Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της*


 (Όλη η συζήτηση που έγινε στο athens.indymedia.org μέχρι 7/2/2022)

Τελικά η   Διαχειριστική Ομάδα του Athens Indymedia   προτίμησε να κρύψει όλη την δημοσίευση (νήμα) Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της αντί να βάλει το τελευταίο μου σχόλιο – παρέμβαση, αυτή: Ιστορίες για δράκους . Ας είναι, άλλωστε είχα ζητήσει και εγώ ή να βάλουν τα κομμένα σχόλια μου ή  να διαγράψουν  όλη τη δημοσίευση.

 Αυτό ειναι όλο το νήμα μεχρι 7/2/2022 μαζί με τα σχόλια και φώτο, για όποιον/όποια ενδιαφέρεται, αλλά και για μια μελλοντική ιστοριογραφική χρήση.Επίσης μια απάντηση στο thens.indymedia εδω: Autonomi Drasi: Απάντηση στο athens. indymedia.org

_______________________________________

Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της

η Κομμούνα απέδιδε τόσο μεγάλη σημασία στον εμβολιασμό του πληθυσμού ώστε έφτανε να δίνει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των «3 φράγκων» (που ισοδυναμούσε με δυο μεροκάματα στρατιώτη της εθνοφρουράς) σε κάθε οικογένεια που θα εμβολίαζε κατά της ευλογιάς ένα παιδί της, και η επιτυχία του εμβολιασμού θα βεβαιωνόταν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Κομμούνας

Ιστορία - Θεωρία   Υγεία


Επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους,χωρίς να συμπίπτουν απαραίτητα με την άποψη της Autonomis Drasis

Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της

Του Γιώργου Μητραλιά

Με τον εορτασμό των 150 χρόνων της Κομμούνας του Παρισιού να συμπίπτει χρονικά με τις σοβαρές αναταράξεις που προκαλούν στο εσωτερικό της αριστεράς τα εμβόλια και τα λοιπά μέτρα κατά της πανδημίας, τίποτα πιο λογικό από το να αναρωτηθούμε ποια άραγε ήταν η πολιτική που ακολούθησε αυτή που κατά τον Μαρξ ήταν «η πρώτη επανάσταση του προλεταριάτου», στο -καυτό σήμερα- ζήτημα του εμβολιασμού του λαού κατά των επιδημιών.

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι η Κομμούνα είχε μια τέτοια πολιτική επειδή η υγεία των πολιτών της είχε για αυτή απόλυτη προτεραιότητα. Και η δεύτερη ότι, παρά τις φοβερές αντιξοότητες, την εφάρμοζε και την έκανε πράξη. Όπως μάλιστα μαρτυρούν τα ντοκουμέντα εκείνης της εποχής, μεταξύ των οποίων και οι αφίσες/καλέσματα στον πληθυσμό, η Κομμούνα απέδιδε τόσο μεγάλη σημασία στον εμβολιασμό του πληθυσμού ώστε έφτανε να δίνει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των «3 φράγκων» (που ισοδυναμούσε με δυο μεροκάματα στρατιώτη της εθνοφρουράς) σε κάθε οικογένεια που θα εμβολίαζε κατά της ευλογιάς ένα παιδί της, και η επιτυχία του εμβολιασμού θα βεβαιωνόταν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Κομμούνας!

Και για του λόγου το αληθές, ιδού μια από αυτές τις αφίσες της Κομμούνας, που σε αυτή την περίπτωση είναι του 14ου διαμερίσματος του Παρισιού, και στην οποία διακρίνονται οι ιδιόχειρες διορθώσεις που έκαναν οι επαναστατικές δημοτικές αρχές που την τύπωσαν σε 500 αντίτυπα. Σε αυτήν μπορούμε, μεταξύ άλλων, να διαβάσουμε και τα εξής:

«Τα μέλη της Κομμούνας, για το 14ο διαμέρισμα πληροφορούν του Συμπολίτες τους ότι η υπηρεσία των Εμβολιασμών θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Σχολείο κοριτσιών, στη πλατεία του Δημαρχείου, τις Τρίτες και τα Σάββατα κάθε εβδομάδας, από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί αρχής γενομένης από την Τρίτη 15 Μαΐου».

«Ένα πριμ 3 φράγκων δίνεται σε κάθε οικογένεια που θα εμβολιάζει το παιδί της και η επιτυχία του εμβολιασμού θα διαπιστώνεται με τις φροντίδες των Γιατρών του Γραφείου Αρωγής

Παρίσι 10 Μαΐου 1871

Ο Εκπρόσωπος Τα Μέλη της Κομμούνας

POUGET BILLIOREY, MARTELET, DESCAMPS»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, ο εμβολιασμός επί Κομμούνας γινόταν χωρίς προκαταβολικές εγγραφές και λίστες αναμονής, πράγμα που μαρτυρά ότι οι Κομμουνάροι είχαν φροντίσει να υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Και όλα αυτά στις 10 Μαΐου 1871, ενώ ο αντεπαναστατικός κλοιός έσφιγγε απελπιστικά γύρω από το επαναστατημένο Παρίσι, μόλις 10 μέρες πριν από τη φρίκη της μεγάλης σφαγής της «αιματοβαμένης εβδομάδας» που σφράγισε το τέλος αυτού που ο Καρλ Μαρξ αποκάλεσε «επανάσταση ενάντια στο ίδιο το Κράτος» και πρώτη «έφοδο στον ουρανό» της απανταχού γης εργατικής τάξης.

Πηγή: contra-xreos.gr

Όλο το αφιέρωμα για τα 150 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας εδώ:

1871-2021: 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα

από μπομπ ο κοβιντάκης 19/01/2022 6:14 πμ.


Για να μην μας παραπλανούν οι εντυπώσεις, είναι σημαντικό να σημειωθούν τρία πραγματάκια:

Πρώτον, η ευλογιά ήταν μια πραγματικά σοβαρή ασθένεια, ειδικά για τα παιδιά. Όχι σαν τον αστείο κοβιντάκο.

Δεύτερον, τα εμβόλια κατα της ευλογιάς που χορηγούσε η Κομμούνα δεν ήταν τεχνολογίας mRNA.

Τρίτον, στην Παρισινή Κομμούνα ο εμβολιασμός κατά της ευλογιάς δεν ήταν υποχρεωτικός και δεν υπήρχε κανένας αποκλεισμός, καμία κύρωση και κανένα πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους.

 ____________________________________________

 σημ. Το σχόλιο μου που διαγράφηκε απο τη ΔΟ του athens.indymedia.org ήταν αυτό, σε αυτό το σημείο της συζήτησης.Το βάζω εδώ (στον Σεσημασμένο Αναρχικό) για να  υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα της συζήτησης).

 Πολύ φανατίλα

 από Γιώργος Μεριζιώτης

Φίλε μπομπ ο κοβιντάκης πρέπει να είσαι πολύ φανατίλα, δεν μπορείς να μην σχολιάσεις!!! Λες: « Για να μην μας παραπλανούν οι εντυπώσεις» σώπα ρε διασώστη των παραπλανημένων, ο καθένας/α αναγνώστης που μπαίνει εδώ μέσα δεν είναι σε θέση να σχηματίσει γνώμη και άποψη πρέπει να τη δόσεις εσύ!!!

 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΛΛΟ

____________________________________


Δεν χρειάστηκε να διαβάσω με απόλυτη προσοχή το κείμενο για την Κομμούνα για το λόγο και μόνο ότι αποδεδειγμένα οι άνθρωποι της Κομμούνας ήταν σοβαροί και υπεύθυνοι και όχι ακροδεξιοί χαβαλέδες για να μην φροντίσουν να εμβολιαστεί ο κόσμος.

Δεν θα περίμενα κάτι άλλο από τους Κομμουνάρους, παρά μόνο την υπευθυνότητα και το γεγονός ότι ΠΟΝΑΓΑΝΕ τον συνάνθρωπό τους και το απόδειξαν στα πάντα.

Απαντήσεις στο σχόλιο

Πρώτον, η ευλογιά ήταν μια πραγματικά σοβαρή ασθένεια, ειδικά για τα παιδιά. Όχι σαν τον αστείο κοβιντάκο.

Απάντηση

1% θνητότητα δεν είναι αστείο , σημαίνει για Ελλάδα περίπου 110.000 νεκρούς χωρίς εμβόλια και χωρίς κάποια μέτρα.

Αλλά ο πυρήνας της σκέψης σου είναι βαθύτατα καπιταλιστικός και μάλιστα του πιο μαύρου σκοταδιστικού καπιταλισμού, θυμίζει αυτούς που όταν σκοτώνονται 10 άτομα σε κάποιο εργατικό σε ένα εργοστάσιο να λένε ναι αλλά στην Ινδία σκοτώνονται 500 ή παλιά στα ορυχείο χιλιάδες.

Άρα οι δέκα νεκροί είναι λίγοι?

Θυμίζει ο πυρήνας στης σκέψης αυτής αυτούς που λένε 100 άτομα νεκροί από πυρκαγιές δεν είναι πολλοί παλιά σκοτώνονταν χιλιάδες σε πλημμύρες , πυρκαγιές.

Οπότε καθαρά ακροδεξιά φιλοκαπιταλιστική τοποθέτηση.

Δεύτερον, τα εμβόλια κατα της ευλογιάς που χορηγούσε η Κομμούνα δεν ήταν τεχνολογίας mRNA.

Απάντηση

Εδώ μάλλον ο χαβαλές και η εξω-ιστορικότητα υπερισχύει της ακροδεξιάς σκέψης. Εάν είχαν mrna θα τα χρησιμοποιούσαν και τότε , εάν είχαν ρεύμα , ψυγεία, πλυντήρια θα τα χρησιμοποιούσαν και τότε, δηλαδή σε λίγο και τα πλυντήρια θα είναι πρόβλημα που έχει ο κόσμος αφού τα φτιάχνουν εταιρείες φαντάζομαι.

Τρίτον, στην Παρισινή Κομμούνα ο εμβολιασμός κατά της ευλογιάς δεν ήταν υποχρεωτικός και δεν υπήρχε κανένας αποκλεισμός, καμία κύρωση και κανένα πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους.

Απάντηση

Το κίνημα αντι-μάσκα, αντ-εμβόλιο, κίνημα υποστήριξης της πλήρης λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας και διασκέδασης στην Ελλάδα έγινε πριν εμφανιστούν τα εμβόλια, πριν τα πιστοποιητικά, πριν την υποχρεωτικότητα σε άνω των 60, σε υγειονομικούς.

Έως τια αρχές του 2021 ότι ίσχυε για τους εμβολιασμένους ίσχυε και για τους ανεμβολίαστους.

Δεν χρειάστηκε τα πιστοποιητικά για να δομηθεί το ακροδεξιό αντι-εμβολιαστικό κίνημα. Είχε ήδη δομηθεί.

Εννοείτε η Κομμούνα θα ακολουθούσε άλλη μέθοδο και όχι αυτή του ακροδεξιού Μητσοτάκη, αλλά ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ποτέ δεν περίμεναν ότι θα υπάρχει τόσο ακροδεξιό φιλοκαπιταλιστικό κίνημα στην Ελλάδα που θα του λέει μην κλείνεις καθόλου την οικονομία και να λειτουργεί πλήρως και η καπιταλιστική διασκέδαση (ειδικά τα αγαπημένα γήπεδα ΠΑΕ που τόσο αγαπάνε και οι ριζοσπάστες μικροαστοί).

Μόλις άρει και τα άθλια πιστοποιητικά (που δεν έχουν και κάποιο λόγο παρά μόνο ψευδής ιδεολογίας ) τότε τα αιτήματα των ακροδεξιών αλλά και των χαβαλέδων θα έχουν ικανοποιηθεί στα πάντα.

Και η οικονομία δεν διακόπηκε καθόλου εδώ και περίπου 10 μήνες και το πολιτικό σκηνικό έγινε πολύ δεξιότερο με συμπαγές μπλόκ οπαδών της καπιταλιστικής οικονομίας και διασκέδασης από τα άκρα δεξιά έως την αυτονομία, και ο αντι-τουρκισμός έχει ενισχυθεί μαζί με τον ελληνικό σωβινισμό και μιλιταρισμό.

Η κοινωνία όμως θα είναι ο μεγάλος χαμένος με πολλές χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα, εκατομμύρια νεκρούς παγκόσμια, διαλυμένα συστήματα υγείας, πόνος, και νέα προσφυγιά για εκατομμύρια ανθρώπους.

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΑΡΟΙ ΠΟΝΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ.

από μπομπ κοβιντάκης 23/01/2022 12:41 μμ.


Γκαιμπελίσκε τελίτσα, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ισχύουν όλα αυτά που λες, οι τρεις παρατηρήσεις μου παραμένουν αληθείς:

1. Η ευλογιά ήταν ασθένεια πολύ σοβαρότερη από τον αστείο κοβιντάκο του 0,3%, για τα δε παιδιά, τα οποία έχουν το θράσος να εμβολιάζουν για κόβιντ οι καθεστωτικοί, ήταν εξαιρετικά σοβαρή ενώ ο κόβιντ αμελητέος.

2. Τα εμβόλια τα οποία χορηγούσε η Κομμούνα ήταν κανονικά εμβόλια, σαν αυτά που κάναμε και εμείς μικροί, δεν ήταν πειραματικές νανοσυσκευές m-RNA.

3. Ο εμβολιασμός στην Κομμούνα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ.

Θεώρησα υποχρέωσή μου να σημειωθούν αυτά τα τρία πραγματάκια, διότι ο Μεριζιώτης αμέλησε εντέχνως να τα αναφέρει στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει εργαλειακά την ιστορία της Κομμούνας για να δημιουργήσει εντυπώσεις υπέρ του σύγχρονου τεχνοφασιστικού καθεστώτος. Και βρίσκω εξαιρετικά χυδαία αυτή την εργαλειακή χρήση της Κομμούνας για την προπαγάνδιση ενός καθεστώτος το οποίο έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας για τα οποία πέθαναν οι Κομμουνάροι.

Η Κομμούνα μας διδάσκει πώς ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται οι εμβολιασμοί: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

Επειδή όμως δεν αντέχω τόση μπουρδολογία, θα απαντήσω και σε μια επιμέρους φράση σου, γιατί είσαι πολύ προκλητικός:

"Εάν είχαν mrna θα τα χρησιμοποιούσαν και τότε , εάν είχαν ρεύμα , ψυγεία, πλυντήρια θα τα χρησιμοποιούσαν και τότε, δηλαδή σε λίγο και τα πλυντήρια θα είναι πρόβλημα που έχει ο κόσμος αφού τα φτιάχνουν εταιρείες φαντάζομαι."

Σαν να μας λες ότι η τεχνολογική πρόοδος είναι μια αναπόφευκτη νομοτέλεια και είναι δεδομένο ότι όλοι θα την αποδέχονται ως έχει.Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι αγαπητέ. Η τεχνολογία λαμβάνει την ιστορική μορφή που έχει κάθε φορά επειδή συγκεκριμένοι άνθρωποι πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις και έκαναν συγκεκριμένες επιλογές έναντι άλλων: Κράτη και εταιρείες επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένες έρευνες σε συγκεκριμένα πεδία για την παραγωγή συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, επιστήμονες δέχονται να υποτάξουν την έρευνά τους στα συμφέροντα που τους χρηματοδοτούν, εταιρείες επιλέγουν να κατασκευάσουν συγκεκριμένα προϊόντα βάσει αυτών των τεχνολογιών και καταναλωτές επιλέγουν να αποδεχτούν και να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα. Αν όλοι αυτοί είχαν πάρει άλλες αποφάσεις και είχαν κάνει άλλες επιλογές, θα είχε διαφορετικό περιεχόμενο και η τεχνολογική πρόοδος.

Συμβάινει τώρα η τεχνολογική πρόοδος, εκτός από ψυγεία και πλυντήρια, να παράγει και πυρηνικές βόμβες, πυρηνικά εργοστάσια, θαλάμους αερίων, κάμερες παρακολούθησης, δορυφόρους παρακολούθησης, εμφυτευόμενα μικροτσίπ, συσκευές νοητικής ανάγνωσης και νανοσυσκευές mRNA.

Και συμβαίνει να μην είμαστε όλοι άβουλοι παθητικοί καταναλωτές-θεατές. Κάποιοι αποδεχόμαστε μόνο τις τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας και είμαστε εχθρικοί απέναντι στις τεχνολογίες οι οποίες βλάπτουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Και η τεχνολογία mRNA είναι μια από αυτές. Για περισσότερα για αυτή την τεχνολογία βλέπε, για παράδειγμα, εδώ: https://athens.indymedia.org/post/1616317/

Κλείνοντας, δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν διάβασες προσεκτικά το αρχικό κείμενο. Εδώ κατάλαβες όλο τον Μαρξ με πέντε λεπτά διάβασμα, στον Μεριζιώτη θα κολλήσεις;

από Δ. Ο Athens IMC 23/01/2022 11:55 μμ.


Υπενθυμίζουμε ότι οποιαδήποτε αμφίδρομη επικοινωνία με την Δ.Ο του Athens IMC, για λόγους ασφαλείας, μπορεί να γίνει είτε μέσω κινηματικού email (espiv ή riseup) ή μέσω του καναλιού #athens του IRC.

από Η αθώα Νυχτερίδα 25/01/2022 12:16 μμ.


Και είπε η Νυχτερίδα στο δικαστήριο

“...δεν ευθύνομαι εγώ για την μετάδοση και την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19),

οι άνθρωποι ευθύνονται που ήρθαν στο σπίτι μου και μου φίλησαν τον κώλο...”

Μπορεί να είναι και οι πιο ήσυχοι, μαζικοί θάνατοι της ιστορίας στην Ελλάδα

Πάνω από 100 νεκροί την ημέρα, αλλά παίζουν – εάν παίξουν – για τρία δευτερόλεπτα στα δελτία ειδήσεων. Μετά το τροχαίο με την Ferrari, μετά τα Rafale, μετά τον βομβαρδισμό αισιοδοξίας για την «επιστροφή στην κανονικότητα». Κανονικότητα με 492 νεκρούς μέσα σε πέντε ημέρες, αλλά δεν εξηγεί κανείς το γιατί. Ούτε ρωτάει –αντί να ρωτήσουν, ενίοτε τα πρωινάδικα μοιράζουν και κόλλυβα. Παίζει να πεθάνουμε στο τέλος όλοι και να μην έχουμε μάθει ποια ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία: οι εκατόμβες των νεκρών από τον κορονοϊό ή η απόλυτη αδιαφορία, η αδράνεια και η σιωπή μπροστά στους μαζικούς θανάτους.

Αυτός ο Ιανουάριος είναι ο πιο σκληρός μήνας που έχει ζήσει η Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας. Tην περασμένη Κυριακή το δελτίο της έκτης απογευματινής του ΕΟΔΥ έγραψε 95 νεκρούς από κορονοϊό..

Την Δευτέρα 100, την Τρίτη 106 και χθες φθάσαμε στους 108. Σε πέντε μέρες πέθαναν 492 άνθρωποι, από τις αρχές του χρόνου και μέσα σε 20 ημέρες έχουν φύγει σχεδόν 1.900 άνθρωποι ,και από την αρχή της πανδημίας η Ελλάδα μετράει σχεδόν 23.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών – τις περισσότερες από αυτές μέσα στο τελευταίο τετράμηνο.

Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί αλλά τους συνηθίσαμε. Αντί για ανοσία της αγέλης αποκτήσαμε συναισθηματική ανοσία. Μας είπαν ότι έτσι είναι η ζωή – κι ο θάνατος -, ότι αυτό συμβαίνει παντού, σε όλον τον κόσμο και σ’ όλη την Ευρώπη, το πήραμε τοις μετρητοίς και προχωρήσαμε αμέριμνοι παρακάτω.

Δεν συμβαίνει όμως παντού. Προχθες, για παράδειγμα, η Πορτογαλία με πληθυσμό ίδιο με την Ελλάδα είχε 34 νεκρούς από covid. Η Αυστρία, που επίσης βρίσκεται κοντά στα δικά μας μεγέθη, είχε 14, το Βέλγιο 33 και η Ολλανδία 10. Η Γερμανία, με οκταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, είχε 169 θύματα, και η Ισπανία είχε 162.

Η Ελλάδα επίσης, επί τουλάχιστον τρεις συναπτούς μήνες, παραμένει στις πρώτες θέσεις του δείκτη θνητότητας ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την δυτική Ευρώπη. Τα τελευταία στοιχεία του Our World in Data, στις 20 Ιανουαρίου έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών:

Η Ελλάδα κατέγραφε 8,73 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 6,64 της δεύτερης Μάλτας και 5,68 της τρίτης Ιταλίας. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση την ίδια μέρα ήταν 3,92 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ ο αντίστοιχος δέικτης στην Κύπρο ήταν 4,46, στην Πορτογαλία 3,43, στην Ισπανία στην Σουηδία 2,10 και στην Γερμανία 1,95.

Γι αυτούς τους σκληρούς αριθμούς και δείκτες, ουδείς έχει δώσει ούτε δείχνει πρόθεση να δώσει εξήγηση. Επί μήνες. Η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας λέει, περίπου, ότι «γίνονται έρευνες».

«Διερευνάται και θα υπάρξει και κάποια εξήγηση» είπε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Αλκης Βατόπουλος για το ρεκόρ θνητότητας ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ελλάδα. Και εκτίμησε επίσης ότι μπορεί να παίζει ρόλο η εξάντληση του δυναμικού του ΕΣΥ, όπως και το ότι πολλοί ασθενείς πάνε αργά στα νοσοκομεία.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος είπε πολλά περισσότερα «Η χώρα μου», είπε, « έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας.Δεν υπάρχει άλλη χώρα στηνΕυρώπη στην Αμερική και στον Καναδά, όπου να δέχεται το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να υπάρχουν τόσοι θάνατοι ανά εκατομμύριο, και τόσοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τόσο μεγάλη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες».

Και έθεσε το ερώτημα: «Συμβιβαζόμαστε με την έννοια ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ που πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στο αμπέλι;».

Κανείς δεν του απάντησε όμως. Ούτε από την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ούτε από την κυβέρνηση. Στην τελευταία, έτσι κι αλλιώς, το ζήτημα της υψηλής θνητότητας δεν θίγεται.

Ν.Λ

ΥΓ. Η κριτική που γίνετε στο δημοσιευτή Μεριζιώτη (αν και απών από αυτή την κουβέντα), και στο κείμενο δεν είναι σε σωστή βάση, έπρεπε να αρχίζει από το εξής και ανεξάρτητα από το είδος της ασθένειας και του εμβολίου την εποχή της κομμούνας. Οι κομμουνάροι αν και μετά απο 10 μέρες θα πέθαιναν, θα τους εκτελούσαν εμβολίαζαν τον πληθυσμό !!! από εκεί πρέπει να ξεκινάει η κριτική, από αυτό που λέει η θρησκεία μας «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης», γιατί στην τελική μελλοντικά θα έχουμε πεθάνει όλοι/ες (ειρωνεία).


Πάλι με τις θεωρίες τρόμου?

Έγραψες < Μήπως να μας σκανάρουν και για να παίξουμε χιονοπόλεμο;>

, αυτό είναι ξεκάθαρα αποπροσανατολισμός και υπεράσπιση της κυβέρνησης.

Το να κηρύξουν <αργία> <λοκ ντάουν> ή όπως αλλιώς λέγεται από τη Δευτέρα με πλήρη κάλυψη μισθών και ασφάλισης ήταν το μόνο που μπορούσε να προστατεύσει τον κόσμο, να μπορούνε ασθενοφόρα να κινηθούνε να μην γίνει ο όλεθρος που έγινε.

Δηλαδή τι σχέση η κήρυξη αργίας με σκαναρίσματα σε χιονοπόλεμο και θεωρίες τρόμου.

Αυτοί πάνω στην κυβέρνηση από την αρχή δέχονται μία γενικευμένη κριτική από πιο δεξιά και από ακροδεξιά, <άστα όλα ελεύθερα> <πάνω από όλα η εθνική οικονομία> και αυτό φάνηκε και στο χιονιά.

Όσο για τα εμβόλια , δεν μπαίνω στο δίπολο <εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι> άλλωστε οπαδούς της καπιταλιστικής οικονομίας και διασκέδασης έχει πάρα πολλούς και το μπλόκ των εμβολιασμένων που μπαίνανε κατά εκατοντάδες στα μπάρ λόγω της ψευδούς ιδεολογίας των άθλιων ρατσιστικών πιστοποιητικών.

Πολλοί ανεμβολίαστοι αποδείχθηκαν πιο προσεκτικοί, τηρούσαν και τηρούν πιο πολύ κάποια μέτρα, μιλάμε για ένα μπλόκ <οπαδών της καπιταλιστικής οικονομίας και διασκέδασης> που δεν έχει σχέση με εμβόλια αλλά με το πώς δεν θα διακόπτεται ούτε με χιονιά η καπιταλιστική οικονομία.

Αυτή η ιδεολογία είναι κυρίαρχη στην κυβέρνηση, αυτή η ιδεολογία όμως <πάνω από όλα η καπιταλιστική οικονομία> είχε και πάντα έχει και βασική συνιστώσα τους ριζοσπάστες μικροαστούς.

Υπάρχει άλλωστε ακόμα από τη δεκαετία του 90 η παρακαταθήκη όπου στην Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις για να μένουν τα νυχτερινά κέντρα όλο το βράδυ έως το πρωί ανοιχτά όταν είχε βγει απόφαση να κλείνουν στις 3 τα ξημερώματα.

Από τότε οι εργαζόμενοι στα κέντρα διασκέδασης θεωρούνταν σκλάβοι που μπορούν να δουλεύουν έως το πρωί για να διασκεδάζουν κάποιοι εύποροι Έλληνες.

από Big φάρμα των ζώων 29/01/2022 12:39 πμ.


Από τους "100 νεκρούς Covid τη μέρα" οι 95 είναι άνω των 70 ή/και με υποκείμενα. Από τους "100 νεκρούς Covid τη μέρα" οι 30 είναι από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Από τους "100 νεκρούς Covid τη μέρα" οι 20 δεν θα υπήρχαν καν, αν τους μετρούσαμε όπως η Βρετανία.

Σύμφωνα με τους "ειδικούς" που εμπιστεύεστε αυτά.


-Πολλές κυβερνήσεις , κράτη, επιτελεία δίνουν θνητότητα 2% για το αρχικό στέλεχος και 4,8% για την μετάλλαξη Δ .

Το 1% που έγραψα ήταν το κατώτερο πλαφόν ώστε να συμπεριληφθούν και μη καταγεγραμμένα κρούσματα και γενικά να υπάρχει μία όσο το δυνατόν ελάχιστη βάση πραγματικότητας που δεν μπορεί να διαψευστεί γιατί δεν έχει καμία ούτε στο ελάχιστο μεγιστοποίηση.

Ποσοστά θνητότητας για 0,3 % πλέον ούτε οι πιο φανατικοί ακροδεξιοί και οπαδοί της καπιταλιστικής οικονομίας δεν χρησιμοποιούν εύκολα γιατί έχουν καταρριφθεί.

-Όσοι ή η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχουν κάνει εμβόλιο στην Ελλάδα και είναι αρκετοί δεν έχουν δηλώσει ότι δεν το κάνουν γιατί είναι mrna , άλλωστε είχαν αρνηθεί και τα παλαιού τύπου astra zeneka, Johnson.

Δεν το έκαναν γιατί απλά δεν πιστεύουν στα εμβόλια για κορωνοιό.

Πιστεύουν ότι αυτά τα εμβόλια ή θα τους αφήσουν ανάπηρους ή θα τους σκοτώσουν.

Και όσα φασιστικά πρόστιμα και να βάλει η κυβέρνηση και όσα ρατσιστικά πιστοποιητικά να βάλει είναι πολλοί που δεν θα το κάνουν γιατί δεν το πιστεύουν και θεωρούν ότι θα χάσουν τη ζωή τους από αυτό.

Όλα αυτά για mrna και τα σχετικά είναι για τους ινστρούχτορες της αυτονομίας, με τον απλό κόσμο που μιλάω , με φίλους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν , δεν μου λέει κανείς για mrna , δεν είναι βιολόγοι ούτε το παίζουν βιολόγοι, απλά δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο γιατί πιστεύουν ότι είτε θα μείνουν ανάπηροί από αυτό είτε θα πεθάνουν.

Αυτή η προπαγάνδα έχει γίνει αποδεκτή, αυτήν έχουν πιστέψει και νομίζω τίποτε δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και εγώ προσωπικά σε αυτό δεν το προσπαθώ γιατί ένας άνθρωπος που σου λέει <θέλω τη ζωή μου> <δεν θέλω να με σκοτώσουν με εμβόλιο>, δεν μπορείς παρά μόνο να το σεβαστείς.

Εάν κάνει αυτός ο άνθρωπος εμβόλιο που έχει τόσες αμφιβολίες και φοβίες για τα συγκεκριμένα εμβόλια, ότι πυρετός, κούραση, ακόμα και πυτιρίδα να προκύψει θα το χρεώσει στο εμβόλιο.

Είναι πολλά τα παραδείγματα που άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο και το φοβόντουσαν χρεώνουν λόγω αυθυποβολής τα πάντα στο εμβόλιο.

-<Αθώα νυχτερίδα> ζούμε σίγουρα στην εποχή που έχει γίνει συναισθηματικό και συνειδησιακό πραξικόπημα.

Αυτό είναι το πραγματικό πραξικόπημα.

Το να πεθαίνει κάθε μέρα σε αριθμούς ένα χωριό στην Ελλάδα, να έχουν πεθάνει τόσες χιλιάδες και να υπάρχει αυτή η αφασία λες και είναι αόρατοι αυτοί που έχουν πεθάνει και πεθαίνουν κάθε μέρα είναι κάτι που δεν το περίμενε ούτε ο πλέον ψυχρός και σκληρός άνθρωπος, δεν το περίμεναν τα κράτη και οι κυβερνήσεις.

Τα πιστοποιητικά, οι διαχωρισμοί της κυβέρνησης έπαιξαν τον αποπροσανατολιστικό ρόλο και ιεραρχικά αντί να μπει πρώτα η ζωή μπήκαν αυτά.

Πάντα υπάρχουν διαχωρισμοί ακόμα και σε ένα πόλεμο σκοτώνονται διαχωρισμένοι άνθρωποι μεταξύ τους, ποτέ όμως ίσως ιστορικά δεν είχε γίνει να ξεχνιούνται οι νεκροί, να μην αναφέρονται πουθενά, να μιλάνε ώρες ατελείωτες για παλιόχαρτα για θεωρίες εμβολίων, βιομηχανικές επαναστάσεις, αναλύσεις ειδικών επί ειδικών αφίσες για απαρτχάιντ που δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για νεκρούς και ποιοι φταίνε που πεθαίνουν.

Υπήρχε ένα σύνθημα των αναρχικών <μιλάτε για βιτρίνες-μιλάμε για ζωές> όπου ανάδειχναν ότι και οι βιτρίνες έχουν μία σημασία αλλά πάνω από όλα είναι οι ζωές και αυτό μπαίνει σε πρώτη μοίρα.

Κάποιοι επέλεξαν να ασχοληθούν με τις βιτρίνες και να αναφέρουν μόνο τις βιτρίνες στις αναλύσεις, αφίσες, πορείες και ξέχασαν τις ζωές.

Τελικά οι βιτρίνες του καπιταλισμού έχουν πολλούς οπαδούς και μάλιστα σκληροπυρηνικούς.

από doi 01/02/2022 2:48 πμ.


ποιο κρατος δινει 4.8% θνητοτητα για κοβιντ; λοιπον συμφωνα με επισημες, εντελως επισημες πηγες:

εχουμε περιπου  377,292 εκ. κρουσματα και 5,689 θανατους (worldometers).

επισης επισημα οι ασυμπτωματικοι υπολογιζονται 40%.

σε αυτους προσθετουμε ενα σεβαστο ποσοστο ανθρωπων που ειχαν συμπτωματα αλλα ειτε δεν τσεκαριστηκαν ποτε, ειτε εκαναν ενα σελφ τεστ και αυτο ηταν. δεν δηλωθηκε πουθενα.

εγω μονο ξερω 7-8 τετοιες περιπτωσεις.

και ολες μας ξερουμε καποια.

καποια βεβαια απο τα ασυμπττωματικα κρουσματα καταγραφθησαν (μεσω υποχρεωτικων τεστ).

να πουμε πως ενα 50% των κρουσματων κοβιντ δεν καταγραφηκαν ποτε; ειναι νομιζω εξαιρετικα συντηρητικη εκτιμηση, ακομα και επισημες πηγες μιλανε για μεγαλυτερα ποσοστα.

οποτε τα επισημα καταγερμμενα κρουσματα απο 377,292 γινονται 745 εκ περιπου.

οι 5,689 εκ θανατοι σε 745 εκ. κορυσματων δινουν θνητοτητα γυρω στο 0,7κατι %. οχι 1% ουτε 4.8 %.

και φυσικα οι καταγεγραμμενοι θανατοι δεν κανουν διαχωρισμο απο και με κοβιντ (κατι που παραδεχθηκε και στα καθ΄ημάς ο αξιαγάπητος κος τσιόδρας). ολοι μας ξερουμε αλλωστε τουλαχιστον μια περιπτωση σοβαρα νοσουντα που υπεκυψε απο τη νοσηση του αλλα επειδη κολλησε και κοβιντ στο νοσοκομειο ο θανατος του καταγραφεται ως κοβιντ.

Οποτε μια ρεαλιστικη εκτιμηση θνητοτητας ειναι γυρω στο 0,5% ισως και λιγοτερο.

Δεν ειναι λιγο, ειναι σαφως παραπανω απο μια κοινη γριππη, αλλα δεν εχει κ ιδιαιτερη διαφορα με μια πανδημικη γριπη. (βλ. 68 ή 57). ειναι μαλλον χαμηλοτερα.

- στα εμβολια.

astra zeneca - j&j παραδοσιακά; ουτε οι πιο ακαραιφνεις υποστηρικτες της προπαγανδας δεν τα γραφουν αυτα. για πες μου μια περιπτωση που ειχαν ξαναχρησιμοποιηθει ως εμβολια σε ανθρωπινο πληθυσμο οι γενετικες θεραπειεες της astra zeneca και j&j? μια μονο.

επειδη γραφεις ο,τι να΄ναι: Οι τεχνολογιες των τοσο των dna εμβολιων, οσο και των mrna ειναι εντελως καινουργιες (σε ανθρωπινα εμβολια) και μοιραζονται το ιδιο εντελως καινουργιο κονσεπτ της μετατροπης των κυτταρων μας σε εργοστασια παραγωγης παθογονων, δε διαφερουν παρα στο μεσο που το επιτυγχανουν (νανοσωματιδιο vs γενετικα τροποποιημενος ιος).

για περισσοτερα:

https://lesxianeidikefton.wordpress.com/2021/12/02/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ad/

https://lesxianeidikefton.wordpress.com/2021/06/30/%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ad/

τα υπολοιπα που λες περι αυθυποβολης γαι τις παρενεργειες απο το εμβολιο ειναι απλα χαμηλου επιπεδου προπαγανδα. αμα το παμε ετσι και οι νεκροι απο κοβιντ απο αυθυποβολη ειναι. εκτος και αν οι επισημα καταγεγραμμενοι 32000+ θανατοι απο το εμβολιο μονο για την ΕΕ ειναι ασημαντο νουμερο (και για καθε σοβαρη παρενεργεια που καταγραφεται στην κιτρινη καρτα, διαφορες μελετες δινουν απο 4 εως και 43(!) φορες παραπανω μη καταγεγραμενες)

- Σταματα να υποτιμας τη νοημασυνη μας πουλωντας ευαισθησια για τους νεκρους. Κανεις δε δινει σημασια για στατιστικα δεδομενα. διαβαζεις για 150.000 νεκρους στη εε απο διαβητη και για 3 εκ, θανατους απο καρκινο ετησιως στην εε, και γενικα κουνας το κεφαλι σου. ετσι ειναι οι ανθρωποι. μη μας το παιζεις τωρα πονοψυχος με τον κοβιντ.

α, "παντα υπηρχαν διαχωρισμοι" γραφεις. μην το κανουμε θεμα.

ναι, και θανατοι παντα υπηρχαν. και γενικα παντα οι πλουσιοι εξουσιαζαν τους φτωχους.

οποτε;

η υποκρισια και η ημιμαθεια σου βαρανε κοκκινο.

και ασε τις ηλιθιοτητες περι βιτρινων. βιτρινα ειναι να μη μπορεις να δουλεψεις; να νη μπορεις να ταξιδεψεις ή να κανεις μεταμοσχευση; (ολο και πληθαινουν οι περιπτωσεις ανεμβολιαστων που αιφνης δε δικαιουνται μεταμοσχευση).

αλλα ακομα και να΄ναι βιτρινες.καποιοι τουλαχιστον ασχοληθηκαν με αυτο.

εσυ και οι καραντινιερι ομοιδεατες σου με τι ασχοληθηκατε 2 χρονια; περα απο τα να υπερασπιζεστε τις πολυεθνικες και τα κρατη.

να το παρει το ποταμι;

με τον κωλο σας ασχοληθηκατε γιατι αυτο ηταν εξ΄αρχης το μονο που σας ενδιεφερε. το πως θα τον σωσετε.


Μιλάς για συναισθηματικό εκβιασμό από τους τάχα "αρνητές" και έχεις έναν ποταμό συναισθηματικών μπαρουφών.

Και ένα μάτσο ψέματα, πχ αυτό: "Πολλές κυβερνήσεις , κράτη, επιτελεία δίνουν θνητότητα 2% για το αρχικό στέλεχος και 4,8% για την μετάλλαξη Δ ."

Αν σου πουν να υποστηρίξεις όσα λες με στοιχεία θα γράψεις ένα μάτσο ανοησίες πάλι.

Το χάλι της Ελλάδας παυλίτσα δεν οφείλεται ούτε στην έλλειψη εμβολιασμού ούτε στην έλλειψη καραντίνας και περιορισμών. Οφείλεται στο άθλιο σύστημα υγείας που ξεχαρβαλώθηκε χάρη στην απομάκρυνση γιατρών και νοσηλευτών που χειροκρότησες και στην έλλειψη στοχευμένων πολιτικών που επίσης προέκρινες- εσύ προσωπικά και η αστεία αμερικανόφιλη οργάνωσή σου η οακκε.

Συνεπώς εσύ φταις περισσότερο από όλους όσους κατηγορείς.

από - 01/02/2022 11:38 μμ.


---Συναισθηματικό και συνειδησιακό πραξικόπημα έγραψα είναι να χάνει τη ζωή του κάθε μέρα στην Ελλάδα ένα χωριό σε ανθρώπους και αυτό πλέον να μην συγκινεί, να μην παρακινεί , να μην ενδιαφέρει.

Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο παρά μόνο σε παντελώς αγριανθρωπικές ιστορικές περιόδους και καταστάσεις.

Εάν κάποιος το έλεγε αυτό στις αρχές δεν θα τον πίστευε κανείς.

Κάποια στιγμή προς τα τέλη του 2020 ένας παππούς μου είχε πει, <άκουσα ότι η νεκροί από την πανδημία στην Ελλάδα θα φθάσουν τους 5.000>.

Μου είχε φανεί σοκαριστικός ο αριθμός αλλά και δεν μπορούσα να πιστέψω τόσους νεκρούς και του είχα πει < μου φαίνεται υπερβολικό, δεν νομίζω>.

Τώρα η Ελλάδα έχει 23.608 νεκρούς από κορωνοιό και τίποτε δεν συγκινεί αλλά και φαίνεται να μην απασχολεί εκτός από τους οικείους τους που χάνουν ανθρώπους τους.

----Για τα εμβόλια έγραψα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα όπως δεν είχα ασχοληθεί και παλιά σε αυτά που είχαμε κάνει, είχα κάνει και της ηπατίτιδας πριν χρόνια λόγω εργασιακών συνθηκών, αλλά δεν είχα μπει στην λογική να τα ψάχνω , τα θεωρούσα πάντα μία πρόοδο της επιστήμης, πιο πολύ με φόβιζε η υπερβολική φαρμακολογία, υπερβολικές αντιβιώσεις για ψύλλου πήδημα που χορηγούσαν, παρά να φοβηθώ εμβόλια.

Για το astra και το Johnson που έγραψα παλιού τύπου έτσι τα έχω ακούσει από ανθρώπους που προτίμησαν να τα κάνουν ως τέτοια (με αδενοιό), στις παρέες έτσι τα έλεγε ο κόσμος , ακόμα και έναν γιατρό είχα ακούσει ότι θα έκανε το astra γιατί είχε πει είναι παλιού τύπου. Ομολογώ από εμβόλια δεν ξέρω.

----Πάλι ο φανατικός αντι-οακκε έγραψε για οακκε.

Πάντα θα βάλει και μέσα τις ΗΠΑ (που είναι και έσχετο με την κουβέντα) για να δημιουργήσει κλίμα ώστε σαν καλός προβοκάτορας να πει <είμαι αντιαμερικάνος κάθε τι που γράφω έχει βάση> λες και απευθύνεται σε χαϊβάνια που μόνο από μία δήλωση ότι κάποιος είναι αντιαμερικάνος θα χάψουν κάθε μπαρούφα και συκοφαντία που λέει.

Σε κάθε συζήτηση που θα γράψω σχεδόν έχει γίνει εμμονικός και γράφει για την οακκε.

Του έχω γράψει δεν είμαι μέλος της οακκε.

Αλλά γι αυτά που γράφει εάν διάβαζε την οακκε έχει γράψει ότι είναι υπέρ της πρωτοβάθμιας υγείας σε απόλυτη και πρώτη προτεραιότητα για την δημόσια υγεία, δεν έγραψε να απολυθούν υγειονομικοί, και για λοκ ντάουν ήταν πολύ επιφυλακτική λόγω της οικονομικής ύφεσης που θα επιφέρει το λοκ ντάουν.

Άλλες οργανώσεις είχαν γράψει για λοκ ντάουν.

Διαβάζουμε γιατί χωρίς διάβασμα και μόνο με κουτσομπολιό γίνεται κάποιος συκοφάντης ελεεινός.

Ας αφήσουμε όμως τις οργανώσεις άλλωστε στις συζητήσεις καθένας εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του ακόμα και σε οργάνωση να ανήκει.

----Για τους υγιεινομικούς σε αναστολή δεν συμφωνώ για την αναστολή θα έπρεπε να εργάζονται κανονικά, αφού οι άνθρωποι έκαναν και ράπιντ , δεν υπήρχε κάποιος επιστημονικός λόγος να είναι σε αναστολή, και ήταν και απολύτως αναγκαίοι ειδικά με την πανδημία.

Ήταν φασισμός η αναστολή.

Από εκεί και πέρα κάθε κίνημα κρίνεται όμως ειδάλλως καταλήγουμε πολιτικάντηδες και ψεύτες.

Κάποιοι υγειονομικοί δεν ξέρω πόσοι έχουν επιλέξει καθαρά εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορική.

Αυτό το προσπερνάω, ας πούμε ότι υπάρχουν και σε άλλους εργασιακούς χώρους ακροδεξιοί και οι ακροδεξιοί δεν θα πρέπουν να χάνουν τη δουλειά τους, δεν γίνονται πιο δημοκράτες με κάποια απόλυση ή αναστολή.

Αυτό που είναι παντελώς αντιφατικό, είναι να λες το κράτος ναζιστικό, ότι κάνει ναζιστικά εμβόλια και να λες θέλω να παίρνω μισθό από αυτό το κράτος να συμμετέχω στη διαδικασία που θα γίνονται τα ναζιστικά εμβόλια σε άλλους αλλά όχι σε εμένα.

Και επίσης τελείως τυχοδιωκτικό και αντισυναδελφικό ήταν στις αρχές που άκουσαν για αναστολή και είχαν έρθει κάποιοι <εκπρόσωποι τους> σε επαφή με ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και άλλους πολιτικούς και έλεγαν ότι θα παίρνουν το 70% του μισθού και θα είναι σπίτι , ενώ οι συνάδελφοί τους θα πέρναγαν όλο το λούκι στην πανδημία με έλλειψη προσωπικού.

Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς που είναι σε αναστολή εάν το κράτος τους έδινε το 70% του μισθού και να είναι σπίτι δεν θα το δέχονταν και θα έκαναν αγώνα.

Πάντως σαν αξία ζωής το να λες ένα κράτος ναζιστικό, ότι κάνει ναζιστικές πρακτικές αλλά θέλω να συμμετέχω στις ναζιστικές πρακτικές ως μισθοδοτούμενος από αυτό το ναζιστικό κράτος σε άλλους αλλά να μην γίνει αυτή η ναζιστική πρακτική στο δικό μου σώμα είναι αμοραλισμός και χυδαιότητα.


Το να συνεχίζει να υπερασπίζεται κάποια σήμερα (που συμμετέχει στο ανταγωνιστικό κίνημα) το υποχρεωτικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, που έχει επιβληθεί σε όλο το δυτικό κόσμο, πλέον μόνο με ψυχαναλυτικούς όρους (εγωπάθεια, ναρκισισμός) θα μπορούσε να εξηγηθεί. Γιατί αν γινόταν μια κουβέντα με πολιτικούς όρους, θα προϋπέθετε ότι τα συλλογικά σχήματα, που υποστήριξαν τον μαζικό/καθολικό και εν τέλει υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα έπρεπε να κάνουν μια πάρα πολύ γενναία αυτοκριτική και να ζητήσουν ένα ταπεινό συγγνώμη για όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς που έχουν εκτοξεύσει τα δύο τελευταία χρόνια και για το πόσο πολύ βοήθησαν (δια της σιωπής και της συναίνεσης) τις κυριαρχικές πολιτικές. Στα δύο θεματάκια που έχουν ανοίξει και εδώ, δεν θα κάνω κάποια εκτενέστερη αναφορά, αλλά θα αφήσω δύο από τους πιο επιφανής πρωταγωνιστές του εγχώριου υγειονομικού πραξικοπήματος να μαρτυρήσουν μόνοι τους.

Για το ζήτημα της καταγραφής των θανάτων, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, παραδέχεται ότι υπάρχει υπερκαταγραφή θανάτων, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και παγκοσμίως μέσω του πρωτόκολλου των οδηγιών του ΠΟΥ:https://www.skai.gr/news/health/zaoutis-statheropoiisi-krousmaton-teleytaies-meres-ti-allazei-stin-ekthesi-eody

Ενώ για το ζήτημα του εμβολιασμού, μόλις χθες η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, παραδέχτηκε ότι ο εμβολιασμός αδυνατεί να χτίσει το τείχος ανοσίας. Μόνο με αυτή την παραδοχή αν υπήρχαν υγειονομικές προφάσεις, θα έπρεπε ήδη να έχουν αρθεί όλα τα μέτρα, οι περιορισμοί, οι διακρίσεις και οι αναστολές/απολύσεις. Όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν άλλες αιτιάσεις, που δεν θα αναπτύξω εδώ. Οι δηλώσεις : https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-maria-theodoridou-to-emvolio-den-mporei-na-xtisei-teixos-anosias-kai-den-tha-stamatisei-ti-metadosi-tou-iou/3459120/


"Συναισθηματικό και συνειδησιακό πραξικόπημα έγραψα είναι να χάνει τη ζωή του κάθε μέρα στην Ελλάδα ένα χωριό σε ανθρώπους και αυτό πλέον να μην συγκινεί, να μην παρακινεί , να μην ενδιαφέρει.

Αυτό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο παρά μόνο σε παντελώς αγριανθρωπικές ιστορικές περιόδους και καταστάσεις."

Ψευδές. Το 1957-58 και το 1968-69, σε αντίστοιχες επιδημίες κρυολογήματος, πέθαναν εκατομμύρια παγκοσμίως σε πληθυσμό μισό από τον σημερινό και δεν ενδιαφέρθηκε, δεν νοιάστηκε, δεν φόρεσε μάσκα, δεν πήρε μέτρα, δεν εμβολιάστηκε, δεν ίδρωσε και δεν το θυμάται κανείς. Αυτή ήταν η συνήθης πρακτική μέχρι το 2020.

Το 2020, ξαφνικά, στα καλά καθούμενα, διάφοροι κρατικοί ή εταιρικοί "ειδικοί", δημοσιογράφοι, περσόνες του θεάματος και social media influencers βάλθηκαν λυσσασμένα να μας πείσουν ότι η νέα επιδημία κρυολογήματος είναι ένα ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να μας απασχολεί!

Αυτή η περίεργη αλλλαγή τακτικής όσον αφορά στην προπαγάνδα του θεάματος προς το κοπάδι (αδιαφορία το 1957 και το 1968, υστερία το 2020) χρήζει βέβαια εξήγησης και δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της δανυμαρκίας.

από Λευτεριά στους Παγκολίνους 03/02/2022 12:43 μμ.


Στη χώρα της ανοσίας της αγέλης

Βεβαίως παυβλίτσα (-) σωστό για το συνειδησιακό πραξικόπημα, να συμπληρώσω και προχωράνε σε συναισθηματική λοβοτομή, έχουν αρχίσει να μας λοβοτομών και ο απο πάνω Big φάρμα των ζώων μας λέει «… αν τους μετρούσαμε όπως η Βρετανία…» δεν θα είχαμε τόσους νεκρούς, σήμερα 31/1/2022.

Δηλαδή το ίδιο που λένε τα τσιράκια της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κλπ.

Ρεκόρ χρονιάς στην ημερήσια καταγραφή θανάτων αποτελούν οι 128 νεκροί από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 119 θανάτους, όπως συγκρίνοντας τα χθεσινά με τα σημερινά στοιχεία προκύπτει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 128.

Ως ο πλέον εφιαλτικός μήνας της επέλασης της πανδημίας του κοροναϊού καταγράφεται ο Ιανουάριος του 2022 στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων μέσα στο συγκεκριμένο μήνα να καταρρίπτει το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ.

Το κίνημα των αγαλμάτων

Το 2020, το κίνημα για την απομάκρυνση αγαλμάτων και μνημείων που τιμούν δουλοκτήτες, αποικιοκράτες και ιμπεριαλιστές εξαπλώθηκε από το Κέιπ Τάουν, στο Μπρίστολ, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Βέλγιο.

Το Τείχος του Πένθους (Στη χώρα της ανοσίας της αγέλης)

{…} Στο Λονδίνο για την Ελλάδα επισκέφτηκα το National Covid Memorial Wall (τον Εθνικό Τοίχο Ανάμνησης του Covid) στην νότια όχθη του Τάμεση απέναντι από τη Βουλή των Κοινοτήτων και μπροστά από το νοσοκομείο St Thomas, ένα από αυτά που δόθηκαν στους ασθενείς της πανδημίας.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία, ένα μνημείο στους πεσόντες ενώ ακόμη συνεχίζεται η καταστροφή. Το μνημείο είναι μια τοιχογραφία μήκους ενός χιλιόμετρου. Φιλοτεχνήθηκε από εθελοντές για να τιμηθούν τα θύματα του COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελείται από χιλιάδες κόκκινες και ροζ καρδιές, μια καρδιά για καθένα από τα περίπου 170.000 θύματα του COVID-19 στην Βρετανία.

Κάθε καρδιά, ζωγραφισμένη στο χέρι, αντιπροσωπεύει κάποιον που αγαπήθηκε. Κάποιον που χάθηκε νωρίς από την αρρώστια. Η αρχική ιδέα ήταν κάθε καρδιά να είναι «ζωγραφισμένη στο χέρι ξεχωριστά· εντελώς μοναδική, ακριβώς όπως τα αγαπημένα μας πρόσωπα που χάσαμε.»

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τα τέλη Μαρτίου 2020. Από τότε εθελοντές και συγγενείς των νεκρών του Covid έρχονται απ’ όλη την Βρετανία στον τοίχο, ζωγραφίζουν τις καρδούλες και τις αφιερώνουν στους αγαπημένους τους γράφοντας μέσα τους το όνομα τους ή και μερικά λόγια για την ζωή τους.

Το μνημείο βγάζει τους θανάτους από την απρόσωπη στατιστική τον αριθμών: «Τόσοι ήταν θετικοί στην λοίμωξη χτες, τόσοι είναι σε ΜΕΘ, τόσοι πέθαναν.» Το τείχος της μνήμης θυμίζει ότι αυτοί που έφυγαν ήταν παππούδες και γιαγιάδες, πατεράδες και μανάδες, παιδιά και εγγόνια. Όχι κάποια νούμερα στους πίνακες των επιδημιολόγων. Η τοιχογραφία οργανώθηκε από την καμπάνια «Δικαιοσύνη για τις οικογένειες που πενθούν από θανάτους του Covid» ( Covid Bereaved Families for Justice) και την ακτιβίστικη ομάδα «Μας Διοικούν Γάιδαροι» (Led By Donkeys).* {…}

* Έκφραση που χρησιμοποιήθηκε για τους διοικητές των Αγγλικών στρατευμάτων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έστελναν τους στρατιώτες σε σίγουρο και άχρηστο θάνατο στα χαρακώματα του Βελγίου.

Όλο το κείμενο εδώ:

Το Τείχος του Πένθους και τα Γαϊδούρια που μας Διοικούν

Στις 7 Ιανουαρίου η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα δήλωνε ότι σε «δυο-τρεις εβδομάδες θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω», προαναγγέλλοντας το τέλος της πανδημίας

Στις 31 Ιανουαρίου η Ελλάδα κατέγραψε 128 νεκρούς, στην χειρότερη μέρα από την αρχή της πανδημίας, και ο τελευταίος μήνας αποδείχθηκε ο πιο φονικός της περιόδου του κορονοϊού. Μέσα στον Ιανουάριο έχασαν την ζωή τους 2.710 άνθρωποι, ξεπερνώντας και το «μαύρο» ρεκόρ των 2.633 θανάτων του Δεκεμβρίου, ενώ συνολικά στο τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκαν 7,562 θάνατοι, και σε λίγο σαν χώρα θα φτάσουμε τους θανάτους συνολικά αυτούς του εμφύλιου.

Και να μας πουν οι αρνητές: οκ ας υποθέσουμε ότι οι θάνατοι είναι υπερτιμημένοι.

Όμως θα απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση εργασίας :

Αν δεν παίρνονταν κανένα μέτρο προστασίας , μάσκες, αποστασιοποίηση, καραντίνα, λοκνταουν κλπ.

Αν δεν γίνονταν απολύτως κανένα διαγνωστικό τεστ.

Αν δεν υπήρχε ή δεν γίνονταν κανένας απολύτως εμβολιασμός.

Ερώτηση

ΠΟΣΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ;

Η δεν θα υπήρχαν θάνατοι από κοβιτ, γιατί είναι ψέμα και αυτή η ίωση είναι λίγο παραπάνω από κρυολόγημα!!! Τα ίδια μας έλεγαν στην αρχή της πανδημίας, ξεχάσατε τι έλεγαν οι κυβερνήσεις; Θέλετε να τα λινγκαρο; Την επόμενη φορά θα το κάνω.

Μόλις είδαν τα κομβόι με στρατιωτικά καμιόνια στην Ιταλία να κουβαλάνε πεθαμένους ταράχτηκαν, μόλις στην Βρετανία είδε αυτός ο σαλτιμπάγκος της εξουσίας Μπόρις Τζόνσον οπαδός της ανοσίας της αγέλης ότι δεν έχουν άλλου τάφους να θάψουν νεκρούς και τα νοσοκομεία φράκαραν από κρούσματα , άρχισαν να παίρνουν μετρά.

Το θυμάστε; και ο Τραμπ και ο Μπολσονάρο έπιναν λένε αντιψυκτικά και χλωρίνες, ξεχάσατε τι έλεγαν για τους νεκρούς; Αν ρε δεν το πιστεύω, ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και εκεί υπάρχουν όλα καταγεγραμμένα για να δείτε ότι λέτε ακριβός τα ίδια!!!

Μήπως θυμάστε ότι έκαναν επιλογές σαν σε πόλεμο ποιος κατά προτεραιότητα θα μπει στις ΜΕΘ άρχισε από Ιταλία, το θυμάστε; Εσύ γέρος με υποκείμενο περίμενε, εσύ νέος μπες, το θυμάστε η ήταν ψέμα;

Είναι απίστευτο για να υποστηρίξετε την ιδεολογία σας γιατί για ιδεολογία (θρησκεία -ψευδή συνείδηση) πρόκειται, δεν έχετε πρόβλημα να χρησιμοποιείτε όλα τα επιχειρήματα της εξουσίας και της ακροδεξιάς, εκτός και αν είστε εξουσιαστές και ακροδεξιοί, ερω, είστε;

Και που σε παυλίτσα (-) “Για να μην μας παραπλανούν οι εντυπώσεις” που γράφει ο μπομπ ο κοβιντάκης πιο πάνω, αυτοί της «λέσχη ανειδίκευτων» (και οι συνοδοιπόροι τους) – μη σας παρασέρνει το ανειδίκευτων, οι τύποι έχουν ειδικότητα, είναι Κορονοϊλόγοι , ειδικοί στον Κορονοϊολογία, όπως Σαηεντολογία.


"Οι απολογητές του υγειινιστικού/ψηφιακού ολοκληρωτισμού νομίζουν ότι αρκεί να αποδειχθεί ότι η φετινή γρίπη είναι πιο επικίνδυνη από την περσινή, για να αποδεχτούμε ως αναγκαία τη λήψη διαφόρων μέτρων.

Όπως όμως παρατήρησε ο David Hume ήδη από το 18ο αιώνα, δεν μπορούμε να συνάγουμε το δέον από το είναι με λογικά έγκυρο τρόπο. Με άλλα λόγια, όπως το έθεσε ο μαθηματικός Henri Poincare στις αρχές του 20ου αιώνα, δεν μπορούμε να συνάγουμε με λογικά έγκυρο τρόπο προτάσεις που είναι στην προστακτική από προτάσεις που είναι στην οριστική.

Όσο επικίνδυνη και θανατηφόρα και αν είναι η φετινή ίωση, αυτό δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το αν θα λάβουμε ή όχι μέτρα εξαρτάται από υποκειμενικούς αξιακούς και πολιτισμικούς παράγοντες. Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία, θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και γαλήνια εκατομμύρια θανάτους ως κάτι το αναπόφευκτο και θεμιτό, εφόσον αξιολογεί την ελευθερία (με το όποιο τίμημα) ως υψηλότερη αξία από τη σωματική υγεία ή τη διάρκεια της ζωής."

(https://athens.indymedia.org/post/1607485/)

Όσον αφορά στη χυδαία υβριστική επίθεσή σου κατα της λέσχης των ανειδίκευτων, οφείλεις ή να τεκμηριώσεις αυτό που λες ή να ανακαλέσεις και να ζητήσεις συγγνώμη από τους συντρόφους.

από Παγκολίνος από Χίο ("θα πεθάνουμε όλοι") 04/02/2022 3 πμ.


"το ίδιο που λένε τα τσιράκια της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ"

Ποιός ήθελες να στο πει, αυτοί μετράνε - αυτοί σου λένε και τον αριθμό των νεκρών. Άλλωστε αναφέρεται στο τέλος "Σύμφωνα με τους "ειδικούς" που εμπιστεύεστε αυτά", αλλά η πόρωσή σου δεν σε άφησε να το δεις.

Σταμάτα να βλέπεις συνωμοσίες, απλά τα πράγματα, που εξηγούν σε μεγάλο βαθμό και τις διαφορές στη θνητότητα από χώρα σε χώρα:

-Στην Ελλάδα ως νεκροί covid-19 καταχωρούνται όσοι καταλήγουν μέσα σε 4 μήνες από τη διάγνωση του κορωνοϊού.

-Στη Βρετανία ως νεκροί covid-19 καταχωρούνται όσοι καταλήγουν μέσα σε 28 ημέρες από τη διάγνωση του κορωνοϊού.

Υ.Γ: Μην γράφεις όταν είσαι υπό συναισθηματική σύγχιση (τρόμο από την πανδημία που "θα αφανίσει το είδος";, γνωστική ασυμφωνία από τις συνεχόμενες διαψεύσεις, σε βαθμό γελοιοποίησης, της τρομολαγνείας σου;) γιατί γράφεις στα όρια του παραληρήματος.

από Λευτεριά στους Παγκολίνους 04/02/2022 11:27 πμ.


ρχικά μια διευκρίνιση: Ο γραφών αυτού του λιβελογραφήματος ανεξάρτητα από τη κριτική που ασκεί στους αντιεμβολιαστές, είναι κάθετα ενάντια στον υποχρεωτικό και υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού. Έχει εμβολιαστεί και με τις τρις δόσεις του εμβολίου (δυο AstraZeneca και μια του Moderna) η συντρόφισσα του με τις τρις δόσεις του Moderna και ο γιος τους με τις τρις δόσεις του Pfizer. (Ειρωνεία, φυσικά περιμένουμε σε λίγο καιρό να βγάλουμε λέπια ή ουρές, τι να κάνουμε η ζωή θέλει ρίσκο. Πάντως μαγνητάκια δεν είδαμε παρόλο που βάλαμε μέταλλα στο σημείο του εμβολιασμού).

Η λέσχη ανειδίκευτων, ο μπομπ και λοιποί συγγενής λένε:

{…} Όσο επικίνδυνη και θανατηφόρα και αν είναι η φετινή ίωση, αυτό δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκην ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το αν θα λάβουμε ή όχι μέτρα εξαρτάται από υποκειμενικούς αξιακούς και πολιτισμικούς παράγοντες. Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία, θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και γαλήνια εκατομμύρια θανάτους ως κάτι το αναπόφευκτο και θεμιτό, εφόσον αξιολογεί την ελευθερία (με το όποιο τίμημα) ως υψηλότερη αξία από τη σωματική υγεία ή τη διάρκεια της ζωής.»{…} (τα μπολτ δικά μου)

Απάντηση:

1) Αυτή είναι η αντεστραμμένη εικόνα του ναζισμού, η τελική της «μοντέρνα» κατάληξη είναι ότι οι υπάνθρωποι (ανοσολογικά κατώτεροι) θα πεθάνουν και θα ζήσουν θριαμβευτικά οι υπεράνθρωποι (ανοσολογικά ανώτεροι) που φυσιολογικά – βιολογικά είναι ανώτεροι και μέσο της φυσικής ανοσία νικώντας τον θάνατο, θα απολαύσουν σαν πρίγκιπες τους καρπούς της ελευθερίας τους, μιας ελευθερίας πριγκιπικής ανοσολογικά αριστοκρατικής απαλλαγμένης από τα μιάσματα των υπανθρώπων. Θα είναι μια υγιής ανώτερη ελευθέρια αντάξια του υπεράνθρωπου, αν δεν είναι έτσι καλύτερα να πεθάνουμε όλοι, γιατί όπως λέτε «…. Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία …»

Αυτός είναι κριμένος – κεκαλυμμένος βιολογισμός που παραπέμπει στην λεγομένη φυσική επιλογή (μέσο της φυσικής ανοσίας) και τον φυσικό ευγονισμό, αφού δεν χρειάζονται πλέον ναζιστικά κρεματόρια γιατί αναλαμβάνει ο ιός – ως φύση – αυτή την εργολαβία.

2) Ένας αναρχικός σύντροφος στο «Περί πανδημίας» γράφει: {…} ως «ανοσία της αγέλης» να νοσήσουμε άπαντες ώστε να αποκτήσουμε αντισώματα και ανοσία, όμως αυτό είναι φασίζουσα – ρατσιστική, ευγονική εκδοχή που οδηγεί σε αυτό: οι αδύναμοι, οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι θα πεθάνουν και θα ζήσουν οι νέοι και δυνατοί, μια αντίληψη του κοινωνικού δαρβινισμού ( Σπένσερ– σπενσερισμός) που είναι πέραν και έξω από την αναρχική αντίληψη και ηθική της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης.{…}

{…} Θα απαιτούσε σεβασμό στην μνήμη των νεκρών από τον ιό, θα ενδυνάμωνε την αλληλεγγύη των γενεών και υπερ των απομάχων της εργασίας συνταξιούχων/ες και θα απαιτούσε να πάψουν από τον ΕΟΔΥ οι ρατσιστικές και παραπλανητικές αναφορές του τύπου «…από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.982 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω….».

Εκτός από τον αριθμό των νοσούντων και τους θανάτους, η αναφορά στα υποκείμενα νοσήματα και το ηλικιακό σε δημόσια μαζική χρήση (ας το άφηνε ο ΕΟΔΥ για εσωτερική ιατρική στατιστική) είναι (δυνάμει) ρατσιστική και παραπλανητική γιατί όλοι αυτοί οι θάνατοι δεν παύουν να είναι πρόωροι «πριν την ώρα τους» που λέει και ο λαός και έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία μια συζήτηση (δυνάμει) ρατσιστικού τύπου του στιλ: «έλα μωρέ γερόντια/γριές ήταν, ή πολλοί άρρωστοι από κορονοϊό έπασχαν και από αλλά νοσήματα και έτσι ή αλλιώς θα πέθαιναν», ή ότι: «αυτοί/ες είναι αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων και καλά να πάθουν, ας πρόσεχαν».

Επειδή ο θάνατος είναι ένας και μοναδικός για τον καθένα/μια και ανεξάρτητα από ηλικία (είτε είσαι αρνητής είτε όχι), οι αναρχικοί/ες ήταν πάντα ενάντια στην φασιστική εκδοχή του ζήτω ο θάνατος (viva la muerte) γιατί ξέροντας ότι η ζωή του καθενός/ας είναι μια και μοναδική, ότι είμαστε όλοι/ες θνητοί και δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή αγαπούσαν/αγαπάνε την ζωή και φώναζαν-φωνάζουν σε αντιδιαστολή με τους φασίστες ζήτω η ζωή (viva la vida).{…}

Απόσπασμα από το κείμενο: Όταν νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί εθίζουν στον θάνατο και στην απαξίωση της ζωής . {…} Για τις φασιστικές και τις ναζιστικές παραδόσεις, καθώς και με τις γενικότερες ακροδεξιές «αξίες» και πρακτικές, η απαξίωση της ζωής πάει χέρι-χέρι με τη λατρεία του θανάτου και την άσκηση της πιο ακραίας βίας! Και φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι η διαβόητη… μακάβρια κραυγή του ιδρυτή της Φάλαγγας, Ισπανού φασίστα στρατηγού Χοσέ Μιγιάν-Αστράι, «Viva la Muerte» (Ζήτω ο Θάνατος) αποτελεί μέχρι σήμερα βασικό στοιχείο και «σημαία» της ιδεολογικής κληρονομιάς των απανταχού γης (νεο)φασιστών και λοιπών ακροδεξιών νοσταλγών είτε του Φράνκο είτε του Μουσολίνι και του Χίτλερ και των καθεστώτων τους…

Ήταν στις 12 Οκτωβρίου του 1936, μεσούντος του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, όταν απαντώντας στην ανθρωπιστικού περιεχομένου ομιλία του (κάθε άλλο παρά αριστερού) φιλοσόφου, βουλευτή και πρύτανη του πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, ο Αστράι κραύγασε το διαβόητο νεκρόφιλο σύνθημα «Viva la Muerte» αλλά και το «Mueran los Intelectuales» (Θάνατος στους διανοούμενους). Δεν είναι προφανώς τυχαίο που ο ενθουσιώδης θαυμαστής του Φράνκο και του φασιστικού κινήματός του Νίκος Καζαντζάκης, εξέδωσε σε βιβλίο τις ανταποκρίσεις του από την Ισπανία του εμφυλίου, που δημοσίευε η «Καθημερινή» της οικογένειας Βλάχου, διαλέγοντας να βάλει τον εύγλωττο τίτλο «Viva la Muerte»!.{…}

Δείτε επίσης: Περί υπανθρώπων και υπερανθρώπων

και τα παραπάνω θα έφταναν για να καταδείξουν την σαχλαμάρα της φυσικοποίησης, επιστημονικοποίησης, και τελικά της ίδιας της ύπαρξης του κοινωνικού δαρβινισμού.

3) Και ο μπομπ με εγκαλεί: «…οφείλεις ή να τεκμηριώσεις…»

Ορίστε μερικές τεκμηριώσεις:

α) Απόσπασμα από την μπροσούρα : Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ του Roberto Esposito {…} οι ναζιστές ταυτίζουν την επιστήμη με εκείνη την πλευρά της βιολογίας που αφορά τις ανθρώπινες φυλές. Από αυτή την άποψη χρειάζεται να πά­ρουμε απολύτως στα σοβαρά τις δηλώσεις του Ρούντολφ Χες, σύμφωνα με τον οποίο «ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι τίποτ’ άλλο από εφαρμοσμένη βιολογία» (βλ. R.J. Lifton, I media nazisti, Rizzoli, Μιλάνο 1988, σ.51).

Στην πραγματικότητα, η έκφραση χρησιμοποι­ήθηκε για πρώτη φορά από τον γενετιστή Φριτς Λεντς στο πετυχη­μένο εγχειρίδιο της Rassenhygiene, γραμμένο με τον Έρβιν Μπάουρ και τον Εουγκεν Φίσερ, σε ένα πλαίσιο στο οποίο ο Χίτλερ οριζονταν σαν «ο μεγάλος γερμανός γιατρός», ικανός να πραγματοποιή­σω «το τελικό βήμα για την ήττα του ιστορικισμού και την αναγνώ­ριση των καθαρα βιολογικών άξιων» (E. Baur, Ε. Fischer, F. Lenz, Gntndnsse der menschhchen Erblichkeitslehre und Rassenhygiene, Leh­mann, Μόναχο 1931, σ.417-418). Και άλλωστε, ο ίδιος ο Χίτλερ είχε δηλώσει στο Mein Kampf ότι όταν ένας λαός δεν έχει πλέον «τη δύναμη να αγωνιστεί για την υγεία του, παύει να έχει το δικαίωμα ζωής σε αυτόν τον κόσμο του αγώνα» (A. Hitler, La mia battaglia, Bompiani, Μιλάνο1941, σ.35).

Σε ένα άλλο ιατρικό εγχειρίδιο με έντονη επιρροή, ο Ρούντολφ Ραμ είχε δει στον «γιατρό του γερμανι­κού Ράιχ», «έναν στρατιώτη της βιολογίας» στην υπηρεσία της «μεγάλης ιδέας της βιολογικής δομής του εθνικοσοσιαλιστικού κρά­τους» Η ιατρική και η στρατιωτική εξουσία παραπέμπουν η μία στην άλλη -πρόσθετε ο Κουρτ Μπλομ (μετέπειτα δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Λεονάρντο Κόντι στη δημόσια υγεία) σε ένα δοκίμιο του ’42 με τον προ­γραμματικό τίτλο Ar^t im Kampf (Ο γιατρός στον αγώνα) —αφού αμφότερες εμπλέκονται στην τελική μάχη για τη Ζωή του Ράιχ (Κ. Blome, Artf im Kampf: Erlebnisse und Gedanken, Barth, Λειψία 1942).

Πρεπει νά προσέχουμε ώστε να μην μας διαφύγει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της βιολογικής και πιο συγκεκριμένα ιατρικής σημασιολογίας, που χρησιμοποίησαν οι ναζιστές. Ερμηνεύοντας την πολιτική με βιοιατρικούς όρους και, αντιστρόφως, αποδίδοντας στη βιοιατρική μια πολιτική βαρύτητα, σημαίνει ότι τοποθετούμαστε σε ένα πλαίσιο ριζικά διαφορετικό από εκείνο ολόκληρης της νεωτερικής παράδοσης αφού πρόκειται ακόμη για λόγια του Ραμ- «ο εθνικοσοσιαλισμός, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη πολιτική φιλοσοφία ή οποιοδήποτε αλλο κομματικό πρόγραμμα, βρίσκεται σε συμφωνία με τη φυσική ιστορία και με τη βιολογία του ανθρώπου» (όπ.π., σ.156). Είναι αλήθεια ότι ανέκαθεν το πολιτικό λεξιλόγιο χρησιμοποιεί και ενσωματώνει βιολογικές μεταφορές ξεκινώντας από εκείνη, με τη μακρά ιστορία, του κράτους-σώματος. Και είναι επίσης αλήθεια, όπως έχει δείξει ο Φουκώ, ότι ξεκινώντας από τον 18° αιώνα, το ζήτημα της ζωής προοδευτικά συναντάται με τη σφαίρα της πολιτικής δράσης.

Η ίδια η ιδέα της National–Biologie ή της biologische Politik έχει τις ρίζες της στη γουλιελμική και βαϊμαρική κουλτούρα (βλ. P. Weindling, Health, Race and German Politics between National Unification 1870-1945, Cambridge University Press, Kaiμπριτζ 1989, σ.220). Αλλά εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινό­μενο τώρα πια διαφορετικό όσον αφορά την οντότητα και τη σημα­σία του. Η μεταφορά γίνεται κατά κάποιο τρόπο πραγματικότητα: όχι με την έννοια ότι η πολιτική εξουσία περνά άμεσα στους γιατρούς και τους βιολόγους-αν και σε αρκετές περιπτώσεις συμβαίνει κάτι τέτοιο- αλλά με κάτι που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, ότι δηλαδή οι πολιτικοί υιοθετούν ένα ιατρικο-βιολογικό κριτήριο ως το κριτήριο που καθοδηγεί τις ενέργειές τους {…}

β) Ο Raoul Vaneigem για τον κορωνοϊό: Εξω το φέρετρο, μέσα η τηλεόραση, το παράθυρο ανοιχτό σε έναν κλειστό κόσμο! (γραμμένο στην αρχή της πανδημίας και της καραντίνας).

{…} Η θεϊκή κατάρα υποβοηθούσε με χρήσιμο τρόπο την εξουσία. Τουλάχιστον μέχρι τον σεισμό της Λισαβόνας του 1755, τότε που ο μαρκήσιος ντε Πομπάλ, φίλος του Βολταίρου, εκμεταλλεύτηκε τον σεισμό για να σφαγιάσει τους Ιησουίτες, να ανοικοδομήσει την πόλη σύμφωνα με τις αντιλήψεις του και να ξεφορτωθεί με όλη του την άνεση τους πολιτικούς του αντιπάλους στήνωντας μία σειρά από «πρωτο-σταλινικές» δίκες. Δεν θα θέλαμε να προσβάλουμε τον Πομπάλ, όσο απεχθής κι αν ήταν, με το να συγκρίνουμε το πραξικοπηματικό του κατόρθωμα με τα άθλια μέτρα που εφαρμόζει παγκοσμίως ο δημοκρατικός ολοκληρωτισμός στην επιδημία του κορωνοϊού.

Πόσο κυνικός πρέπει να είσαι για να καταλογίζεις την εξάπλωση της μάστιγας στην αξιοθρήνητη ανεπάρκεια των ιατρικών μέσων που χρησιμοποιούνται! Εδώ και δεκαετίες, τα δημόσια αγαθά πλήττονται, ενώ ο νοσοκομειακός τομέας έχει υποστεί το τίμημα μιας πολιτικής που ευνοεί τα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος της υγείας των πολιτών. Υπάρχουν πάντα περισσότερα χρήματα για τις τράπεζες και όλο και λιγότερα κρεβάτια και νοσηλευτές για τα νοσοκομεία. Ποιές γελοιότητες, και για πόσο καιρό ακόμη, θα αποκρύπτουν ότι αυτή η καταστροφική διαχείριση του καταστροφισμού είναι εγγενής στον παγκοσμίως κυρίαρχο χρηματιστικό καπιταλισμό, που σήμερα αμφισβητείται παντού στο όνομα της ζωής, του πλανήτη και των ειδών που πρέπει να σωθούν.

Χωρίς να υιοθετούμε το αναμάσημα της θείας τιμωρίας, αποδεχόμενοι την άποψη ότι η Φύση απαλλάσσεται από τον Άνθρωπο ως ένα ανεπιθύμητο και επιβλαβές παράσιτο, αξίζει να θυμόμαστε ότι για χιλιετίες η εκμετάλλευση της ανθρώπινης φύσης και της γήινης φύσης επέβαλε το δόγμα της αντι-φύσης. Το βιβλίο του Eric Postaire, Οι επιδημίες του 21ου αιώνα, που δημοσιεύθηκε το 1997, επιβεβαιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της επίμονης αλλοίωσης της φύσης, την οποία καταγγέλλω εδώ και δεκαετίες. Αναφερόμενος στο δράμα των «τρελών αγελάδων» (που προέβλεψε ο Rudolf Steiner ήδη από το 1920), ο συγγραφέας υπενθυμίζει ότι εκτός από την αδυναμία μας να αντιμετωπίζουμε ορισμένες ασθένειες, συνειδητοποιούμε ότι η ίδια η επιστημονική πρόοδος μπορεί να τις προκαλέσει.

Συνηγορώντας υπέρ μιας υπεύθυνης προσέγγισης των επιδημιών και της διαχείρησής τους, κατηγορεί αυτό που ο Claude Gudin, στον πρόλογο, αποκαλεί τη «φιλοσοφία της ταμειακής». Θέτει το ερώτημα: «‘Οταν η υγεία του πληθυσμού υπάγεται στους νόμους του κέρδους, μέχρι το σημείο να μετατρέπουμε φυτοφάγα ζώα σε σαρκοφάγα, μήπως δεν κινδυνεύουμε έτσι να προκαλούμε θανατηφόρες καταστροφές για τη Φύση και την Ανθρωπότητα;» Οι κυβερνώντες, όπως γνωρίζουμε, έχουν ήδη απαντήσει με ένα ομόφωνο ΝΑΙ. Τι σημασία έχει, εφόσον το ΟΧΙ των χρηματιστικών συμφερόντων εξακολουθεί να θριαμβεύει κυνικά.

Χρειαζόταν ο κορωνοϊός για να αποδείξουμε στους πιο στενόμυαλους ότι η αλλοίωση της φύσης στο βωμό του κέρδους έχει καταστροφικές συνέπειες πάνω στην οικουμενική υγεία -αυτήν που διαχειρίζεται αδιαλειπώς ένας Παγκόσμιος Οργανισμός, των οποίων τα πολύτιμα στατιστικά στοιχεία αντισταθμίζουν την εξαφάνιση των δημόσιων νοσοκομείων; Υπάρχει μια προφανής συσχέτιση μεταξύ του κοροναϊού και της κατάρρευσης του παγκόσμιου καπιταλισμού. {…}

δ) Συνέντευξη του Ασιλλε Μπέμπε στην εφημερίδα Zem Hom της Βραζιλίας 31/ 03/ 2020 (Από το βιβλίο του «Νεκροπολιτική» ). Ο 62χρονος Μπέμπε έγινε γνωστός το 2003, όταν επινόησε τον όρο «νεκροπολιττκή». Το αντικείμενο της έρευνάς του είναι ο τρόπος με τον οποίο κυβερνήσεις αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει – ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο θα ζήσει ή θα πεθάνει κανείς. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Βιτβάτερσραντ στο Γιοχάνεσμπουργκ..

{…} Η πανδημία εκδημοκράτισε τη δύναμη να σκοτώνεις, λέει ο συγγραφέας της θεωρίας της «νεκροπολιτικής». Ο κορονοϊός αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο στοχαζόμαστε πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Έγινε ένα όπλο, λέει ο Καμερουνέζος φιλόσοφος Ασίλλε Μπέμπε.

Πολύ απλά, με το που βγαίνουμε από το σπίτι μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ή να τον μεταδώσουμε σε άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν ήδη 735.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κατ 34.000 θάνατοι στον κόσμο. « Τώρα, έχουμε όλοι τη δυνατότητα να σκοτώσουμε», καταλήγει ο Μπέμπε. «Ο εγκλεισμός είναι στην πραγματικότητα ένας τρόπος να ρυθμίσουμε αυτή τη δύναμη.» (σημ. αυτά ειπώθηκαν στην αρχή της πανδημίας).

Η νεκροπολιτική επικεντρώνεται και στο γεγονός ότ ο ιός δεν προσβάλλει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχει μια συζήτηση για το αν πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στη θεραπεία των νέων και να αφήνονται οι πιο ηλικιωμένοι να πεθάνουν. Υπάρχουν επίσης εκείνοι, όπως ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο, που επιμένουν στη γραμμή πως η οικονομία δεν πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ακόμη κι αν μέρος του πληθυσμού χρειαστεί να πεθάνει, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παραγωγή.

«Το καπιταλιστικό σύστημα βασίζεται στην άνιση κατανομή των ευκαιριών να ζήσεις ή να πεθάνεις», λέει ο Μπέμπε. «Η λογική της θυσίας βρισκόταν πάντα στην καρδιά του νεοφιλελευθερισμού, που θα έπρεπε να τον ονομάσουμε νεκροφιλελευθερισμό. Αυτό το σύστημα πάντα λειτουργούσε με την ιδέα πως κάποιος αξίζει περισσότερο από τους άλλους. Όποιος δεν έχει αξία, μπορεί να πεταχτεί.»

Στο διά ταύτα της πανδημίας, ο συγγραφέας επισημαίνει ότι «η νεκροπολιτική επικεντρώνεται και στο γεγονός ότι ο ιός δεν προσβάλλει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο», καθώς οι κίνδυνοι κατανέμονται ανισομερώς. «Κάποιοι θα πεθάνουν; Ας πεθάνουν. Λυπάμαι, έτσι είναι η ζωή» δήλωσε πρόσφατα ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, αρνούμενος να εφαρμόσει καθολικό λοκντάουν, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία!

Ο Μπέμπε προβλέπει ότι η πανδημία θα αλλάξει και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σώμα μας, «αφού αυτό αποτελεί πλέον απειλή για εμάς τους ίδιους». Αναφέρει μάλιστα όσους πέθαναν χωρίς να προλάβουν να τους αποχαιρετίσουν οι δικοί τους και κάηκαν ή θάφτηκαν σαν τα σκουπίδια. {…}( το βιβλίο εδώ σε pdf).

ΥΓ1. Και με εγκαλεί ο μπομπ «… να ανακαλέσεις και να ζητήσεις συγγνώμη από τους συντρόφους…» Ποιους συντρόφους αλήθεια, αυτούς; Περί Εθνικοαναρχισμού Νο 2 που είναι μάλλον – όχι φυσικά – αλλά ιδεολογικά παρεάκια με τους λέσχη των ανειδίκευτων, Κ. μαντίλια, ο Α* και λοιπούς συγγενής.

Ο νεοναζισμός στις μέρες μας έχει αλλάξει τη ναζιστική προβιά με ισοθερμικές φόρμες και μας παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή του βιολογισμού (κοινωνικού δαρβινισμού). Η διαφορά με τις παλιές ναζιστικές δοξασίες του βιολογισμού έγκειται στο ότι ο παλιός ναζισμός ήταν ένα αμάλγαμα ιρασιοναλισμού συνδυασμένο με ψευδοεπιστήμη και ρασιοναλισμού συνδυασμένο με καθαρή τεχνοεπιστήμη ως επιστημονισμός, ενώ η μοντέρνα εκδοχή ως σούπα τα εμπεριέχει όλα. Είναι σαν την προσπάθεια που γίνετε από μερικούς να αποδείξουν την ύπαρξη του θεού με επιστημονικό τρόπο χρησιμοποιώντας την επιστήμη. Είναι όλοι αυτοί που επικαλούνται ελευθερίες και συντάγματα ενώ είναι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, είναι όλοι αυτοί που ενώ απευθύνονται στην κοινωνία στο συλλογικό προτείνουν και έχουν ατομικίστικη στάση και συμπεριφορά απέναντι στην πανδημία, είναι αυτοί που μας προτείνουν να αυτο λοβοτομηθούμε ώστε να μείνουμε συναισθηματικά απαθείς απέναντι στους θανάτους απο COVID-19 γιατί είναι ψευτοθάνατοι γιατί έτσι και αλλιώς όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε.

ΥΓ2. Ειρωνεία: Επειδή η γη δεν είναι σφαιρική αλλά επίπεδη και υπάρχει και η μέσα γη (Κοίλη Γη) και λόγο του ότι ο Κορωνοϊός COVID-19 είναι σαν ένας απλός ιός κρυολογήματος και δεν υπάρχει πανδημία, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας (ΕΣΥ). Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για συλλογική αλλά μόνο για ατομική ευθύνη γιατί βεβαίως ατομικά πεθαίνουμε, ατομικά πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι από τον κορωνοϊό, άσε που δίνουν μεγάλα νούμερα θανάτων γιατί μετράνε λάθος. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,

ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,

ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,

ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,

ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,

ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,

ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,

ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.

Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

Όλοι/ες στην Διαδήλωση ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 – 13.00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ρουβίκωνας: Κάλεσμα στήριξης στην κινητοποίηση της 5ης Φλεβάρη ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΥΚΤΕΡΙΔΕΣ

από Άδειος 05/02/2022 1:27 μμ.


Αυτό το να αντιμετωπίσουμε το θάνατο χωρίς φόβο και με γαλήνη, είναι προβληματικό και παραπέμπει σε βιολογισμό, έχει δίκιο ο Παγκολίνος εδώ. Όλοι φοβούνται το θάνατο και είναι φυσικό. Το θέμα είναι πόσες πιθανότητες έχω να πεθάνω από κάποια αιτία και η γενικότερη αναγνώριση της ύπαρξης του θανάτου σαν αναπόφευκτο φυσικό γεγονός. Ένας νέος σχετικά δεν έχει λόγο να κάνει εμβόλιο αν δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας, πέρα από τις αμφιβολίες μας για τη νέα αυτή τεχνολογία. Εμένα οι γονείς που τρέχουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με πανικό μου φαίνονται το ίδιο διαταραγμένοι με αυτούς που λένε δεν τρέχει τίποτα και πήγανε  κόλλησαν τους ηλικιωμένους γονείς τους και πέθαναν. Το "ζήτω η ζωή" πλέον έχει γίνει "ζήτω η ζωούλα" και εκεί υπάρχει μια διαφορά. Μαζί και ο θάνατος έχει γίνει κάτι μηχανικό που μας ενδιαφέρει μόνο στατιστικά. Η παύση λειτουργίας του βιολογικού μηχανισμού που παράγει υπεραξία ή μας τρώει τις συντάξεις. Αν δεν κάνω λάθος ο Ντουρούτι έλεγε στους συντρόφους του όταν πήγαιναν να πολεμήσουν ότι χαίρεται που φοβούνται να σκοτωθούν στη μάχη γιατί δεν είναι σαν τους φασίστες, αλλά πήγαν και πολέμησαν και κάποιοι σκοτώθηκαν, για τη ζωή...

από μπομπ ο κοβιντάκης 05/02/2022 5:24 μμ.


1.

"Ο γραφών αυτού του λιβελογραφήματος ανεξάρτητα από τη κριτική που ασκεί στους αντιεμβολιαστές, είναι κάθετα ενάντια στον υποχρεωτικό και υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού"

Είναι προφανές ότι ψεύδεσαι. Διότι αν ήσουν πράγματι κάθετα ενάντιος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα προπαγάνδιζες κινητοποιήσεις σαν την πορεία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ που πραγματοποιήθηκε στις 15 Γενάρη, όχι τη σημερινή πορεία, η οποία οργανώνεται από ομάδες οι οποίες είτε επισήμως είτε άτυπα, τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και οι οποίες, αν και μιλάνε περί υγείας και ΕΣΥ, δεν λένε απολύτως τίποτα για τους χιλιάδες υγειονομικούς που απολύονται επειδή αρνούνται να συναινέσουν στην εκχώρηση του σώματός τους στο κράτος και τις πολυεθνικές. Είσαι υποκριτής και ψεύτης λοιπόν και δεν μας πείθεις, για να το θέσω ευγενικά.

2.

"Αυτός είναι κριμένος – κεκαλυμμένος βιολογισμός που παραπέμπει στην λεγομένη φυσική επιλογή (μέσο της φυσικής ανοσίας) και τον φυσικό ευγονισμό, αφού δεν χρειάζονται πλέον ναζιστικά κρεματόρια γιατί αναλαμβάνει ο ιός – ως φύση – αυτή την εργολαβία."

"Αυτό το να αντιμετωπίσουμε το θάνατο χωρίς φόβο και με γαλήνη, είναι προβληματικό και παραπέμπει σε βιολογισμό, έχει δίκιο ο Παγκολίνος εδώ."

Πρώτον, η θέση για την οποία με εγκαλείς είναι καθαρά δική μου και δεν έχει διατυπωθεί ποτέ από τη λέσχη των ανειδίκευτων, εξ όσων γνωρίζω τουλάχιστον.

Δεύτερον, με αφήνετε και οι δύο άναυδο. Από πιτσιρικάς που πρωτοέμπλεξα με αναρχίες και μέχρι σήμερα, πάντα πίστευα και πιστεύω ότι ο άνθρωπος όπως είναι, χωρίς εσωτερική εξέλιξη, είναι προβληματικός και ελαττωματικός (λόγω διαφθοράς από τον πολιτισμό πιθανότατα) και ανίκανος να συγκροτήσει μια αναρχική κοινωνία. Για να δημιουργηθεί η ουτοπία που επιθυμούμε δεν αρκεί η στρατιωτική νίκη επί του εχθρού (αν και είναι φυσικά απαραίτητη). Πρέπει και κάθε άνθρωπος να δουλέψει μέσα του, να απαλλαγεί από νευρώσεις, να σκοτώσει τον μπάτσο που έχει μέσα του και γενικά να περάσει σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Είναι αυτονόητο ότι ζωτικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας είναι να απαλλαγούμε από το φόβο του θανάτου. Όταν φοβάσαι το θάνατο είσαι εύκολα ελεγχόμενος από την εξουσία. Το καλύτερο παράδειγμα μας το δίνει η τρέχουσα κατάσταση, με όλα αυτά τα ανθρωπάκια που από το φόβο για τη ζωούλα τους δέχτηκαν να γίνει όλη η Γη ένα απέραντο ψηφιακό στρατόπεδο υγειονομικού ελέγχου. Γενικά όποιος θέλει να γίνει πραγματικά επικίνδυνος το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να απαλλαγεί από τους φόβους τους. Ο φόβος για τον θάνατο πάντα ήταν εργαλείο της εξουσίας και το θάρρος απέναντι στη σκληρότητα της΄ύπαρξης αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να φτάσουμε στην αναρχία. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι υπάρχουν αναρχικοί που έχουν αντίθετη άποψη. Στους κύκλους που ανατράφηκα πάντα κοροϊδεύαμε και περιφρονούσαμε τους δειλούς.

Τρίτον, η γαλήνια αποδοχή των μαζικών θανάτων δεν προτείνεται ως ευγονική λύση για τη βελτίωση του dna της ανθρωπότητας αλλά ως (αυτονόητη για έναν αναρχικό) απάντηση στο ριζικό υπαρξιακό δίλημμα στο οποίο μας έχει βάλει όλους η τρέχουσα οριακή κατάσταση: Ή νοιάζεσαι για τη διάρκεια της ζωούλας σου και της ζωούλας των δικών σου με τίμημα αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή τον απόλυτο υγειινιστικό ναζιστικό εφιάλτη, ή τάσσεσαι στο πλευρό της ελευθερίας, με τίμημα μια κάποια αύξηση των θανάτων. (Αν και βέβαια, πιστεύω ότι αν δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο και δεν είχε εμβολιαστεί κανείς, δεν θα ήταν πολύ περισσότεροι οι θάνατοι. Τα μέτρα σας δεν βοηθάνε σε τίποτα πέρα από την οικοδόμηση της δυστοπίας).

Τέταρτον, δεν μας είπες παγκολίνο, η ανθρωπότητα του 1957-58 και 1968-69, που αντιμετώπισε με παγερή αδιαφορία επιδημίες παρόμοιες με την τρέχουσα, ήταν φασίστες βιολογιστές ευγονιστές?

3.

Είναι πολύ αστείο να επιμένεις να μας μιλάς για παγκολίνους και νυχτερίδες, όταν εδώ και μήνες όλα τα τεκμήρια δείχνουν ότι ο ιός διέρευσε από εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιούνταν έρευνες για εμβόλια mRNA. (Ωραία σύμπτωση ε;)

4.

Σχετικά με τη λέσχη των ανειδίκευτων: Δεν είμαι ούτε μέλος ούτε δικηγόρος τους, οπότε μπορούν να απαντήσουν οι ίδιοι στις αηδιαστικές χυδαιότητές σου.

Εγώ απλά θα επισημάνω ότι σε παρέπεμψα σε ένα κείμενό τους στο οποίο ασκούν τεκμηριωμένη κριτική στην τεχνολογία mRNA και εσύ, αντί να απαντήσεις με επιχειρήματα, έκανες γαργάρα όλο το κείμενο και επιτέθηκες στην προσωπικότητά τους με κάτι αυθαίρετες και πιθανότατα ψευδείς ιστορίες για σαιεντολόγους και εθνικιστές. Αυτό αγαπητέ είναι το γνωστό συλλογιστικό σφάλμα/σόφισμα AD HOMINEM, στο οποίο είστε επιρρεπείς εσείς οι καραντινιέρι. Για την αξιολόγηση των επιχειρημάτων της λέσχης είναι παντελώς αδιάφορο με τι άτομα κάνουν παρέα ή τι χρώμα κάλτσες φοράνε οι συγγραφείς του κειμένου. Ακόμα και αν ήταν αποδεδειγμένα σατανιστές παιδεραστές κανίβαλλοι, και πάλι θα ήσουν υποχρεωμένος να απαντήσεις στην κριτική τους με επιχειρήματα επί της ουσίας ή να το βουλώσεις.

Και έχετε το θράσος να μιλάτε και για ορθολογισμό, άθλιοι διαστρεβλωτές και σοφιστές! Για νιοστή φορά αποδεικνύεται πόσο κάργα ανορθολογικοί είστε εσείς οι απολογητές του καθεστώτος και ότι η λογική, η ιστορία και η εμπειρία είναι με το μέρος μας.

5.

Για μένα οι φασισμοί του 20ου αιώνα και τα γραφικά απομεινάρια τους, με τους οποίους ασχολείστε με τόσο φανατισμό, είναι ξεπερασμένοι, ακίνδυνοι, άνευ σημασίας και εντελώς ασήμαντοι μπροστά στον παγκόσμιο εφιάλτη του τεχνοφασισμού του 21ου αιώνα. Ο χίτλερ ήταν ερασιτέχνης μπροστά στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, που κατάφερε να επιβληθεί παγκόσμια και να αποκτήσει ακόμα και τον έλεγχο του ίδιου μας του σώματος, δίχως να ανοίξει ρουθούνι, απλά με μια μιντιακή χιονοστιβάδα φωσκολικού/χολυγουντιανού τρόμου και οίκτου, εκμεταλλευόμενος τους φόβους του μέσου μικροαστού (βλέπε παραπάνω).

Όταν σκίζετε τα ιμάτιά σας για τους γραφικούς εθνικιστές, διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο του παγκόσμιου υγειινιστικού/ψηφιακού ναζισμού.

6.

Αν και διάφοροι δηλώνετε αναρχικοί, περιέργως ενοχλείστε όταν μιλάμε για ελευθερία και διαρκώς διαστρεβλώνετε το περιεχόμενο αυτής της ελευθερίας, μιλώντας για καπιταλιστικό φιλελευθερισμό, ατομικισμό κτλ.

Αγαπητέ, η ελευθερία για την οποία μιλάμε είναι, πολύ απλά, κατανοητά και αυτονόητα, η αναρχική ελευθερία, η ελευθερία για την οποία μίλησε ο Μπακούνιν:

"Είμαι ένας φανατικός εραστής της ελευθερίας, την οποία θεωρώ σαν το μοναδικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί η ευφυία, η αξιοπρέπεια και η ευτυχία του ανθρώπινου γένους. Δεν μιλώ για κείνη την ελευθερία που είναι καθαρά τυπική, που επιδοτείται, μετριέται και ρυθμίζεται απ' το Κράτος, ένα διαιωνιζόμενο ψέμμα που στην πραγματικότητα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα άλλο παρά μόνο το προνόμιο λίγων, βασισμένο στην υποδούλωση όλων των άλλων. Ούτε εννοώ την ατομικιστική, εγωιστική, ποταπή και χιμαιρική εκείνη ελευθερία, που εκθειάζεται από τη Σχολή του Ζαν Ζακ Ρουσσώ παρόμοια όπως και απ' όλες τις άλλες σχολές του αστικού φιλελευθερισμού, που θεωρούν ότι τα αποκαλούμενα δικαιώματα της ολότητας εκπροσωπούνται απ' το Κράτος, που χρησιμεύει σαν όριο των δικαιωμάτων κάθε ατόμου και που στην πραγματικότητα οδηγεί, αναγκαστικά και χωρίς εξαίρεση, στον εκμηδενισμό των ατομικών δικαιωμάτων.

"Όχι, εννοώ τη μόνη ελευθερία που είναι πραγματικά άξια του ονόματός της, την ελευθερία που συνίσταται στην πλήρη ανάπτυξη όλων των υλικών, πνευματικών και ηθικών δυνάμεων που βρίσκονται με τη μορφή ναρκωμένων δυνατοτήτων μέσα σε κάθε άτομο. Εννοώ την ελευθερία εκείνη που δεν αναγνωρίζει άλλους περιορισμούς, παρά μόνον εκείνους που έχουν τεθεί σε εμάς από τους νόμους της ίδιας μας της φύσης. Επομένως, για να ακριβολογήσω, δεν υπάρχουν περιορισμοί, αφού οι νόμοι αυτοί δεν επιβάλλονται από κάποιον εξωτερικό νομοθέτη που βρίσκεται δίπλα μας ή ίσως από πάνω μας. [...]

"Εννοώ εκείνη την ελευθερία του ατόμου το οποίο αντί να σταματά μπροστά της, σαν ν' αποτελούσε εμπόδιο απέναντι στην ελευθερία των άλλων, αντίθετα βρίσκει σ' αυτή την ελευθερία την ίδια την επιβεβαίωσή του και προέκτασή του στο άπειρο.

"Η απεριόριστη ελευθερία του καθένα, στα πλαίσια της ελευθερίας όλων, ελευθερία μέσα στην αλληλεγγύη, ελευθερία μέσα στην ισότητα, θριαμβευτική ελευθερία, νικηφόρα πάνω στην κτηνώδη βία, στην αρχή της εξουσίας που ποτέ δεν υπήρξε τίποτα άλλο παρά η εξιδανικευμένη έκφραση της ωμής βίας."

(Μιχαήλ Μπακούνιν, Η Παρισινή Κομμούνα και η ιδέα του Κράτους, μετάφραση J. Loumala, Εκδόσεις Ξυλαγρα, Αθήνα 1974, σσ. 12-13)


Η δική μου υπόθεση είναι ότι θα είχαμε ακριβώς τους ίδιους θανάτους, μπορεί και λιγότερους σε βάθος μερικών ετών. Τα αποτελέσματα από την κρίση που ξεκίνησε από την αντιμετώπιση μιας νόσου που όπως δείχνουν όλα οι ίδιοι οι "ειδικοί" κατασκεύασαν θα φανούν σε μερικά χρόνια.

από Λευτεριά στους Παγκολίνους 06/02/2022 11:49 μμ.


Περί ελευθερίας και φόβου

Αγαπητέ μπομπ ο κοβιντάκης βλέπω ότι έχεις προνομιακή σχέση με το indymedia ενώ εγώ μπορεί να περιμένω 1 – 2 μέρες για να δημοσιευτεί το σχόλιο μου, αν δημοσιευτεί, εσύ τσακ μπαμ το δημοσιεύεις. Ή έχεις κλειδί δημοσίευσης (κωδικό όπως οι ομάδες) ή είσαι μέλος της ομάδας διαχείρισης του indymedia, και επεμβαίνεις σε καμιά δεκαριά νήματα με καμιά δεκαριά νικ νειμ.

Λες οτι ψεύδομαι που είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, (ειρωνεία) οκ και τα εμβόλια που λέω ότι τα έχω κάνει είναι ψέμα, δεν έχω κάνει κανένα.

Και που εγώ λέω οτι συμφωνώ 100% με το χθεσινό 5/2/2022 κάλεσμα της συγκέντρωσης - πορείας; εσύ/εσεις δεν έχετε πάει σε πορεία που δεν συμφωνείτε 100% ή πηγαίνετε μόνο σε αυτές που συμφωνείτε 100%;

Δεν θα ασχοληθώ με τις μεταδομικές ιταλικές παρλαπίπες σου, έχεις πάρει ένα μπλέντερ και έχεις βάλει μέσα λίγο Νίτσε, λίγο Στίρνερ, λίγο δομιστές, λίγο μεταδομιστές, λίγο αυτόνομη πάρλα, λίγο ατομικίστικη αναρχία και για μαϊντανό έχεις βάλει και λίγο Μπακούνιν και έχεις κάνει μια υπέροχη σούπα όπως οι φασίστες, γιατί ο φασισμός/ναζισμός δεν είναι μια αυθύπαρκτη ιδεολογία είναι ετερόφωτη όπως η σελήνη, έχει πάρει απο παντού στοιχεία (φως) είναι μια ιδεολογική σούπα.

Για να μην ποστάρω διάφορα όποιος/α θέλει μπαίνει στο διαδίκτυο και θα δει νάζι να τσιτάρουν Μπακούνιν, όμως αναρχικό να τσιτάρει φασίστα θεωρητικό δεν θα βρεις.

Και επειδή διάβασες αναρχία ανάποδα με το κεφάλι κάτω τα πόδια πάνω θα σου πω οτι οι αναρχικοί/ες συχαίνονται τη προσωπολατρία, και ξέρουν οτι ο Μπακούνιν έχει πει αρκετά σωστά αλλά έχει πει και αρκετές μαλακίες και στα λέω εγώ που όσο μεγαλώνω τόσο πιο μπακουνικός γίνομαι.

Απο το κείμενο του Μπακούνιν που παραθέτεις αν βγάλεις τις δυο τελευταίες παραγράφους που συμφωνώ, όλο το υπόλοιπο είναι σκέτος φιλελευθερισμός όμοιος με του Τζον Στιούαρτ Μιλ παρόλο που κριτικάρει τον φιλελευθερισμό και τον Ζαν Ζακ Ρουσσώ .

1. Περί ελευθερίας

Η ελευθερία για τους αναρχικούς αν δεν περιέχει το, ελευθερία απο… στο ελευθερία για να... είναι αέρας κοπανιστός, είναι στιρνερισμος.

Αυτό είναι το σωστό και δυστυχώς αξεπέραστο ακόμα του Μπακούνιν :

«…Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα …» Μιχαήλ Μπακούνιν

«…Ο αναρχισμός, επιπλήττει τον φιλελευθερισμό ως ένα μερικό δόγμα της ελευθερίας και τον σοσιαλισμό ως ένα μερικό δόγμα της ισότητας. Η μερικότητα συνίσταται στο ότι αυτά τα δύο δόγματα προτίθενται να πραγματώσουν τις αρχές τους μέσω της προσωρινής εξάρτησης των δύο αξιών, με την έννοια ότι πρώτα πραγματώνεται η μία και μετά η άλλη, ενώ ο αναρχισμός θεωρεί ότι μόνο στην ταυτόχρονη πραγμάτωση τους έγκειται η επιτυχία τους…» Νίκο Μπέρτι, (1994)

{…} Ο αξιακός μας ηθικός συγκρητισμός

Μια κοινωνία όπου κυριαρχείται από αλλοτριωμένες κοινωνικές – ταξικές σχέσεις που επιβάλλει η εκάστοτε πολιτική-οικονομική ελίτ μέσω του κράτους (δηλαδή της «νομιμοποιημένης» δομικής βίας), μεταξύ εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου, διευθυντή και διευθυνόμενου, κυβερνήτη και κυβερνώμενου δεν θα είναι ποτέ αληθινά δίκαιη, ούτε θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.

Μια κοινωνία διχαστικά πολωμένη μεταξύ φτώχειας και πλούτου, μεταξύ αυτών που δίνουν εντολές και αυτών που εκτελούν δεν θα είναι ποτέ οικολογικά ισορροπημένη, γιατί η κυριαρχία απέναντι στην φύση έχει τις ρίζες της στην κυριαρχία ανθρώπου από άνθρωπο. Η οικολογική ισορροπία προϋποθέτει την κοινωνική αρμονία.

Οι αναρχικοί προτάσσουν ως αδιαίρετο αξιακό τρίπτυχο, αυτό της ελευθερίας – ισότητας – αλληλεγγύης, χωρίς υποβιβασμό του ενός από το άλλο ως πρώτο-δεύτερο ή κατώτερο-ανώτερο. Γιατί αν υπερτονίσεις την ελευθερία, υποβαθμίζεις την αναρχία σε φιλελεύθερη εκδοχή, αν υπερτονίσεις την ισότητα υποβαθμίζεις την αναρχία σε ισότητα τύπου στρατοπέδου, τέλος αν υπερτονίσεις την αλληλεγγύη υποβιβάζεις την αναρχία σε φιλανθρωπία.

H κοινωνική αλληλεγγύη των αναρχικών φτάνει στο έσχατο όριο της με την έννοια του ότι, ακόμα και να παραμείνει ένας άνθρωπος στο έσχατο σημείο της γης που να τον εκμεταλλεύονται και να μην είναι ελεύθερος, εμείς θα είμαστε μαζί του και μέχρι να ελευθερωθεί μη ελεύθεροι. {…} Γιώργος Μεριζιώτης (απο εδώ: Εμβαθύνοντας στο νόημα της κοινωνικής αναρχίας:Μέρος Πρώτο)

{…} Γα την αναρχία η ελευθερία αποτελεί μια σχετική και όχι μια απόλυτη έννοια, αφού τείνει να διευρύνει τα όριά της και να επηρεάζει πλατύτερους κύκλους ανθρώπων με διάφορους τρόπους. Yποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ατομική ελευθερία για όλους, όταν δεν υπάρχει κοινωνική και πολιτική ισότητα και δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η ισότητα, όταν δεν υπάρχει κοινωνική και ατομική ελευθερία. Οι κοινωνικές ελευθερίες είναι το άθροισμα των ατομικών ελευθεριών μέσα από την σχέση των πολιτικά και κοινωνικά ίσων ατόμων.

Γι αυτό όσο υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, διευθυντές και διευθυνόμενοι, κυβερνήτες και κυβερνούμενοι, κυρίαρχοι της φύσης και κυριαρχούμενη φύση, δεν είμαστε αληθινά ελεύθεροι.

Οι ατομικές ελευθερίες δεν αποτελούν μια αφηρημένη ιδεαλιστική φιλοσοφική ερμηνεία, αλλά τη ζωτική συγκεκριμένη δυνατότητα κάθε ατόμου να αναπτύξει πλέρια και ανεμπόδιστα όλες τις ικανότητες και τα ταλέντα με τα οποία τo έχει προικίσει η φύση και να τα καλλιεργήσει προς όφελοςδικό του αλλά και της κοινωνίας .Κατά αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει θετική ή αρνητική έννοια της ελευθερίας, αλλά η απαλλαγμένη από εξωτερικούς παράγοντες, όπως θεϊκούς («θεία βούληση»), φυσικούς («ο νόμος του ισχυρότερου»), ή κοινωνικούς υπαγορευμένους από μια διαστρεβλωμένη «γενική βούληση», που είναι η βούληση των κυρίαρχων.

Η ελευθερία του άλλου δεν είναι με κανέναν τρόπο όριο ή άρνηση της ελευθερίας μου, (εκεί πουσταματάει η δική μου ελευθερία αρχίζει του άλλου). Είναι αντίθετα η αναγκαία συνθήκη και η επιβεβαίωση της. Δε γίνομαι πραγματικά ελεύθερος παρά μόνο μέσω της ελευθερίας των άλλων.

Η αναρχία αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο μέσα από τον δισυπόστατο χαρακτήρα του: από τη μια, ο ατομικός- ιδιωτικός και από την άλλη, ο συλλογικός-δημόσιος που πρέπει να εκπληρώνονται και οι δύο και ο ένας να μην ζει εις βάρος του άλλου. Δεν μπορεί να υπάρχει ατομικότητα χωρίςκοινωνικότητα και κοινωνικότητα χωρίς ατομικότητα. Γιατί το να μιλάει κανείς για το άτομο ως διαχωρισμένο από τις κοινωνικές του ρίζες και τις κοινωνικές του περιπλοκές είναι τόσο κενό νοήματος, όσο το να μιλάει κανείς για μια ζωή χωρίς οξυγόνο, για μια κοινωνία άδεια από ανθρώπους άρα και θεσμούς.Ο εξανθρωπισμός του ανθρώπου πραγματοποιείται μέσω των σχέσεων του με τους άλλους ανθρώπους δηλαδή μέσω της κοινωνίας, γι ́ αυτό ο «νόμος της κοινωνικής αλλαγής είναι ο καλύτερος ανθρώπινος νόμoς». Μ. Μπακούνιν {…} (απο το βιβλίο Εγχειρίδιο ιστορικότητας λόγου και δράσης)

2. Για να δούμε μια άλλη ελευθεριά και να συγκρίνουμε:

Νίκος Καζαντζάκης: «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» (νιτσεϊκή αντίληψη)

Για να το αναλύσουμε λίγο, σαφώς αν ζεις στενά μόνο με την ελπίδα θα βρεθείς σε μόνιμη αδράνεια, αν ζεις κάτω απο τη κυριαρχία του φόβου πάλι θα βρεθείς σε αδράνεια, η διαρκής αδράνεια είναι μη κίνηση, μη ζωή, είναι μόνο επιβίωση.

Ας δώσω μια (απο τις πολλές) εννοιολογικές ερμηνείες της ελευθερίας , η οποία είναι εν μέρει συμβατή με την καζαντζάκεια ελευθερία.

“… Η λέξη ελευθερία προέρχεται ετυμολογικά από το πρόθεμα έψιλον (ε-) και την σανσκριτική ρίζα "λεύθ" που σημαίνει αυξάνω, αναπτύσσομαι. Από την ίδια ρίζα προέρχεται ο μέλλοντας του ελλειπτικού ρήματος έρχομαι, ελεύσομαι, που έχει και τη σημασία του ανεβαίνω, εισχωρώ. Επομένωςελευθερία σημαίνει ανεμπόδιστη ανάπτυξη, αύξηση, ανύψωση, διείσδυση ...”. (απο το βιβλίο Εγχειρίδιο ιστορικότητας λόγου και δράσης)

Όμως η καζαντζάκεια λευτεριά έχει έναν περιορισμό, είναι στιγμιαία , είναι λευτεριά περιορισμένη χρονικά γιατί ο άνθρωπος και ελπίζει και φοβάται και τότε σύμφωνα με τον Καζαντζάκη παύει να είναι λεύτερος, όμως αν δεν ελπίζει, αν δεν φοβάται παύει να είναι άνθρωπος, είναι ο νιτσεϊκός υπεράνθρωπος στην ουσία μη άνθρωπος ένας άγγελος.

{…} Ο άγγελος δεν ζεσταίνεται, δεν κρυώνει, δεν καυλώνει, δεν νοσεί, δεν πεινάει, δεν διψάει, δεν δουλεύει, δεν ελπίζει, δεν φοβάται, δεν έχει πάθη, δεν ευτυχεί, δεν δυστυχεί, δεν χαίρεται, δεν λυπάται, δεν έχει ηδονές, δεν έχει οδύνες και δεινά απλά, γιατί είναι άγγελος.

Ο άνθρωπος ζεσταίνεται, κρυώνει, καυλώνει , νοσεί, πεινάει, διψάει, δουλεύει, ελπίζει, φοβάται, έχει πάθη, ευτυχεί, δυστυχεί, χαίρεται, λυπάται, ηδονίζεται, έχει οδύνες και δεινά απλά γιατί είναι άνθρωπος. {...} (απο Περί πανδημίας(Δεύτερο Μέρος): Μια υπόθεση εργασίας,δυο απαντήσεις ή τι γυρεύει μια γιαγιά καμήλα στα καντόνια της Ροζάβας ).

Με τις άλλες δυο ελευθερίες την “ελευθερία ή θάνατος” την “γη και ελευθερία” και άλλες θα ασχοληθώ άλλη φορά αν δεν βαρεθώ.

3. Περί φόβου του θανάτου

Στην ουσία όλοι εσείς που επικαλείστε ότι πρέπει να υπερβούμε τον φόβο του θανάτου

“...Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία...” ( από μπομπ -το οποίο είναι και μισογύνικο )

Φοβάστε και τρέμετε άλλα δεν το ομολογείτε κρυβόμενοι πίσω από ιδεοληψίες , γιατί μια ψύχραιμη αντιμετώπιση (επικούρεια) του θανάτου είναι τωόντι, το να μην θες να πεθάνεις είναι φυσιολογικό εμπεριέχεται και μέσα στο ένστικτο της επιβίωσης, το να φοβάσαι τον θάνατο είναι αφύσικο και εδώ βαρύνουσα σημασία παίζει ο πολιτισμός, θρησκεία κλπ. Φυσικά η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει κατακτήσει το ζήτημα του θανάτου, και δεν είμαι βέβαιος αν θα το κατακτήσει κάποτε.

Αλήθεια εσείς γιατί δεν θέλετε να κάνετε τα εμβόλια; μα γιατί φοβάστε μην μεταλλαχτείτε ή πεθάνετε απο παρενέργειες. Αυτός ο φόβος είναι απο έμενα κατανοητός και αποδεκτός, οι μαλακίες και οι μεταδομικές ιταλικές παρλαπίπες όχι. Και επειδή παίζονται προσωπικές τραγωδίες όπως με τον σύντροφο γιατρό αρνητή αντιεμβολιαστή που πέθανε από τον κορωνοϊό και πρόσφατα αυτός: Ιταλία: Βιολόγος, υποστηρικτής των Ιταλών αντιεμβολιαστών, πέθανε από covid 19 και αυτοί Άγιο Όρος: Θερίζει ο κοροναϊός – Αντιεμβολιαστές μοναχοί παίρνουν παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν σταματάω εδώ.

4. Μια επικούρεια αντιμετώπιση του θανάτου είναι αυτή.

{…} Συντρίβοντας την νεκροφιλία, την νεκροπολιτική του καπιταλισμού, δίνοντας χώρο στην Ζωή…

«… Από τη στιγμή που ο άνθρωπος παραδέχεται τη διάσταση ανάμεσα στη λογική επιθυμία του για κατανόηση και ευτυχία και στη σιωπή του κόσμου, μπορεί άραγε να κρίνει αν η ζωή αξίζει τον κόπο να την ζει κανείς; Τούτο είναι το θεμελιώδες ερώτημα της φιλοσοφίας. Αν όμως το παράλογο μου φαίνεται πρόδηλο, οφείλω να το διατηρήσω με μια διαυγή προσπάθεια και να δεχτώ να ζήσω βιώνοντάς το. Η εξέγερσή μου, η ελευθερία, το πάθος μου, θα είναι οι συνέπειές του.

O άνθρωπος, σίγουρος ότι θα πεθάνει ολοκληρωτικά, αρνούμενος όμως το θάνατο, λυτρωμένος από την υπερφυσική ελπίδα που του έδενε τα χέρια, θα μπορέσει να γνωρίσει το πάθος της ζωής σ’ έναν κόσμο δοσμένο στην αδιαφορία του και στη φθαρτή ομορφιά του. Όμως η δημιουργία είναι για εκείνον η καλύτερη ευκαιρία για να διατηρεί τη συνείδησή του άγρυπνη μπροστά στις λαμπρές και αλόγιστες εικόνες του κόσμου. O αγώνας του Σίσυφου που περιφρονεί τους θεούς, αγαπά τη ζωή και μισεί το θάνατο γίνεται το σύμβολο της…» Αλμπέρ Καμύ «Ο μύθος του Σισύφου» {…} (απο Ανταρτολογίες: Οπλίστε το πνεύμα)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΥΚΤΕΡΙΔΕΣ

από πάτρικ ο αστερίας 07/02/2022 6:52 πμ.


...αν δεν σεβόμουνα την 4 δεκαετίες διαδρομή και αγωνιστική συνέπεια σου...αν ήσουνα δηλαδή κάποιος τυχαίος φούφουτος online, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να απαντήσω στη "ερώτηση εργασίας" που έθεσες:

"Αν δεν παίρνονταν κανένα μέτρο προστασίας , μάσκες, αποστασιοποίηση, καραντίνα, λοκνταουν κλπ.

Αν δεν γίνονταν απολύτως κανένα διαγνωστικό τεστ.

Αν δεν υπήρχε ή δεν γίνονταν κανένας απολύτως εμβολιασμός."

Το λιγότερο κουραστικός ο ιησουήτικης υφής ζήλος, τύπου "η οικογένεια μου έκανε μετάληψη με το σώμα της Pfizer, της Moderna και της Johnson" - πραγματικά είναι να απορεί κανείς γιατί μας το επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά. Επάνω έχεις τσουβαλιάσει κάθε πιθανό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας λες και όλα όσα προανέφερες είναι ίσα και όμοια μεταξύ τους - τόσο ως προς την πολιτική τους βαρύτητα, όσο και ως προς την ιατρική τους αξία.

Όχι, δεν είναι ζήτημα "όλα ή τίποτα", όταν θέτεις έτσι την...'ερώτηση εργασίας', είναι σαν να τα έχεις τσουβαλιάσει με τον ίδιο τρόπο που ορισμένοι/ες τα αρνήθηκαν όλα προκαταβολικά και αδιακρίτως, πριν καλά καλά αντιληφθούμε σαν κοινωνικό σώμα πιο είναι τόσο το ουσιαστικό μέγεθος της πανδημίας όσο και το μελλοντικό επίδικο όσον αφορά την τεχνοκρατική αναδιοργάνωση της κρίσης.

2 χρόνια τώρα, το κράτος αυτό που έκανε ουσιαστικά, ενόσω διαφήμιζαν και μας βομβάρδιζαν στα ΜΜΕ με το περιβόητο τείχος ανο(η)σίας ο Μόσιαλος και ο Τσιόδρας (που τώρα άλλαξε το τροπάρι του)...δεν ήτανε παρά ελεγχόμενη ανοσία της αγέλης. Ναι, αυτής της τρισκατάρατης και δαιμονοποιημένης αγέλης. Έμφαση με bold στο 'ελεγχόμενη': πολιτικά και σημειολογικά. Σταδιακή ανοσία της αγέλης απ'την (όχι και τόσο) πίσω πόρτα, και με παράλληλο ξήλωμα του ΕΣΥ (πόρτα-πόρτα)...

Γιατί νομίζεις δηλαδή πως τώρα διακηρήσσουν το 'τέλος της πανδημίας', και την 'αρχή της ενδημικής φάσης'?

Σχεδόν κανένα ουσιώδες μέτρο υγείας δεν πήρε το κράτος - η συντριπτική πλειοψηφία των μέτρων που πάρθηκαν ήτανε οριζόντια, πειθαρχικά και κατασταλτικά. Παράλληλα με τον όποιο κίνδυνο νόσησης, μαστίγιο και βούρδουλα αλύπητο για τους ανεμβολίαστους, μαστίγιο και καρότο για τους εμβολιασμένους. Μαστίγιο για όλο το προλεταριάτο σίγουρα.

Το κράτος να κάνει ελεγχόμενη ανοσία της αγέλης...οι ψεκ / ακροδεξιοί να κατηγορούν το κράτος επειδή και καλά δεν κάνει ανοσία της αγέλης (την θέλανε ανεξέλεγκτη φαίνεται, φόρα παρτίδα)...και οι α/α να κατηγορούν το κράτος ότι δεν είναι ελεγχόμενη αρκετά (ε, ναι, έπρεπε να είναι πιο αυταρχικό...τασκένδη στους ανεμβολίαστους, σιβηρία στους συνειδητά αντιεμβολιαστές).

Δουλειά να φαίνεται ότι γίνεται απέναντι στην 'ασύμμετρη απειλή' και τον 'αόρατο εχθρό'. Που φυσικά έγινε πολύ ορατός κατά την πορεία...και είναι όσοι αρνούνται να αποδεχθούν το ρημάδι το green pass στην καθημερινότητα τους και τους συνεπακόλουθους διαχωρισμούς - είτε το αρνούνται λόγω απλής κοινής δημοκρατικής ευαισθησίας, είτε λόγω ταξικής συνείδησης / αλληλεγγύης, είτε απλά επειδή είναι θεόμουρλοι flat-earthers και μαχητές ερπετόμορφων. Όπως αντίστοιχα δεν νοιάζεται το κράτος αν δέχεσαι το πάσο λόγω φόβου covid, λόγω φόβου αναστολής / απόλυσης, λόγω πειθαρχίας και νομιμοφροσύνης, λόγω ανησυχίας κοινωνικού στιγματισμού κι απομόνωσης, ή απλά επειδή θες να γυρίσεις στην (γκουχ-γκουχ..."νέα") κανονικότητα και την κατανάλωση.

Την ίδια στιγμή που διαλύανε το ΕΣΥ, και την ίδια στιγμή που το εμβόλιο ΔΕΝ αποτρέπει την μετάδοση, το κράτος τους τάισε όλους-ες εμβόλια με το τσουβάλι και το 'έτσι-θέλω', και μετά τους ξαμόλησε με το απόλυτο ελευθέρας (χωρίς tests), τόσο στον τουρισμό και φυσικά στην κατανάλωση να διασπείρουνε τον covid λάου-λάου δεξιά κι αριστερά. Νο problemo: θα τα ρίξουμε στους δαίμονες 'ανεμβολίαστους' (που κάνουν rapid απ'την τσέπη τους και κάθονται σπιτάκι τους).

Δύο χρόνια αργότερα σχεδόν, και σου ομολογούν στεγνά πως η κοινή πάνινη μάσκα που...φορούσανε δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν προστατεύει, και πως η ΚΝ95 είναι που παρέχει την δυνατότητα να προστατεύει σε ένα κάποιο λογικό / σεβαστό ποσοστό. Κι αυτό πάλι, μόνο αν την αλλάζεις και κάποιες φορές μες στην ημέρα. Κοινώς, την κοινή πάνινη την φορούσε κανείς λίγο-πολύ σαν...μ@λκς. Φυσικά και δεν ξοδεύτηκαν απ΄την αρχή να σου δώσουν ΚΝ95 απ΄την τσέπη τους(=δηλαδή τους φόρους σου), ούτε υποχρεώσανε τις επιχειρήσεις και τα αφεντικά για να στα παρέχουν αυτά. Όπως φυσικά και δεν ξοδεύτηκαν για περισσότερα ΜΜΜ, για ενίσχυση των νοσοκομείων, για πρόσληψη γιατρών, για άλλα φάρμακα / θεραπείες αντιμετώπισης της νόσησης, συνεχόμενα κι επαναλαμβανόμενα free tests σε όλους κτλ.

Είπαμε, στην Ελλάδα ειδικά, μόνο "εμβόλια". Αυτό είναι το δόγμα. Όλα αντικαταστάθηκαν από τα fast-track "εμβόλια": αυτά θα είναι το focus πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Αφενώς είναι η πιο γρήγορη και φτηνή λύση συστημικά. Και ούτε καν: μιας και δεν αποτρέπουν την διασπορά, καταφανώς φτηνιάρικη, και όχι απλώς φτηνή. Πάρ'το, κι αν δουλέψει έχει καλώς...αν πάλι δεν δουλέψει ΟΥΤΕ μετά από 3 δόσεις, ή αν σου βγάλει πχ. μυοκαρδίτιδες, ε, δεν γαμιέται, άλλο ένα τυχαίο νούμερο στο απύθμενο πηγάδι της στατιστικής θα είσαι. Το θέαμα της δήθεν προστασίας των πολιτών από το στοργικό κράτος να αναπαράγεται...

Αφετέρου, να προωθούνται πασαπόρτια. Εμ τι, τα πληρώσαμε που τα πληρώσαμε στον Bourla...να μην βγάλουμε την μάξιμουμ υπεραξία απ΄την διανομή τους? Άσε που ως έξτρα μπόνους, καλύπτουν την αχρειότητα της κυβερνητικής πολιτικής μιας και θα ρίξουμε το μπαλάκι στους κακούς ανεμβολίαστους. Για να μην μιλήσουμε περαιτέρω για βιοτεχνολογία / γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, και πως νομιμοποιήθηκε η διάθεση τους στο ευρύ κοινό (κάτι που αφορά όχι απλώς την διαχείριση του ζητήματος 'υγεία', αλλά και την διατροφή). Α, είπαμε, ψεκ θεωρίες αυτές...

Και να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν σκοπεύω να δαιμονοποιήσω τα εμβόλια 'αυτά καθεαυτά', από ιατρική / βιολογική άποψη. Έχουν ένα alpha κάποιο ρίσκο (που φυσικά οι εμβολιολάγνοι το αρνούνταν πεισματικά τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού), αλλά ως εκεί. Οκ, και η οδήγηση στους κωλόδρομους της Αθήνας ή πχ. η πτήση με αεροπλάνο έχει ένα κάποιο ρίσκο...στην κρίση του καθενός αν θέλει να πάει με αμάξι, αεροπλάνο, με τα πόδια ή με ηλεκτρικό πατίνι. Όποιος είναι σε προχωρημένη ηλικία ή/και ευπαθή ομάδα, ας ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά, και να συμβουλευτεί τον προσωπικό του γιατρό αν γίνεται περί τούτου: αλλά δεν είναι η δουλειά μου να παριστάνω τον υγειονόμο. Η προσωπική μου στάση παρέμεινε η ίδια και απαράλλαχτη απ'την πρώτη στιγμή που μας τα ανακοινώσανε με τρομπέτες και τυμπανοκρουσίες ως...'σωτήρια', και ως το...μέσο για την δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα, πως θα χτιστεί 'τείχος ανοσίας', 'επιχείρηση ελευθερία' και άλλα τέτοια ωραία. Απλά τα θεωρώ φτηνιάρικη συστημική λύση, υποκατάστατο τρόπον τινά μέσα σε όλα τ'άλλα αν θες. Ο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να διαχειριστεί / συγκαλύψει το κράτος την προφανή έλλειψη διάθεσης από μεριάς του να αντιμετωπίσει την πανδημία στηρίζοντας την δημόσια υγεία τόσο με χρήματα/υποδομές, όσο και με ουσιαστικά, πολύπλευρα και μη-οριζόντια μέτρα.

Αλλά αυτήν την (πολιτική) φετιχοποίηση του εμβολίου όταν είναι προφανής η συστημική εργαλειοποίηση του από όποια μεριά κι αν το πιάσεις, δεν την καταλαβαίνω, sorry. Μου φαίνεται πραγματικά πολύ πιο ανεξήγητη και απ΄την όποια τυχόν ιατρική φοβία απέναντι του. Και είναι τουλάχιστον περίεργο να προσπαθεί να κάνει κάποιος σύγκριση one-to-one την Κομμούνα του 1871 ή/και την Νάπολη του 1884 με την σημερινή κατάσταση: οι Κομμουνάροι δηλαδή μαζί με τα εμβόλια μοιράζανε παράλληλα καλού-κακού και πασαπόρτια / πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης για τον Θιέρσο μήπως?

Όσο για τα lockdown που αναφέρθηκες / ρώτησες...το ίδιο το John Hopkins - ναι, αυτό που ήτανε full caradinieri...αυτό που χρηματοδοτείται από το 'δικό' μας...Σταύρος Νιάρχος Foundation, τρομάρα μας...και από το 'δημοκρατικό' Bloomberg που έσπερνε τον πανικό πρωί-μεσημέρι-βράδυ, τώρα πλέον που φυσάει ο άνεμος αλλιώς και αλλάζει το αφήγημα, δημοσιεύει...

After three levels of screening, 34 studies ultimately qualified. Of those 34 eligible studies, 24 qualified for inclusion in the meta-analysis.They were separated into three groups: lockdown stringency index studies, shelter-in-place-order (SIPO) studies, and specific NPI studies. An analysis of each of these three groups support the conclusion that lockdowns have had little to no effect on COVID-19 mortality. More specifically, stringency index studies find that lockdowns in Europe and the United States only reduced COVID-19 mortality by 0.2% on average.

Όπως προείπα, 2 χρόνια τώρα, ελεγχόμενη (πολιτικά και ιδεολογικά/σημειολογικά) ανοσία της αγέλης απ'την (όχι και τόσο) πίσω πόρτα...το κράτος πολέμησε τον "ασύμμετρο εχθρό", μπορεί να μην τον νίκησε ολοκληρωτικά μεν (θα 'μάθουμε να ζούμε με τον covid', 'δεν υπάρχει τοίχος ανοσίας'), αλλά έπεισε το φιλοθεάμων ότι 'έκανε το έργο' του το κατά δύναμην (εμβολίασε όσους πιο πολλούς μπορούσε, έριξε οριζόντιο 300ρι τόσο σε άνεργους με οικογένεια όσο και σε ΒΠ ιδιοκτήτες πόρσε...), θα παραδεχτεί μέσω ΜΜΕ και ερευνητικών μελετών πως 'σίγουρα γίνανε και κάποια λάθη στην διαδρομή' (ε, ίσως τα lockdown κάπου να ήτανε και λίγο υπερβολή)...

από μπομπ κοβιντίλαν 07/02/2022 7:11 πμ.


"Αγαπητέ μπομπ ο κοβιντάκης βλέπω ότι έχεις προνομιακή σχέση με το indymedia ενώ εγώ μπορεί να περιμένω 1 – 2 μέρες για να δημοσιευτεί το σχόλιο μου, αν δημοσιευτεί, εσύ τσακ μπαμ το δημοσιεύεις. Ή έχεις κλειδί δημοσίευσης (κωδικό όπως οι ομάδες) ή είσαι μέλος της ομάδας διαχείρισης του indymedia, και επεμβαίνεις σε καμιά δεκαριά νήματα με καμιά δεκαριά νικ νειμ."

Ψευδές. Οι αναρτήσεις μου αργούν χαρακτηριστικά να ανέβουν, όσες δεν καταλήγουν στα κρυμμένα ή δεν εξαφανίζονται εντελώς. Αν ήμουν μέλος της ΔΟ να είσαι σίγουρος ότι θα είχαν αποκλειστεί για πάντα από το indymedia τα φριχτά παράσιτα τελίτσας και κνίτο.

Θα επεμβαίνω σε όσα νήματα θέλω, με όσα ψευδώνυμα θέλω, προκειμένου να καταδεικνύω τα σοφίσματα και τις διαστρεβλώσεις των καραντινιέρι/εμβολιαστών και να αποκαθιστώ τη λογική και την αλήθεια.

"Λες οτι ψεύδομαι που είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, (ειρωνεία) οκ και τα εμβόλια που λέω ότι τα έχω κάνει είναι ψέμα, δεν έχω κάνει κανένα.

Και που εγώ λέω οτι συμφωνώ 100% με το χθεσινό 5/2/2022 κάλεσμα της συγκέντρωσης - πορείας; εσύ/εσεις δεν έχετε πάει σε πορεία που δεν συμφωνείτε 100% ή πηγαίνετε μόνο σε αυτές που συμφωνείτε 100%;"

Αυτές οι φράσεις δεν βγάζουν νόημα. Διατύπωσε τις καλύτερα για να καταλάβουμε τι εννοείς.

Πάντως τα πράγματα είναι απλά: όσοι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του τεχνοφασισμού πήγαν στην πορεία της 15ης Γενάρη. Όσοι είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του τεχνοφασισμού πήγαν στην εχθρική πορεία της 5ης Φλεβάρη. Τα δύο στρατόπεδα έχουν διαχωριστεί ξεκάθαρα και δεν υπάρχει περιθώριο σύγχυσης. Άσε λοιπόν τα κολπάκια και τα ψεμματάκια πλατφορμιασμένε προπαγανδιστή.

"Δεν θα ασχοληθώ με τις μεταδομικές ιταλικές παρλαπίπες σου, έχεις πάρει ένα μπλέντερ και έχεις βάλει μέσα λίγο Νίτσε, λίγο Στίρνερ, λίγο δομιστές, λίγο μεταδομιστές, λίγο αυτόνομη πάρλα, λίγο ατομικίστικη αναρχία και για μαϊντανό έχεις βάλει και λίγο Μπακούνιν και έχεις κάνει μια υπέροχη σούπα όπως οι φασίστες,"

Ψευδές. Σε όσα γράφω δεν υπάρχει ίχνος μεταδομισμού, τον οποίο περιφρονώ βαθύτατα, όπως και το δομισμό. Γενικά δεν χρησιμοποιώ καμία ιδιαίτερη θεωρία. Τα εργαλεία μου είναι οι κανόνες της λογικής, η εμπειρική παρατήρηση και η ιστορία και όσα υποστηρίζω χαρακτηρίζονται από ατσάλινη συνοχή και λογική εγκυρότητα, όπως μπορεί να διαπιστώσει όποιος με διαβάσει. Αν εσύ ισχυρίζεσαι το αντίθετο, οφείλεις να υποστηρίξεις αυτό τον ισχυρισμό σου με επιχειρήματα, δεν αρκεί να πετάς μια ατάκα. Διαφορετικά ο ορθός λόγος σε υποχρεώνει να μου ζητήσεις ταπεινά συγγνώμη και να το βουλώσεις.

"Περί ελευθερίας:"

Το απόσπασμα που παρέθεσα από Μπακούνιν λέει τα ίδια ακριβώς με αυτά που μας λες εσύ περί αναρχικής ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Αν τα δεχτούμε όλα αυτά, προκύπτουν ως συμπέρασμα τα εξής:

Όπως εσύ είσαι ελεύθερος να κάνεις τα κωλοεμβόλια σου χωρίς να σε ενοχλεί κανείς, έτσι και εγώ πρέπει να είμαι εξίσου ελεύθερος να μην κάνω κανένα εμβόλιο, εφόσον αυτό επιθυμώ, δίχως να με ενοχλεί ούτε εμένα κανείς και δίχως να έχω να δώσω λογαριασμό σε κανένα. Διαφορετικά δεν έχουμε ούτε ισότητα ούτε ελευθερία, αφού εσύ θα είσαι ελεύθερος ενώ εγώ όχι. Και από τη στιγμή που το κράτος μου στερεί αυτή την ελευθερία και μου επιβάλλει αποκλεισμούς, απολύσεις και πρόστιμα, εσύ θα πρέπει να είσαι αλληλέγγυος σε μένα, όχι στο κράτος.

Άρα στα λόγια μου έρχεσαι.

"Αλήθεια εσείς γιατί δεν θέλετε να κάνετε τα εμβόλια;"

Κανείς δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανένα γιατί δεν θέλει να κάνει στα καλά καθούμενα ένα εμβόλιο που ποτέ δεν το ζήτησε, δεν το έχει ανάγκη και δεν τον αφορά, κατά τον ίδιο τρόπο που κανείς δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν αν θα κάνει ή όχι εμφύτευση κεράτων στο μέτωπο, λεύκανση κωλοτρυπίδας ή αλλαγή φύλου.

Κατα τ' άλλα δεν απάντησες επί της ουσίας σε τίποτα και απλά μας φλόμωσες άλλη μια φορά με την προπαγάνδα σου, τις ρητορείες σου, την ακατάσχετη πολυλογία σου και την εργαλειακή διαστρεβλωτική χρήση ιστορικών περιστατικών και προσωπικοτήτων για τη δημιουργία εντυπώσεων (μέχρι και τον ατάλαντο φανφαρόνο κρατικοδίαιτο καζαντζάκη έβαλες στο μπλέντερ σου, και μετά μου λες εμένα...)

Είσαι τυπικό δείγμα απολογητή του καθεστώτος: ανορθολογικός μέχρι το κόκκαλο, ψεύτης, διαστρεβλωτής και τσαρλατάνος.

Να υπενθυμίσω κάποιες από τις προτάσεις τις οποίες ο Μεριζιώτης αδυνατεί να αντικρούσει ή να διαψεύσει και από τις οποίες προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει σπαμάροντας:

-Η ευλογιά ήταν ασθένεια πολύ σοβαρότερη από τον κοβιντούλη, ειδικά για τα παιδιά.

-Ο εμβολιασμός στην Παρισινή Κομμούνα γινόταν με κανονικά εμβόλια, όχι νανοσυσκευές mRNA.

-Ο εμβολιασμός στην Παρισινή Κομμούνα ήταν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

-Το 1957-58 και το 1968-69 η ανθρωπότητα αντιμετώπισε με παγερή αδιαφορία επιδημίες παρόμοιες με τη σημερινή.

-Η επιβολή μέτρων δεν είναι μονόδρομος και η στάση που θα τηρήσουμε δεν εξαρτάται από μετρήσεις νεκρών αλλά από υποκειμενικούς αξιακούς παράγοντες (ελευθερία/ποιότητα ζωής vs διάρκεια ζωής/ασφάλεια).

-Ο φόβος του θανάτου εξυπηρετεί την εξουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τρέχουσα κατάσταση.

από Έλεος 07/02/2022 10:35 πμ.


Η αστυνομία της γλώσσας επενέβη κι έβγαλε μισογυνικη μια λαϊκή έκφραση που τίποτα μισογυνικο δεν έχει.Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία...” ( από μπομπ -το οποίο είναι και μισογύνικο )

Καλά,εδώ έκανε κοπτοραπτικη στον Μπακούνιν και κατακρεουργησε τον Νίτσε σε μια πρόταση , ενώ έβγαλε τον Μπομπ αρχηγό του ιντιμιντια. Περιμένω με ανυπομονησία την απάντηση του κοβιντακη.

από μπομπ 07/02/2022 3:27 μμ.


Έχω στείλει απάντηση από τις 7 το πρωί και ακόμα το συζητάνε αν θα τη βάλουν. Αυτά περί προνομιακής σχέσης με τη ΔΟ.

Σχετικά με τα φουστάνια.

Πρώτον, αν είχα γράψει "κρέμονται από τα αρχίδια του κράτους" θα ήταν μισοανδρικό; Και αυτό για κάποιο λόγο είναι καλύτερο από τα φουστάνια;

Δεύτερον, το νόημα της φράσης είναι ότι τα φοβισμένα και ψυχικά ανώριμα ψηφιακά ανθρωπάκια του 21ου αιώνα τρέχουν και ζητούν προστασία από το κράτος σαν φοβισμένα παιδάκια που κρύβονται κάτω από τα φουστάνια της μαμάς τους. Εδώ δεν εκφράζεται τίποτα αρνητικό απέναντι στη μαμά και στα φουστάνια της, παρά μόνο περιφρόνηση για τα ψηφιακά ανθρωπάκια, τα οποία αναζητούν στο κράτος μητρική (ή πατρική, δεν έχει σημασία) στοργή. Επομένως δεν είναι μοσογυνικό.

Αλλά όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και ο Μεριζιώτης αρπάζεται από τρίχες για να αγορεύσει εκτός θέματος και κάνει γαργάρα όλα τα επιχειρήματα που καταρρίπτουν το αφήγημά του.

Επιφυλάσσομαι και για περισσότερα, αφού όμως δημοσιευτεί η πρωινή μου ροχάλα.

___________________________________________

Ιστορίες για δράκους

 σημ. Αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση στη συζήτηση που γίνεται στο indymedia εδώ: Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένοπληθυσμό της την οποία η ΔΟ του athens.indymedia.org αρνείται να την δημοσιεύσει. Τη βάζω εδώ  (στον Σεσημασμένο Αναρχικό) για να  υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα της συζήτησης.

Ιστορίες για δράκους

από Λευτεριά στους Παγκολίνους

Προς όλους/ες και πάτρικ ο αστερίας: Αρχίζεις πολωτικά με αυτό : “…Το λιγότερο κουραστικός ο ιησουήτικης υφής ζήλος, τύπου «η οικογένεια μου έκανε μετάληψη με το σώμα της Pfizer, της Moderna και της Johnson» – πραγματικά είναι να απορεί κανείς γιατί μας το επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά….”

Κε θες να σου απαντήσω;

Το θεωρώ ανήθικο να λέω ότι είμαι υπέρ του εμβολιασμού και να μην έχω κάνει τα εμβόλια, γιαυτό το γράφω, ωραία, πάρε ένα κείμενο μου ιησουήτικης υφής: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή αναρχικά μέσα και σκοποί;  Και εδώ: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή αναρχικά μέσα και σκοποί;

Στα τέσσερα  ερωτήματα που μου βάζετε, τα τρία είναι τόσο προφανή αυτονόητα που και η γάτα μου θα απαντούσε, και μου λέτε οτι αποφεύγω να απαντήσω, σοβαρά εεε!!!, Όσο έχετε απαντήσει εσύ/εσείς στα δικά μου ερωτήματα τόσο έχω απαντήσει και εγώ στα δικά σας.

Δεν ήθελα να ασχοληθώ καθόλου με την κορονίλα, το πρώτο κείμενο μου στο σαιτ μου είναι αυτό στην αρχή της πανδημίας, δες ημερομηνίες. Κορονοϊός και τάξεις ,και αυτές τις μέρες δημοσίευσα και αυτό: Covid-19: Η ασθένεια των πλουσίων

Στο ιντυ είχα πάνω απο τριετία να δημοσιεύσω και δεν παρακολουθούσα τις συζητήσεις και τα κείμενα για πανδημία κλπ. Μετα ήρθε αυτή η δημοσίευση στο ιντυ, με ειδοποίησαν οτι: “είδαμε ένα κείμενο σου στο ιντυ, τι έγινε άρχισες να γράφεις πάλι;”  Εμβόλια που άλλαξαν τη «μοίρα» μας: Από την ευλογιά και την λύσσα, έως την χολέρα και την πολιομυελίτιδα

Το ίδιο στο σαιτ μου Εμβόλια που άλλαξαν τη «μοίρα» μας: Από την ευλογιά και την λύσσα, έως την χολέρα και την πολιομυελίτιδα έκανα το λάθος να μην βάλω ένδειξη στο σαιτ μου ότι αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω μειλ, γιατί φεις μπουκ τουιτερ κλπ  δεν έχω, και τόσο μεγάλα κείμενα εκεί δεν μπορούν να ανέβουν.

Όταν είδα τι πολωτικές μαλακίες σχολιάζανε, ένθεν και ένθεν «τα πήρα στο κρανίο» και έγραψα τέσσερα κείμενα “Περί Πανδημίας”, τα οποία όχι σε τελική μορφή δημοσιεύτηκαν απο εμένα και επώνυμα στο ιντυ, εδώ: Περί πανδημίας (Πρώτο Μέρος):Το κράτος,το δημόσιο,το ιδιωτικό και οι αναρχικοί/ες βάζοντας και μια διευκρίνιση.

Η τελευταία μου δημοσίευση είναι αυτή “Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της” και όταν είδα να διαγράφεται ένα μικρο σχόλιο μου ενώ είχε εμφανιστεί (δημοσιευτεί για δυο μέρες) τα πήρα, ζήτησα απο το ιντυ ή να το ξαναβάλουν ή να διαγράψουν όλη τη δημοσίευση και δεν έκαναν τίποτα απο τα δυο, τότε έβαλα αυτή την ανακοίνωση στο σαιτ μου Σχετικά με δημοσιεύσεις στο athens.indymedia.org 

Όμως έπρεπε να υπερασπιστώ τη δημοσίευση μου που είναι επώνυμη  γιαυτό ξαναμπήκα εδώ (στο indymedia) με το νικ νειμ  Λευτεριά στους Παγκολίνους. Η δημοσίευση για τους εμβολιασμούς στην Κομμούνα που δεν είναι δικό μου κείμενο (το γράφω) την έβαλα μέσα απο το πακέτο αφιέρωμα για τα 150 χρόνια της Κομμούνας γιατί άργησα να το κάνω και το έκανα μέσα Δεκέμβρη για να προλάβω τη χρονιά, έτσι προέκυψε η δημοσίευση στο ιντυ και στα αρχίδια μου τι πιστεύει ο καθένας/μια για τους λόγους που το δημοσίευσα.

Εδώ σε αυτή την κατηγορία Κατηγορία: ΠΑΝΔΗΜΙΑ στο σαιτ μου θα δεις/δείτε αρκετά για Πανδημία λ.χ

 Tο βρώμικο παρελθόν της Pfizer

 Φαρμακευτικό Καρτέλ, εμβόλια και θεραπείες: Ο νέος «πυρετός του χρυσού» του 21ου αιώνα

 Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το εμβόλιο: Προβλήματα, συμφέροντα και καθυστερήσεις

 Ερυθρός Σταυρός: Η κλιματική αλλαγή είναι μεγαλύτερη απειλή από την πανδημία του κορωνοϊού

 Διεθνής Αμνηστία: Η Ελλάδα επί πανδημίας έχει καταπατήσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα

 Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων εκτοξεύθηκε εν μέσω πανδημίας

Ο διασυρμός των «αρνητών»

Η Ανθρωπότητα και η ανθρωπιά μας έχουν ηττηθεί

Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

 Δεν έχω αναρτήσει κείμενα και ανακοινώσεις της " Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ" γιατί εκτός των άλλων διαφωνώ (δικαίωμα μου) και με την ονομασία "Υγειονομικό Απαρτχάιντ" και τον όρο βιοεξουσία, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

 Μερικές απο τις θέσεις μου

α) Εδώ ( Περί πανδημίας(Πρώτο Μέρος):Το κράτος,το δημόσιο, το ιδιωτικό και οι αναρχικοί/ες) γράφω:

{...} Ευσεβείς πόθοι

Ένα ζωντανό και ρωμαλέο αναρχικό κίνημα  εν μέσω πανδημίας θα κατέβαινε μαζικά  στους δρόμους και θα δονούσε τα κράσπεδα διεκδικώντας, ενδυνάμωση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος (πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής) υγείας, την απρόσκοπτη και δωρεάν είσοδο  (όταν χρειάζεται)  στις δομές  υγείας των προσφύγων και μεταναστών, την ενίσχυση και  αποσυμφόρηση της δημόσιας παιδείας, την ενίσχυση και αποσυμφόρηση των δημόσιον μέσων μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ).

Την παροχή δωρεάν μασκών και  τεστ σε όλο των φτωχό πληθυσμό, τους χαμηλόμισθους – μεροκαματιάρηδες, χαμηλοσυνταξιούχους, στους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και στους πρόσφυγες και μετανάστες. Θα ήταν κάθετα ενάντια στον υποχρεωτικό και υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού. Θα απαιτούσε κατάργηση του χαρατσιού (πρόστιμου) στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους/ες.  Θα απαιτούσε μέτρα προστασίας  σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Την  ενίσχυση των υπαρχόντων και δημιουργία  νέων μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Θα εξέφρασε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους  υγειονομικούς (γιατρούς/ες - νοσηλευτές/ες ) των δημόσιων νοσοκομείων που δίνουν την μάχη στη πρώτη γραμμή του μετώπου ενάντια στην πανδημία.

Θα εναντιώνονταν στην ύπαρξη ΜΕΘ και θεραπείες με ειδικά, πανάκριβα φάρμακα που έρχονταν με VIP πτήσεις από το εξωτερικό, με δημόσιες δαπάνες για τις ελίτ στα δημόσια νοσοκομεία[11]και θα προσπαθούσε να φτιάξει δομές αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης.

Θα απαιτούσε σεβασμό στην μνήμη των νεκρών από τον ιό,  θα ενδυνάμωνε την αλληλεγγύη των γενεών και υπερ των απομάχων της εργασίας συνταξιούχων/ες και  θα απαιτούσε να πάψουν  από τον ΕΟΔΥ οι ρατσιστικές  και παραπλανητικές αναφορές του τύπου «…από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.982 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω….».

Εκτός από τον αριθμό των νοσούντων και τους θανάτους, η αναφορά στα υποκείμενα  νοσήματα και το ηλικιακό σε δημόσια μαζική χρήση  (ας το άφηνε ο ΕΟΔΥ για εσωτερική ιατρική στατιστική) είναι (δυνάμει) ρατσιστική και παραπλανητική γιατί όλοι αυτοί οι θάνατοι  δεν παύουν να είναι πρόωροι «πριν την ώρα τους» που λέει και ο λαός και έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία μια συζήτηση (δυνάμει) ρατσιστικού τύπου του στιλ:  «έλα μωρέ γερόντια/γριές ήταν,  ή πολλοί άρρωστοι από κορονοϊό έπασχαν και από αλλά νοσήματα  και έτσι ή αλλιώς θα πέθαιναν», ή ότι: «αυτοί/ες είναι αρνητές του κορονοϊού και των εμβολίων και καλά να πάθουν, ας πρόσεχαν». [12]

Επειδή ο θάνατος είναι ένας και μοναδικός  για τον καθένα/μια και ανεξάρτητα από ηλικία (είτε είσαι αρνητής είτε όχι), οι αναρχικοί/ες ήταν πάντα ενάντια στην φασιστική εκδοχή του ζήτω ο θάνατος (viva la muerte) γιατί ξέροντας ότι η ζωή του καθενός/ας  είναι  μια και μοναδική, ότι είμαστε όλοι/ες θνητοί και δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή αγαπούσαν/αγαπάνε την ζωή και φώναζαν-φωνάζουν σε αντιδιαστολή με τους φασίστες ζήτω η ζωή (viva la vida). [13]

Αυτά όμως είναι ευσεβείς πόθοι ή όνειρα καλοκαιρινής νυκτός ενός αυτοεξόριστου αναρχοκομουνιστή  γιατί  τέτοιο αναρχικό  κίνημα τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο  δεν υπάρχει και αυτό που υπάρχει είναι υπό διάλυση και παρακμή, και μέχρι να μπει η συζήτηση σε μια ορθολογική  συλλογική βάση θα επικρατεί από μια  μερίδα της κοινωνίας και του αναρχικού χώρου  η ατομικίστικη  λογική του ότι: όσοι/ες πέθαναν, πέθαναν και  «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Ενώ την ώρα που γράφονταν αυτό το κείμενο είχαν ξεπεράσει τις 19.000 οι νεκροί του κορονοϊού στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας. Πειραιάς  10/12/2021

Σημειώσεις:

[11] VIP ΜΕΘ: Περιφρονώντας την κοινωνία

[12] Ο διασυρμός των «αρνητών»

[13] Είδα και μια ελεεινή  αντιεμβολιαστική αφίσα δημοσιευμένη στο athens.indymedia που  υπογράφεται με το γνωστό αναρχικό σύμβολο  Α σε κύκλο  και  μεταξύ άλλων λέει:  «…Επιστροφή στα βασικά. Το μόνο βέβαιο, όλες και όλοι θα πεθάνουμε. Ανάμεσα στις στιγμές ανυπαρξίας μας, ας σταθούμε με αξιοπρέπεια…».  Αυτά τα αναρχικά  καλόπαιδα ούτε καν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να μάθουν ότι οι αναρχικοί/ες στον εμφύλιο στην Ισπανία το 36 πηγαίνοντας στο μέτωπο και ξέροντας ότι μπορεί να πεθάνουν φώναζαν: ζήτω η ζωή (viva la vida) σε αντιδιαστολή με τους φασίστες που φώναζαν  ζήτω ο θάνατος (viva la muerte).*

Αυτά τα  σημερινά αναρχικά καλόπαιδα μεγαλωμένα μέσα στην θαλπωρή της  καταναλωτικής ασφάλειας της δύσης, μπορούν άκριτα να αναπαράγουν την υποκουλτούρα τους ως πολιτικό πρόταγμα, δεν ρισκάρουν τίποτα, λένε τα δικά τους και ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι, αυτοί μιλάνε μόνο για της παρενέργειες των εμβολίων, και κατηγορούν τους αναρχικούς/ες που είναι υπέρ του εμβολιασμού ότι συμπράττουν με το κράτος.

*) σημ. {…} Για τις φασιστικές και τις ναζιστικές παραδόσεις, καθώς και με τις γενικότερες ακροδεξιές «αξίες» και πρακτικές, η απαξίωση της ζωής πάει χέρι-χέρι με τη λατρεία του θανάτου και την άσκηση της πιο ακραίας βίας! Και φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι η διαβόητη… μακάβρια κραυγή του ιδρυτή της Φάλαγγας, Ισπανού φασίστα στρατηγού Χοσέ Μιγιάν-Αστράι, «Viva la Muerte» (Ζήτω ο Θάνατος) αποτελεί μέχρι σήμερα βασικό στοιχείο και «σημαία» της ιδεολογικής κληρονομιάς των απανταχού γης (νεο)φασιστών και λοιπών ακροδεξιών νοσταλγών είτε του Φράνκο είτε του Μουσολίνι και του Χίτλερ και των καθεστώτων τους…

Ήταν στις 12 Οκτωβρίου του 1936, μεσούντος του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, όταν απαντώντας στην ανθρωπιστικού περιεχομένου ομιλία του (κάθε άλλο παρά αριστερού) φιλοσόφου, βουλευτή και πρύτανη του πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, ο Αστράι κραύγασε το διαβόητο νεκρόφιλο σύνθημα «Viva la Muerte» αλλά και το «Mueran los Intelectuales» (Θάνατος στους διανοούμενους). Δεν είναι προφανώς τυχαίο που ο ενθουσιώδης θαυμαστής του Φράνκο και του φασιστικού κινήματός του Νίκος Καζαντζάκης, εξέδωσε σε βιβλίο τις ανταποκρίσεις του από την Ισπανία του εμφυλίου, που δημοσίευε η «Καθημερινή» της οικογένειας Βλάχου, διαλέγοντας να βάλει τον εύγλωττο τίτλο «Viva la Muerte»!.{…} ( Αυτή η σημείωση μπήκε εκ τον υστέρων  στο κείμενο, είναι απόσπασμα από το κείμενο:  Όταν νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί εθίζουν στον θάνατο και στην απαξίωση της ζωής ). {…}

β) Εδώ παρουσιάζω μερικά μέτρα που πήραν οι Ζαπατίστας για την πανδημία ( Περί πανδημίας(Δεύτερο Μέρος): Μια υπόθεση εργασίας,δυο απαντήσεις ή τι γυρεύει μια γιαγιά καμήλα στα καντόνια της Ροζάβας )

υγ1. Δεν είσαστε μόνο κατά των εμβολίων αλλά και κατά όλων των μέτρον κοινωνικής αποστασιοποίησης και ελέγχου (τεστ) νόσησης. Γιατί λέτε (ή υπονοείτε)  ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε αγαστή συνεργασία με τις πολυεθνικές του φαρμάκου και τις κυβερνήσεις συνωμότησε και αναβάθμισε την ίωση από για επιδημία σε πανδημία και έτσι έλυσε τα χέρια των κυβερνήσεων να  επιτεθούν στα  ατομικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. 

  Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο το θέμα (εδώ μέσα) εγώ το θεωρώ λήξαν, και κρίμα γιατί πολλά θα ήθελα να γράψω απο την καθημερινότητα μου, τι αντιμετωπίζω εγώ ως άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και ως ανοσοκατασταλμένος. 

Λοιπόν η πρόταση μου που θα λύσει όλα τα προβλήματα:

Για να μην υποφέρουν οι υγιείς και οι νέοι/νέες προτείνω, να μας μαζέψουν (έπρεπε να το είχαν κάνει ήδη) εμάς τους ευπαθείς, τους ηλικιωμένους, τους ΑμεΑ, κλπ και να μας βάλουν σε ιδρύματα (καλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης ), απολύτως σφραγισμένα, με ελεγχόμενο περιβάλλον όπως στα εργοστάσια που παράγουν επεξεργαστές. Για να μην υποφέρουν κοντά με μας οι υγιείς και οι νέοι/ες γιατί δεν είναι σωστό και δίκαιο να καταπατούνται ή να καταστέλλονται οι ατομικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα στην αστική δημοκρατία. ( Ειρωνεία )

υγ2. Επειδή ο μπομπ κοβιντίλαν ή μπομπ ο κοβιντάκης ή μπομπ και ότι άλλο προκύψει “σηκώνει ψηλά τον αμανέ”. Είναι επιθετικός, προκλητικός και υβριστικός σε κάθε του παρέμβαση, όμως δεν έχει/έχετε την παρρησία, το σθένος ή το τσαγανό και να το πω πιο λόγια τα αρχίδια να δημοσιεύει κείμενα και να σχολιάζει επώνυμα, όπως εγώ, γιατί  είναι/είστε ψυχικά ανώριμα διαδικτυακά ανθρωπάκι/κια. Φοβικά, μεγαλωμένα μέσα στην εικονική πραγματικότητα που πανικοβάλλεστε ότι θα απολέσετε τις ατομικές σας αστικές ελευθερίες, φωνασκείτε  κρυβόμενοι πίσω από το μπουντουάρ και την κουρτίνα της αστικής ανωνυμίας.

Επειδή τα γραπτά μένουν αυτός που γράφει επώνυμα αν διαψευστεί ή θα κάνει δημόσια την αυτοκριτική του (στην Ιαπωνία κάνουν και χαρακίρι) ή θα λουφάξει και θα γίνει τελείως αναξιόπιστος.  Εσύ/εσείς οι ανώνυμοι σχολιαστές και κειμενογράφοι  που θα «λογοδοτήσετε» αν διαψευστείτε; Ποίος θα σας ζητήσει τα ρέστα αφού δεν σας ξέρει δημόσια;  Στην συνείδηση σας θα λογοδοτήσετε, αλήθεια  έχετε συνείδηση;

Ο μπομπ ο κοβιντάκης ή όπως αλλιώς λέγεται, αν τα έχει το σθένος, την μαγκιά, ας αποκαλυφθεί και ας αναλάβει επώνυμα την ευθύνη αυτών που γράφει, τότε θα δούμε “πόσα απίδια βάζει ο σάκος”, δεν είμαι ο Ιησούς να γυρίσω και το άλλο μάγουλο στις προκλήσεις απαντάω με πρόκληση.

υγ2. Έχω σκάσει στο γέλιο, ο άλλος ο Έλεος λέει: “Η αστυνομία της γλώσσας επενέβη κι έβγαλε μιαογυνικη μια λαϊκή έκφραση που τίποτα μισογυνικο δεν έχει”

και καλά υπάρχει πιο λαϊκός και προλετάριος άνθρωπος από έμενα εδώ μέσα που γράφει!!! υπάρχει;

λες/λέτε: «Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία…”

σοβαρά ε!!! αν κάποιος αρρωστήσει και πάει σε δημόσιο νοσοκομείο θα κρυφτεί κάτω απο τα φουστάνια του κράτους!!! Εσείς που πάτε όταν αρρωσταίνετε σε ιδιωτικό; στο METROPOLITAN HOSPITAL κλπ; εκεί που κρύβεστε κάτω απο τα φουστάνια του ιδιώτη ή δεν πάτε καθόλου σε γιατρό,γιατί σαν υπεράνθρωποι δεν αρρωσταίνετε.

Κοίτα φασιστομηδενιστή/ες το κάτω απο τα φουστάνια υποδηλώνει αδυναμία και είναι συνηθισμένη (οχι μόνο λαϊκή) πατριαρχική έκφραση, όπως και ο παντελονάτος.

Μπόχα μικροαστική, μπόχα μαζί με λογοδιάρροια λόγω  πνευματικής δυσεντερίας.

Δυστυχισμένα και ψυχικά ανώριμα ανθρωπάκια του 21ου αιώνα μεγαλωμένα μέσα στην εικονική πραγματικότητα και τις κονσόλες των παιχνιδομηχανών όπου εκεί σκοτώνατε τους πάντες, δεν σας ενδιέφερε η ζωή αρκεί να παίρνατε πόντους, γιαυτό μιλάτε με τόση ευκολία και λέτε αυτά:

(…} Όσο επικίνδυνη και θανατηφόρα και αν είναι η φετινή ίωση, αυτό δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκην ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Το αν θα λάβουμε ή όχι μέτρα εξαρτάται από υποκειμενικούς αξιακούς και πολιτισμικούς παράγοντες. Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία, θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και γαλήνια εκατομμύρια θανάτους ως κάτι το αναπόφευκτο και θεμιτό, εφόσον αξιολογεί την ελευθερία (με το όποιο τίμημα) ως υψηλότερη αξία από τη σωματική υγεία ή τη διάρκεια της ζωής.»{…} (τα μπολτ δικά μου)

Και συνεχίζετε: {...} Δεύτερον, το νόημα της φράσης είναι ότι τα φοβισμένα και ψυχικά ανώριμα ψηφιακά ανθρωπάκια του 21ου αιώνα τρέχουν και ζητούν προστασία από το κράτος σαν φοβισμένα παιδάκια που κρύβονται κάτω από τα φουστάνια της μαμάς τους.{...}

 Δυστυχισμένα και ψυχικά ανώριμα ανθρωπάκια του 21ου αιώνα μεγαλωμένα μέσα στην εικονική πραγματικότητα και τις κονσόλες των παιχνιδομηχανών. Συγχέοντας την εικονική πραγματικότητα και τον κόσμο των ηλεκτρονικών- ψηφιακών παιχνιδιών  με την ζώσα πραγματικότητα, δεν σας έμεινε κανένα συναίσθημα γίνατε και εσείς μηχανές, κονσόλες και φιγούρες ολογραμμάτων. Μου θυμίζετε (τηρουμένων των αναλογιών) τους πιλότους των βομβαρδιστικών ( F16 κλπ) που μέσα από τηλεσκοπευτήρια πατάνε κουμπιά εξαπολύοντας τον όλεθρο, και μη έχοντας άμεση επαφή με αυτόν τον όλεθρο, έχοντας την συνείδηση τους καθαρή ότι πράττουν το καθήκον τους  τον δικαιολογούν ή αδιαφορούν για τις παράπλευρες απώλειες.

 Έτσι και εσείς λέγοντας: " ... Διότι μια ψυχικά υγιής κοινωνία, η οποία δεν φοβάται το θάνατο και δεν κρύβεται κάτω από τα φουστάνια του κράτους αναζητώντας σωτηρία, θα μπορούσε να επιλέξει να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της σαν να μην τρέχει τίποτα. Αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και γαλήνια εκατομμύρια θανάτους ως κάτι το αναπόφευκτο και θεμιτό, εφόσον αξιολογεί την ελευθερία (με το όποιο τίμημα) ως υψηλότερη αξία από τη σωματική υγεία ή τη διάρκεια της ζωής..." 

Εξ ονόματι της "ελευθερίας ως υψηλότερη αξία" δικαιολογείτε τις όποιες  παράπλευρες απώλειες, η τελική συνεπής κατάληξη αυτών που λες/λέτε είναι να πάει ένας αναρχικός να βάλει βόμβα στο μετρό (όπως οι φασίστες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνιας ) αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες γιατί προέχει η "ελευθερία ως υψηλότερη αξία". Αυτός ο τύπος μπομπ ο κοβιντάκης λέει ότι  "Από πιτσιρικάς που πρωτοέμπλεξα με αναρχίες και μέχρι σήμερα" μάλλον από κάποιο ιεροδιδασκαλείο το έσκασε, δεν εξηγείται αλλιώς όταν μιλάει για υψηλότερες αξίες.

Δεν θα σχολιάσω άλλο, τα παραπάνω τα οποία δεν είναι συμφραζόμενα είναι ο πυρήνας τις σκέψης αυτών των υποκειμένων, και ο καθένας/μια ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Εγώ αυτές τις απόψεις τις θεωρώ όχι απλά φασίζουσες αλλά φασιστικές και με τους φασίστες δεν έχω κανέναν διαλεκτικό διάλογο, μόνο πολεμική διάθεση.

υγ4. Κοίτα πάτρικ ο αστερίας αυτό για τα 40 χρόνια από τη μια το καταλαβαίνω, από την άλλη είναι λίγο αντιαναρχικό, γιατί όσοι/ες με ξέρουν προσωπικά ξέρουν οτι σιχαινόμουν και σιχαίνομαι τους λεγόμενους αναρχομπαμπάδες, τι πάει να πει 40 χρόνια φούρναρης; τι αυτός δεν κάνει λάθη; έχει το αλάθητο του πάπα;

υγ5.Με την ερώτηση εργασίας (που έθεσα) για το πόσοι θα ήταν οι νεκροί  αν δεν παίρνονταν κανένα μέτρο, πήρα απάντηση, απάντησε ο Παγκολίνος από Χίο, ότι στη  Βρετανία μετρούν τα θύματα από τον  Κορονοϊό αλλιώς, ενώ εδώ μετρούν λάθος και δίνουν παραπάνω νεκρούς, και ο υποθετικώς επιθετικός ότι χωρίς μέτρα οι νεκροί μπορεί να  ήταν λιγότεροι.

υγ6. Και να μην ξεχάσω: Κορωνοϊός: Οταν κορυφαίοι επιστήμονες ομολογούν τα λάθη τους {…}Στην επιστήμη, η απροθυμία να αναθεωρήσει κάποιος τη θέση του, θεωρείται συνήθως ως πνευματική αδυναμία παρά ως ένδειξη ηθικής δύναμης. Έχοντας αυτό κατά νου, ο Guardian ρώτησε κορυφαίους επιστήμονες σχετικά με το τι έκαναν λάθος κατά τη διάρκεια της πανδημίας. {….}

Επίσης: Κοροναϊός: Ζητούνται εθελοντές να… κολλήσουν σκόπιμα Covid-19, θα πάει  κανείς απο εσάς για το καλό της ανθρωπότητας; ή δεν πιστεύετε στην ανθρωπότητα αλλά μόνο στο άτομο. {…} Στη μελέτη συμμετέχουν μόνο εθελοντές ηλικίας 18 έως 30 ετών με «άριστη υγεία». Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν νοσήσει από κοροναϊό ή και τα δύο. {…}

Άντε γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγλάν

υγ7. το τελευταίο κείμενο που ανεβάζω γιατί μέσα απο πέντε αράδες τα λέει όλα

Από την Πόλη των Αδάκρυτων Ανθρώπων στην Πόλη των Αγέλαστων Ανθρώπων

Σχόλιο – επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

Σχόλιο:

Δημοσιεύω  ένα μικρο τραγικά αλληγορικό κείμενο του μεγάλου  παραμυθά  Ευγένιου Τριβιζά. Ο Τριβιζάς μέσα σε πέντε αράδες γράμματα  καταφέρνει να αναλύσει την ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα άλλα και σε σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Το δημοσιεύω και για τον λόγο του ότι λίγους μήνες πριν κάποια φασιστοειδή έκαψαν σε δημόσια τελετή ένα βιβλίο του .

Το που παραπέμπει ιστορικά αυτή η πράξη δεν χρειάζεται να το αναφέρω γιατί είναι γνωστό, χρειάζεται όμως να πω ότι σε αυτούς τους σκοτεινούς οπισθοδρομικούς καιρούς που ζούμε, αλλά και σε όλους τους  καιρούς,  πρέπει να είμαστε ενάντια στο κάψιμο (και με την αλληγορική έννοια) οποιουδήποτε βιβλίου ακόμα και του μισαλλόδοξου ρατσιστικού λιβελογραφήματος «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο κυνισμός του νεοφιλελευθερισμού (ολοκληρωτισμός της αγοράς) εκφράζεται απόλυτα σε αυτό το αλληγορικό κείμενο.

(σημ. τον τίτλο του κειμένου τον πρόσθεσα «αυθαίρετα»  εγώ για την ανάγκη δημοσίευσης).

Από την Πόλη των Αδάκρυτων Ανθρώπων στην Πόλη των Αγέλαστων Ανθρώπων

Του Ευγένιου Τριβιζά *

Κάποιος κατέβαινε από την Πόλη των Αδάκρυτων Ανθρώπων στην Πόλη των Αγέλαστων Ανθρώπων. Έπεσε όμως σε χέρια ληστών, οι οποίοι, αφού τον ξεγύμνωσαν και τον καταπλήγωσαν, τον άφησαν μισοπεθαμένο κι έφυγαν. Για κακή του τύχη εκείνη την μέρα απεργούσαν τα ασθενοφόρα και τα τρία πέριξ νοσοκομεία,παρόλο που είχαν εγκαινιασθεί επτά φορές το καθένα, δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμα τις διαδικασίες προσλήψεως ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά σύμπτωση όμως, από το δρόμο εκείνο περνούσε με το τζιπ του ένας δραστήριος επιχειρηματίας, ο οποίος, μόλις είδε τον τραυματία, τηλεφώνησε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση με το κινητό του στον επενδυτικό του σύμβουλο και αφού βεβαιώθηκε ότι τα διατιθέμενα δια φιλανθρωπικούς σκοπούς εισοδήματα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, οργάνωσε στο πλησιέστερο πανδοχείο μια συνέντευξη Τύπου και εξήγγειλε ότι η εταιρεία του προσφέρει στο θύμα της ληστείας τα έξοδα νοσηλείας και εάν υποκύψει στα τραύματά του, τα έξοδα κηδείας με μόνο όρο, ότι στην πρώτη περίπτωση τα φλιτζανάκια του καφέ παρηγοριάς, θα φέρουν σε εμφανές μέρος το λογότυπο της εταιρείας.

Μετά από τον δραστήριο επιχειρηματία, πέρασε από το δρόμο εκείνο μια φιλεύσπλαχνη κυρία που μόλις είδε τον τραυματία έφριξε και σοκαρισμένη οργάνωσε κατεπειγόντως ένα γκαλά υπέρ των θυμάτων ληστειών στο οποίο προσήλθε όλος ο καλός κόσμος. Οι τουαλέτες των κυριών οι οποίες παρευρέθησαν σχολιάστηκαν εγκωμιαστικά από τις εγκυρότερες κοσμικές στήλες και με τα έσοδα από τα εισιτήρια αγοράσθηκαν τρεις τόνοι επίδεσμοι, οι οποίοι απεστάλησαν στο ετοιμοθάνατο θύμα της ληστείας. Ο ταχυμεταφορέας όμως έκανε λάθος στη διεύθυνση και παρέδωσε τους επιδέσμους σε ένα γειτονικό ορνιθοτροφείο.

Μετά από τον δραστήριο επιχειρηματία και τη φιλεύσπλαχνη κυρία, πέρασε από τον δρόμο εκείνο ένας υπερήλιξ αμαρτωλός, ο οποίος σκέφτηκε ότι του παρουσιάζονταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σωθεί η βεβαρημένη υπό αμαρτιών ψυχή του. Έτρεξε λοιπόν και πήρε από το σπίτι του όσα ληγμένα τρόφιμα και όσα μεταχειρισμένα ιμάτια μπόρεσε να βρει, καθώς και ένα μπρελόκ που του είχε χαρίσει μια εξ αγχιστείας θεία του και του έδινε στα νεύρα κάθε φορά που το έβλεπε, και σταυροκοπούμενος με το ένα χέρι τα εναπόθεσε προσεκτικά με το άλλο χέρι, δίπλα στο ημιθανές θύμα των ληστών.

Μετά το δραστήριο επιχειρηματία, τη φιλεύσπλαχνη κυρία και τον υπερήλικα αμαρτωλό, πέρασε από το δρόμο ένας περισπούδαστος διανοούμενος, ο οποίος αγανάχτησε τόσο πολύ από το θέαμα του αιμόφυρτου ημιθανούς θύματος, ώστε για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη έγραψε μια περισπούδαστη διατριβή κατά της ληστείας με τίτλο «Οι διαχρονικές επιπτώσεις της αρπακτικής οντολογίας στην χαμπερμασιανή ορθολογικότητα της σαμαρειτικής θυματολογίας», η οποία έτυχε ευμενούς υποδοχής από τους συναδέλφους του και συνέτεινε τα μάλα στην εκλογή του ως ισοβίου αντιπροέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Χαμπερσιανών Σπουδών.

Μετά το δραστήριο επιχειρηματία, τη φιλεύσπλαχνη κυρία, τον υπερήλικα αμαρτωλό και τον περισπούδαστο διανοούμενο, πέρασε από το δρόμο εκείνο, ένας περιφανής πολίτης με οργανωτικές ικανότητες και θεληματικό πηγούνι, ο οποίος, συγκλονισμένος από την επιθανάτια αγωνία του συνανθρώπου του, αποφάσισε ότι έπρεπε να ληφθούν ριζικά μέτρα για την κατεπείγουσα αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για να εκπληρώσει τον αξιέπαινο σκοπό του, προσέλαβε τριάντα καλλίφωνες τηλεφωνήτριες, επτά ορκωτούς λογιστές, εννέα δραστήριους συμβούλους δημοσίων σχέσεων και δώδεκα πεπειραμένους εκπροσώπους Τύπου και ίδρυσε μία μη κερδοσκοπική φιλανθρωπική εταιρεία, η οποία μετά από εντατική καμπάνια συγκέντρωσε ένα σεβαστό ποσό υπέρ του θύματος, αλλά η μία δεκάρα που απόμεινε όταν κατεβλήθησαν οι μισθοί του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα, έπεσε στο πάτωμα και όσο ευσυνείδητα, μεθοδικά και συντονισμένα και αν μπουσουλούσαν για εφτά εβδομάδες και οι εφτά ορκωτοί λογιστές, δεν καταφέρανε να την εντοπίσουν.

Μόλις το υπουργικό συμβούλιο ενημερώθηκε για την αξιοσημείωτη αυτή έξαρση φιλανθρωπίας στη χώρα, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε να μειώσει δραστικά τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις πάσης φύσεως κοινωνικές υπηρεσίες και δαπάνες.

Όταν τα έμαθαν αυτά οι δύο ληστές αισθάνθηκαν μεγάλη ντροπή για την κατάντια του τόπου και έκριναν αναγκαίο να αναθεωρήσουν τις μεθόδους τους. Αποφάσισαν λοιπόν από τούδε και στο εξής, προτού εγκαταλείψουν τον τόπο του εγκλήματος, να δίνουν τη χαριστική βολή στα θύματά τους.

Πηγή: Πρώτη δημοσίευση στο Facebook

* Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι  καθηγητής εγκληματολογίας, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και θεατρικός συγγραφέας. Έχει γράψει περίπου 150 βιβλία μεταξύ των οποίων μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί και με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η σειρά διηγημάτων  «Φρουτοπία» και το «Νησί των πυροτεχνημάτων». Ενδεικτική  βιβλιογραφία .

 ___________________________

 Μερικες φώτο από:   Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της

 

 https://avrakotos.files.wordpress.com/2022/02/firefox_screenshot_2022-02-10t13-00-54.137z.png

 

 https://avrakotos.files.wordpress.com/2022/01/firefox_screenshot_2022-01-23t14-03-28.537z.png

 

 https://avrakotos.files.wordpress.com/2022/01/firefox_screenshot_2022-01-22t20-59-56.126z.png

 Η επισήμανση στη φώτο είναι δικιά μου, τα υβριστικά σχόλια του μπομπ κοβιντάκης

 https://avrakotos.files.wordpress.com/2022/02/firefox_screenshot_2022-01-23t13-51-02.624z.png

 

 Ένα από τα πιο επίμαχα σχόλια, στο οποίο και αναφέρομαι είναι αυτό

  https://avrakotos.files.wordpress.com/2022/02/firefox_screenshot_2022-02-10t12-55-29.253z.png

Το οποίο προέρχεται από εδώ, σημείο IV

 https://avrakotos.files.wordpress.com/2022/02/firefox_screenshot_2022-02-10t12-49-24.439z.png

 ο μομπ είναι και ο μπομπ ο κοβιντάκης

 https://avrakotos.files.wordpress.com/2022/02/firefox_screenshot_2022-02-10t12-58-41.039z.png

 

 Φώτο από την κρυμμένη δημοσίευση

 Firefox_Screenshot_2022-02-14T02-14-45.702Z