Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Περι Εθνικοαναρχισμός Νο 1


 Η συζήτηση που έγινε στην βικιπαιδεια για το λήμμα "Εθνικοαναρχισμός" μέχρι την στιγμή που σταμάτησα να παρεμβαίνω της 20/11/2018.

Συζήτηση:Εθνικοαναρχισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
 

Πίνακας περιεχομένων

Αν θέλετε να διατηρηθεί το λήμμα “Εθνικοαναρχισμός” (δικαίωμα σας) αλλά πρέπει να βγει η αναφορά από δεξιά “Τμήμα μιας σειράς λημμάτων” Αναρχισμός και να μπει το λήμμα Εθνικισμός

 

Περί Εθνικοαναρχισμού Για την ελευθερία του λόγου έχουμε αγωνιστεί και ματώσει εμείς οι αναρχικοί από παλιά, και δεν χρειάζεται να αναφέρω ιστορικά παραδείγματα.
Όμως από πουθενά δεν συνάδει ότι υπήρξε – υπάρχει ένα ιστορικό ρεύμα αναρχικών εθνικιστών.
Οι αναρχικοί εναντιώθηκαν και πολέμησαν τον εθνικισμό και δεν υπάρχει μεγαλύτερο ιστορικό παράδειγμα απο την Ισπανία.

<edit>

ΥΓ. Προς εθνικοαναρχισμός.Είδα ότι βγάλατε το σύμβολο με μαυροκόκκινη και κίτρινο στοχαδι και βάλατε αυτό που έχετε τώρα. Καιρός να βγάλετε και την αναφορά στο αλφάδι γιατί το αλφάδι είναι το σύμβολο της ελευθερίας, ισότητας , αλληλεγγύης και του διεθνισμού, ελευθερίας που με δυο κουβέντες περιέγραψε ο Μπακουνιν:

«…Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα … Είμαστε επίσης εχθροί της πατριαρχικής και νομικής εξουσίας των συζύγων πάνω στις γυναίκες, των γονέων πάνω στα παιδιά και αυτό επειδή η ιστορία μας διδάσκει ότι ο δεσποτισμός στην οικογένεια είναι το σπέρμα του πολιτικού δεσποτισμού στο κράτος…»Μιχαήλ Μπακούνιν,(1814-1876)

«…Ο αναρχισμός, επιπλήττει τον φιλελευθερισμό ως ένα μερικό δόγμα της ελευθερίας και τον σοσιαλισμό ως ένα μερικό δόγμα της ισότητας. Η μερικότητα συνίσταται στο ότι αυτά τα δύο δόγματα προτίθενται να πραγματώσουν τις αρχές τους μέσω της προσωρινής εξάρτησης των δύο αξιών, με την έννοια ότι πρώτα πραγματώνεται η μία και μετά η άλλη, ενώ ο αναρχισμός θεωρεί ότι μόνο στην ταυτόχρονη πραγμάτωση τους έγκειται η επιτυχία τους…» Νίκο Μπέρτι, (1994)

Γιώργος Μεριζιώτης G.meriziotisανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη G.meriziotis (συζήτησησυνεισφορά) 14:15, 18 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Αν θέλετε να διατηρηθεί το λήμμα “Εθνικοαναρχισμός” (δικαίωμα σας) αλλά πρέπει να βγει η αναφορά από δεξιά “Τμήμα μιας σειράς λημμάτων” Αναρχισμός και να μπει το λήμμα Εθνικισμός

Περί Εθνικοαναρχισμού https://sesima.blogspot.com/2018/11/blog-post_18.html
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7WCtnx4cXtMKKEDjXUUlK5G2yeEn_yu4MZvExCgv8YdrLXSSRK_h-AnCoK42XmIbOm8-t3Eq3YwpnycBeoy4V57rzQ6HN3HFBFRgJo-dsEYiru-_kZ81RvvPEi6stLbSRFLc12F86xUME/s640/%25CE%2595%25CE%25B8%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25BC%25CF%258C%25CF%2582+++%25CE%2592%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B9%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25B1.png G.meriziotis ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη G.meriziotis (συζήτησησυνεισφορά) 17:34, 18 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).


Δε κατανοώ το επιχείρημα. Κάθε ιδεολογικό ρεύμα γέννησε πολλά πράγματα. Γιατί να λογοκρίνουμε αυτή την άποψη εφόσον υπάρχει ανάλογη τεκμηρίωση; Για ποιο λόγο να χρεώνεται ο Μπακούνιν, το τι έκαναν κάποιοι αναρχοφασίστες; Βάσει ποιας λογικής; --Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:01, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Το επιχείρημα ειναι πως ο Εθνικο-αναρχισμός, δεν θεωρείται κλάδος του Αναρχισμού. Cinadon36μίλαμου 21:19, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

έβαλα σήμανση για ακρίβεια

Αν και όποτε έχω χρόνο θα το κοιτάξω. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται αντιγραφή και μετάφραση από Αγγλική Β.Π. Ο πρώτος που έγραψε έχει μπαν σε global λογαριασμό. Παρακαλώ ελέγξτε τις συνεισφορές και αφαιρέστε το πρότυπο. --Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:09, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

ψέματα και αστειότητες

Εντάξει τώρα μην μου το παίζεται όπως θέλετε, όχι σε μένα για το τι εστί ελευθεριά της έκφρασης, δες/δείτε:
<edit>

2. Που είπα εγώ για λογοκρισία; μήπως εδώ που λέω: “ Αν θέλετε να διατηρηθεί το λήμμα “Εθνικοαναρχισμός” (δικαίωμα σας) αλλά πρέπει να βγει η αναφορά από δεξιά “Τμήμα μιας σειράς λημμάτων” Αναρχισμός και να μπει το λήμμα Εθνικισμός”.

3. Και επιπλέων δείξετε μου πια τάση του 1920 ήταν αυτή η απάτη που λέτε εδώ: “Ο όρος "Εθνικοαναρχισμός" χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920.[3]” Εκεί που παραπέμπετε [3] τι λέει για 1920; Macklin, Graham D. (2005-09). «Co-opting the counter culture: Troy Southgate and the National Revolutionary Faction». Patterns of Prejudice 39 (3): 301–326. doi:10.1080/00313220500198292. ISSN 0031-322X.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00313220500198292

Co-opting the counter culture: Troy Southgate and the National Revolutionary Faction

ABSTRACT

Formed in 1996 by former National Front activist Troy Southgate, the National Revolutionary Faction (NRF) is a ‘national-anarchist’ groupuscule. In contrast to the International Third Position, the reactionary Catholic fascist sect from which it emerged, the NRF promotes a radical anti-capitalist and anti-Marxist ‘anarchist’ agenda of autonomous rural communities within a decentralized, pan-European framework. While the NRF retains an ideological core that is readily identifiable as fascist, that ideology is far from a mimetic atavism. As a result of its increasing radicalization the NRF has attempted to move ‘beyond left and right’, transcending the traditional limits of national-Bolshevism, to forge a seemingly incongruous synthesis of fascism and anarchism.

 Through its print and online publications, the NRF seeks to utilize its unique ideological position to exploit a burgeoning counter culture of industrial heavy metal music, paganism, esotericism, occultism and Satanism that, it believes, holds the key to the spiritual reinvigoration of western society ready for an essentially Evolian revolt against the culturally and racially enervating forces of American global capitalism. A detailed examination of its history, activism, structure and continued ideological morphology reveals the NRF as an ideological crucible for a growing international network of dissident ‘national-revolutionaries’ who are currently recalibrating their ideals in order to overcome their acute marginalization.

4. Προς Αντικαθεστωτικός, φίλε μου ούτε καν διάβασες το κείμενο μου <edit>

5. φίλε Cinadon36 λες: “Αγαπητέ Μεριζώτη, εντυπωσιακή η ιστορία σας, αλλά στις σελίδες συζήτησης της ΒΠ, δεν γράφουμε την ιστορία της ζωής μας ή αποσπάσματα, αλλά πρέπει να συζητούμε θέματα σχετικά με το λήμμα. Αλλιως, η σελίδες συζήτησης θα καταντήσουν ...καφενείο! Φιλικα, Cinadon36” έχεις δίκιο όμως έπρεπε να το γράψω, αν νομίζεις αφαίρεσε το.
Το αναρχικό κίνημα είναι ένα ιστορικό πολίτικο - κοινωνικό κίνημα παγκόσμιας εμβέλειας και η σύγχρονες απαρχές του ανευρίσκονται στην (πρώτη) Διεθνή των εργαζόμενων το 1864 και δεν έγινε από κανένα Μπακούνιν ή Κροπότκιν κλπ άλλα από εργάτες.

{...} Η αναρχία δεν είναι λογοτεχνικό έργο, αφήγημα, ή γενικότερα τέχνη όπου ο καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα «ποιητική αδεία» να γράφει ότι θέλει (όπως έλεγε και ο σύντροφος Λουίτζι Φάμπρι), η αναρχία – για να παίξω και εγώ λίγο με τις λέξεις – δεν είναι η “αναρχία της μάζας” που κάνει ότι γουστάρει στα πλαίσια της ελευθεριότητας του καπιταλισμού, η αναρχία είναι ευθύνη.
Η αναρχία δεν είναι δόγμα, την αναρχία δεν την εφεύρε κάποιος ιθύνον νους, και προπάντων και πάνω από όλα η αναρχία είναι ένα εναλλακτικό επαναστατικό κοινωνικό-πολιτικό πρόταγμα ως προς τα δεινά που δημιουργεί, παράγει και αναπάργει ο καπιταλισμός και το κράτος.

Αναμφίβολα υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα και από την εποχή που εμφανίστηκε η κυριαρχία άνθρωποι ή κινήματα με αγαθές ειλικρινές προθέσεις -ή όχι – που εναντιώνονται στην εξουσία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους εντάσσουμε στην αναρχική σκέψη – θεώρηση και δράση. {...}

{...} Παραμένοντας πάντα αθεράπευτα «ρομαντικοί» επαναστάτες, σε μια εποχή που η κοινωνική επανάσταση (ως κοινωνικό «πέρασμα») φαντάζει αδύνατη, συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε την επαναστατική προοπτική ως ανοιχτότητα προς την πραγματική ελευθερία, την κοινωνική πραγματική δικαιοσύνη και την πραγματική ισότητα. Εν ολίγοις, συνεχίζουμε να αρνούμαστε το τέλος της κοινωνικής ιστορίας.
Οσοι/όσες μας προσάψουν τον χαρακτηρισμό του τύπο: “αυτοί είναι δογματικοί που ψάχνουν την ιδεολογική καθαρότητα” τους απαντάμε ότι:

“… Ποτέ δεν νομίσαμε/νομίζουμε ότι η αναρχία είναι ένα δόγμα, μια απαραβίαστη θεωρία, κάτι που λατρεύεται από τους πιστούς της. Όχι! H ελευθερία που διεκδικούμε τρέφει ακατάπαυτα τις ιδέες μας, τις ανυψώνει προς νέους ορίζοντες, και τις τοποθετεί έξω από τα στενά πλαίσια κάθε τυποποίησης … οι νέες κοινωνικές φόρμες και ελευθερίες περιμένουν αυτούς/αυτές που θα τις δημιουργήσουν …”
G.meriziotis {...} ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη G.meriziotis (συζήτησησυνεισφορά) 22:15, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC)..


Εν τάχει απάντηση @G.meriziotis:, διοτι η πρώτη πρόταση της απάντησης του δειχνει ορισμένες συνηθισμένες παρανοήσεις: α) Εμείς που γράφουμε στην ΒΠ, δεν είμαστε ενα ενιαίο σύνολο με μια θέληση ή γνώμη. Στην ΒΠ γράφουν αρκετοί διαφορετικοι ξεχωριστοί ανθρώποι. β) Το αν θα υπάρχει ενα λήμμα ή οχι, δεν ειναι ζήτημα λογοκρισίας. Ενα λήμμα εχει θέση στην ΒΠ, αν είναι εγκυκλοπαιδικό. Ειναι εγκυκλοπαιδικό, αν εχουνε ασχοληθεί μαζί του αρκετοί ανθρώποι για ενα ευλογο χρονικό διάστημα. Περισσότερα στο ΒΠ:Εγκυκλοπαιδικότητα. Φιλικά, Cinadon36μίλαμου 06:26, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

ερώτημα 1

Εν τάχει ερωτήματα προς Cinadon36 και βικιπαιδεια
ο/οι συντάκτες αυτού του λήμματος ( Εθνικο-αναρχισμός) στη αρχή της πρώτης παράγραφο γράφουν:
το πάντρεμα της Αναρχίας με τον Φυλετισμό.” (το φυλετισμός με κεφαλαίο, σημασιολογία;) ρωτώ:

ξέρεις/ ξέρετε τι σημαίνει η έννοια, η πολιτική σημασία του όρου φυλετισμός;
ή ο φυλετισμός εντάσσετε μέσα στην ΒΠ:Εγκυκλοπαιδικότητα όπως λες
(τα άλλα ερωτήματα το απόγεμα)
G.meriziotis
ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ‎46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 07:42, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC).


Η ΒΠ δεν "εντάσσει" σε αυτήν, με την έννοια του εγκολπώνει, ακολουθεί, αποδέχεται ή προβάλλει, καμιά πολιτική θεωρία, ιδεολογία, κοσμοθεωρία, κίνημα κλπ. Αν πχ ένα πολιτικό κίνημα είναι φυλετικό, μισανθρωπικό, σατανιστικό, φιλανθρωπικό, αντιπολεμικό κλπ δεν αφορά τη ΒΠ. Ως εγκυκλοπαίδεια οφείλει να παρουσιάσει στα λήμματά της αξιόπιστες και επαληθεύσιμες πληροφορίες για αυτό (το όποιο) το κίνημα.

Αν το κίνημα αυτοπαρουσιάζεται ως "πάντρεμα της Αναρχίας με τον Φυλετισμό" αυτό θα πρέπει να καταγραφεί εμφανώς ακριβώς ως αυτοπροσδιοριασμός, όχι ως δεδομένο. Αν αυτός ο αυτοπροδριορισμός έχει υποστεί κριτική, αποδόμηση ή ανασκευή ως ιδεολογικά άτοπος, ύποπτος πολιτικά, λογικά αβάσιμος κ.ά. από έγκυρους συγγραφείς και σχολιαστές, όπως πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, μελετητές κά., θα εκτεθούν αυτές οι εκτιμήσεις, με το βάρος που τους αναλογεί. ——Το ρεμάλι της ελληνικής Βικιπαίδειας (συζήτηση) 08:10, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)
Να συμπληρώσω σε οσα σωστά είπε ο Chalk19, πως στην ΒΠ υπάρχουν αρκετά λάθη. Υπάρχουν 3 επιλογές για να αντιμετωπιστουν αυτά τα λάθη: α)Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην ασχοληθεί με την ΒΠ καθόλου β)Να ψέγει τους συντάκτες του λήμματος (παρόλο που δεν ειναι οι συντάκτες του λήμματος ομαδικά υπεύθυνοι για το λήμμα) και γ)να το διοθρώσει χρησιμοποιόντας μια αξιόπιστη πηγή.

Ο μονος τρόπος να βελτιωθεί η ΒΠ, είναι ο τρίτος (στο παρελθόν δοκίμασα και τους αλλους τρόπους- δεν δουλεύουν). Θα εισηγουμουν λοιπον, αν θες να βοηθήσεις να εχει περισσότερος κοσμος πρόσβαση σε αξιόπιστη γνώση να αφαιρέσεις την φράση “το πάντρεμα της Αναρχίας με τον Φυλετισμό.” καθώς α)δεν ταιριάζει συντακτικά με την υπόλοιπη πρόταση β)δεν το αναφέρει καμια αξιοπιστη πηγή και γ)εμφανώς αυτό που αποκαλείται εθνικο-αναρχισμος δεν ειναι κανενός ειδος παντρεμα των δυο συγκεκριμένων εννοιών. Cinadon36μίλαμου 09:02, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

ερώτημα 2

Πρώτα μερικές απαντήσεις στον Chalk19 και Cinadon36

α) λέτε συνεχώς για αξιοπιστία και αξιόπιστες πηγές, έβαλα τις παρακάτω παραπομπές, όχι στο λήμμα αλλά εδώ στην συζήτηση, για τον νέο - μεταμοντέρνο φυλετισμό (βλέπε νεορατσισμό) και τις διαγράψατε. Ορίστε οι τίτλοι:

"Από τον βιολογικό στον διαφοριστικό φυλετισμό - ρατσισμό"

"Φυλή, έθνος, τάξη: οι διφορούμενες ταυτότητες"

"Το θινκ τανκ του σύγχρονου ρατσισμού"

"Το νέο πρόσωπο της Ακροδεξιάς τo «Ταυτοτικό κίνημα»"

και για φασισμό – ναζισμό – εθνικισμό έβαλα και τις διαγράψατε.

Οι περισσότερες είναι από βιβλία πανεπιστημιακών, (αν και για το πανεπιστημιακών που εσείς λέτε/ζητάτε, διακρίνω έναν ελιτισμό).
Τι μου αναφέρετε συνεχώς για πήγες; αφού τις διαγράψατε, ποιες θεωρείται εσείς αξιόπιστες;

β) Οι συντακες του λήμματος “Εθνικοαναρχισμός” τις αρχές της δεύτερης παραγράφου γράφουν: “Ο όρος "Εθνικοαναρχισμός" χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920.[3]” και παραπέμπουν στην σημείωση [3} στις παραπομπές, πηγαίνοντας εκεί και μπαίνοντας στο λινκ (Macklin, Graham D. (2005-09). «Co-opting the counter culture: Troy Southgate and the National Revolutionary Faction») δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο 1920 παρά μόνο σε αυτόν το τύπο μουσικό Troy Southgate (Τρόι Σουθγκέτ) που το 1996 απο ακροδεξιός – φασίστας το γύρισε στο “καλαματιανό” (αναρχία, έθνος και φυλή).
Το θέμα το έθεσα και ποιο πάνω άλλα απο πρεμούρα να μου απαντήσετε δεν το είδατε.
Είναι αξιοπιστία αυτό;

γ) ο Cinadon36 μεταξύ άλλον γράφει: “... α)Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην ασχοληθεί με την ΒΠ καθόλου...” επειδή όμως είμαι μέλος (και αυτό ούτε θέλω, ούτε μου δίνει κάποια προνόμια) της παγκόσμιας κοινότητας ελεύθερου λογισμικού ( το σχετικο λινκ με το κεινενο μου “Κομπιούτερ και Κοινοτισμός – Μέρος Πρώτο: Τι είναι το ελεύθερο λογισμικό”, επίσης το διαγράψατε) διέπομαι με τις εξής αρχές – δεοντολογία.
Τα μέλη αυτών των κοινοτήτων διέπονται από τον κώδικα δεοντολογίας που σε γενικές γραμμές λέει:

«… Προς το συμφέρον της καλλιέργειας ενός ανοιχτού και φιλόξενου περιβάλλοντος, εμείς ως συνεισφέροντες και συντηρητές δεσμευόμαστε να κάνουμε τη συμμετοχή στο έργο μας και στην κοινότητά μας μια εμπειρία χωρίς παρενοχλήσεις για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το μέγεθος του σώματος, την αναπηρία, την εθνικότητα, τα χαρακτηριστικά φύλου, την έκφραση, το επίπεδο εμπειρίας, την εκπαίδευση, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, την εθνικότητα, την προσωπική εμφάνιση, τη φυλή, τη θρησκεία ή τη σεξουαλική ταυτότητα και προσανατολισμό …»

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας βασίζεται στον Contributor Covenant που δημιουργήθηκε από την υποστηρίκτρια του open source Coraline Ada Ehmke. Η Contributor Covenant είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς και χρησιμοποιείται ήδη ως ΚΔ σε πολλά open source projects, και τα  GNU/Linux.

ΥΓ 1. Δεν   θα συνεχίσω για πολύ ακόμα την παρέμβαση μου, την οποία καταγράφω και αποθηκεύω για χρίση – ένδειξη προς τα παγκόσμια αντιρατσιστικά φόρα και τα φόρα της παγκόσμιας κοινότητας ελεύθερου λογισμικού.

ΥΓ 2. Έγραψα επώνυμα και είπα μερικά θέματα (για μένα όχι από περιαυτολογία) διότι πολλοί/ες που θέλουν να μπουν  εδώ να γράψουν φοβούνται μην εκτεθούν στους φασίστες.  
Γιώργος Μεριζιώτης G.meriziotis
ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 14:48, 19 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Γιώργο Μεριζιώτη, μερικές συντομες απαντήσεις: α)Δεν ξερω γιατι διαγράφτηκαν, δεν ειμαι εγώ ο οποιος τις διέγραψα, αλλά υποθέτω οτι ηταν εκτός θέματος λήμματος. Στις σελίδες συζήτησης συζητάμε πράγματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με το λήμμα. β)οκ, καλή παρατήρηση. Το αφαίρεσα. Μπράβο σου που ελέγχεις τις πηγές. γ)δεν κατάλαβα τι θες να πεις. δ)για το

ΥΓ1, είσαι ελεύθερος να συμμετέχεις ή οχι στην ΒΠ. Είσαι ευπρόσδεκτος να συνεισφέρεις επικοδομητικά στην ΒΠ, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις πολιτικές της. Η ΒΠ δεν είναι τέλεια, (αυτό υποδηλώνει η ατελής σφαίρα η οποία εχει ως logo) αλλά με την βοήθεια όλων μας μπορει να βελτιωθεί. ε)ΥΓ2, δεν υπάρχει κίνδυνος νομίζω, οσοι γράφουν εστω και ανώνυμα, τα δεδομένα τους προστατεύονται αυστηρά απο την Wikipedia. Cinadon36μίλαμου 14:55, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

μερικές σχετικές με το θέμα πηγές που διαγράφηκαν

<edit>
ΥΓ. Cinadon36, ΟΚ
G.meriziotis
Γιώργος Μεριζιώτης ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 18:46, 19 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Γιώργο Μεριζιώτη, πολύ ενδιαφέρονται κείμενα, αλλά δεν βλέπω να σχετίζονται άμεσα με το λήμμα. Δλδ πως πιστεύεις πως μπορουν να βοηθήσουν το συγκεκριμένο λήμμα; Cinadon36μίλαμου 19:34, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Αγαπητέ Cinadon36 έχουν και παρά έχουν σχέση τα κείμενα, μάλλον δεν έχεις καταλάβει οτι αυτό το νέο φρούτο (εθνικοαναρχισμός) έχει σχέση με τα νέα ρατσιστικά ρεύματα.

Αυτά τα ρεύματα δεν έχουν σχέση με τον παλιό σωματικό ρατσισμό, είναι ταυτοτηκά, μιλάνε περισσότερο για φυλετικές – εθνικές ταυτότητες.
Είναι (επί το λαϊκότερων) σαν αυτόν/η που λέει εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά ο γύφτος που μένει λίγο πιο κάτω δεν τον πάω, ο μαύρος που μπαίνει στο τρόλεϊ δεν τον γουστάρω, άσε που μυρίζει λίγο, ο...κλπ
έγραψα αλλού ότι:

{...} τα όρια “σύνορα” μεταξύ φιλελεύθερου , ακροδεξιού, αριστερού, εναλλακτικού, ελευθεριακού ταυτοτικού εθνισμού ή εθνικισμού είναι πλέον δυσδιάκριτα και το ταυτοτικό είναι η συγκολλητική ουσία που τα ενώνει.{...}

μάλλον αυτό το το νέο φρούτο (εθνικοαναρχισμός) το ελλαδικό είναι διάσπαση του Μαύρου Κρίνου,δες: [Αποκλειστικό: ο Troy Southgate για τα γεγονότα στο Λονδίνο.]([1]
και εδώ [2]
στην κουβέντα ένας λέει:

{...} Ανώνυμος2/4/16 4:00 μ.μ. Παντως ο εθνικισμος και ο αναρχισμος εχουν μια κοινη ριζα. Ειναι τεκνα και τα δυο του ρομαντικου κινηματος. Δες εδω κοντα στο 5:50 [3] {...}
Αυτό το ψευτο αναρχίζον ρεύμα είναι νέο και μικρο αριθμητικά, σίγουρα δεν έχει παρουσιαστεί στον δρόμο, άλλα περισσότερο στο διαδίκτυο, και γιαυτό ακόμα δεν έχουν/με ασχοληθεί αποκλείστηκα με αυτό αλλά γενικά με το ταυτοτικό.
G.meriziotis ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 00:25, 20 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Για τη φασιστική και ρατσιστική υπόσταση του εθνικοαναρχισμού, τη σχέση του με φασιστικά κινήματα κ.ά. υπάρχουν αρκετές έγκυρες αναφορές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο λήμμα, πέρα από τον "αυτοπροσδιορισμό". Πχ. Roger Griffin - Matthew Feldman (επιμ.): Fascism: Critical Concepts in Political Science V: Post-War Fascisms, Routlegde, 2004) κλπ. Επίσης, όπως αναφέρεται από την Ruth Kinna στο άρθρο της "Where to now? Future directions for anarchist research", οι όροι "αναρχισμός", "αναρχία" κλπ χρησιμοποιούνται πλέον και για/από κινήματα με "anti-left and openly hierarchal forms of anti-statism", όπως ο αναρχοφασισμός/εθνικοαναρχισμός (στις ίδιας, επιμ., The Continuum Companion to Anarchism, 2012, σσ. 320, 323).

Για τον ανορθολογισμό και μυστικισμό παρόμοιων θεωριών του "λευκού εθνικισμού", βλ. στο άρθρο του Andrew Fergus Wilson, "From Apocalyptic Paranoia to the Mythic Nation: Political extremity and myths of origin in the networked cultic milieu" (στο: Marion Gibson - Shelly Trower - Garry Tregidga, επιμ., Mysticism, Μyth and Celtic Ιdentity, Routledge, 2013), όπου μεταξύ άλλων η ιδεολογία και οι θεωρίες του αρχηγέτη του εθνικοναρχισμού Troy Southgate χαρακτηρίζονται ως "παρανοϊκός εθνικισμός" και σημειώνεται ότι παρόλο που χρησιμοποιεί μια αριστερίζουσα "αναρχική" (εντός εισαγωγικών) θέση, η πολιτική του είναι βασισμένη σε ξεκάθαρα ρατσιστική βάση (σ. 203).

Για μια αποτίμηση του εθνικοαναρχισμού από μια διεθνή αναρχική ματιά, βλ. "A Conference of the “National Anarchists”". ——Το ρεμάλι της ελληνικής Βικιπαίδειας (συζήτηση) 06:39, 20 Νοεμβρίου 2018 (UTC)


Γιώργο Μεριζιώτη, οι πηγές που αναφέρεις δεν γράφουν ή αναφέρονται στον εθνικο-αναρχισμό, άμεσα, συγκεκριμένα. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια πηγή, πρέπει να ασχολείται ξεκάθαρα με τον εθνικο-αναρχισμο. Γράφει η πολιτική της ΒΠ για τις ΒΠ:Αξιόπιστες πηγές: Οι πηγές πρέπει να στηρίζουν άμεσα την πληροφορία όπως παρουσιάζεται στο άρθρο της Βικιπαίδειας.
Επίσης, πολλες αξιοπιστες πηγές, αφου παραθέσουν το αρθρο, εχουν τμήμα για σχόλια. Παρότι αρκετά σχόλια ειναι εξαιρετικά, δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως πηγές. Δεν διαφωνώ μαζί σου για την φυση του εθνικοαναρχισμού, ουτε οτι οι πηγές που παραθέτεις πως σχολιάζουν έμμεσα τον εθνικοαναρχισμό.

Ωστόσο δες την διαφορά με τις πηγές που παράθεσε ο Chalk19, οι οποίες συζητάνε ρητώς το συγκεκριμένο φασιστικό ρεύμα, και αρα μπορουν να αξιοποιηθουνε για να φτιάξουμε ενα αξιοπιστο λήμμα στην ΒΠ. Φιλικά, Cinadon36μίλαμου 06:58, 20 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Ο Chalk19 πήρε μπροστά και έκανε τώρα εξαιρετική δουλεία, ανέβασε την αξιοπιστία της εγκυκλοπαίδειας.

Cinadon36 τις παραπομπές μου δεν τις ανάρτησα για να μπουν στο λήμμα αλλά ως ενδεικτικές για την συζήτηση. Το ότι βγήκε στην αρχή η μαυροκόκκινη με το κίτρινο στοχαδι, το αλφάδι και οι αναφορές περί φυλετισμού και αναρχίας και η ιστορικότητα περί το 1920 εμένα με ικανοποιεί.

ΥΓ 1. Αντέδρασα λίγο εντόνως γιατί σε πολλά από τα κείμενα μου ποσταρω σημειώσεις από την ΒΠ και άντε να τις βγάλω, άσε που πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί και σε άλλα σαιτ.

ΥΓ 2. Για του λογού το αληθές, κείμενα μου θα τα βρείτε στο σαιτ μου "ανθρωπόσφαιρα – οικόσφαιρα" [4] στην κατηγορία Ελευθεριακή θεωρία: κείμενα του Γιώργου Μεριζιωτη.

ΥΓ 3. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, δεν ζήτησα να παραβιάσετε τις αρχές λειτουργίας της ΒΠ, ούτε να διαγραφή το επίμαχο λήμμα, αν εσείς νομίζεται οτι πρέπει να διαγραφή γιατί μειώνει την αξιοπιστία της ΒΠ κάντε το.
G.meriziotis

Εδώ σταματάω

Εδώ στης 20/11/2018 σταματάω την παρέμβαση μου, γιατί είδα ότι διαγράφηκα (ως μη σχετικά με το επίμαχο θέμα ) τα ποστ (λινκ) που έβαλα για συζήτηση στο θέμα: “μερικές σχετικές με το θέμα πηγές που διαγράφηκαν”.
G.meriziotis


ΠΗΓΗ:





Η φώτο της συζήτησης που έγινε στην βικιπαιδεια για το λήμμα "Εθνικοαναρχισμός" μέχρι την στιγμή που σταμάτησα να παρεμβαίνω της 20/11/2018.