Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Πρέπει ο σταλινισμός να προβάλετε στο indymedia; (συζητηση στο athens.indymedia)


 Του Γιώργου Μεριζιώτη

 Εδώ δημοσιεύω δυο κείμενα παρεμβάσεις μου στο athens.indymedia.org (με το νικ νειμ G), και αυτούσια την συζήτηση που έγινε πριν δυο χρόνια - το 20015 - μέσα στο indymedia για το athens.indymedia.org, και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Το πρώτο με τον τίτλο Πρέπει ο σταλινισμός να προβάλετε στο indymedia;”

Το δεύτερο με τον τίτλο Αποχαιρετώντας το indymedia”.

Αυτό γίνετε αφενός για τον λόγο ότι μπορεί τα κείμενα αυτά να διαγραφούν και αφετέρου το athens.indymedia.org από ένα αντιεξουσιαστικό – ελευθεριακό σαιτ, έχει γίνει πλέων  παράρτημα των εξουσιαστών μπολσεβίκων/σταλινικών της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ

Για του λόγου το αληθές δείτε, μόνο σε μια μέρα 14/10/2017 η σταλινοφυλλάδα ΚΟΝΤΡΑ έχει έξι αναρτήσεις στο athens.indymedia.org, άλλες φορές έχει περισσότερες.



Στις κατηγορίες Αναλύσεις και στην Βιβλιοθήκη πολλές φορές και η πέντε δημοσιεύσεις της πρώτης σελίδας του athens.indymedia.org, είναι δικές της.

Παρόλα αυτά οι αναρχικοί/ αντιεξουσιαστές αδυνατώντας εδώ και χρόνια να φτιάξουν μια συλλογική διαδικτυακή υποδομή συνυπάρχουν με όλη αυτή τη μούχλα του σταλινισμού και του μπολσεβικισμού. Τους συγχαίρω για αυτό!!!


Δείτε ένα δείγμα:

Χούλιγκαν της ΑΕΚ έσπασαν τα τζάμια της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο Γεράσιμος Λιόντος
από ΚΟΝΤΡΑ
14/10/2017 12:37 μμ.
Τοπικά Νέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ
από ΚΟΝΤΡΑ
13/10/2017 1:27 μμ.
Έντυπα – Αφίσες

Πώς μεθοδεύτηκε ο αποχαρακτηρισμός και του τελευταίου δάσους στο Ελληνικό
από ΚΟΝΤΡΑ
14/10/2017 9:51 πμ.
Αναλύσεις

13 Οκτώβρη του 1944 – Η Μάχη της Ηλεκτρικής: Ο λαός της Αθήνας προστατεύθηκε από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ
από ΚΟΝΤΡΑ
13/10/2017 12:40 μμ.
Αναλύσεις

Ποιος οπλίζει το χέρι των φασιστών;
από ΚΟΝΤΡΑ
13/10/2017 10:14 πμ.
Αναλύσεις

Μόνο ο καπιταλισμός δε φταίει!
από ΚΟΝΤΡΑ
11/10/2017 9:23 πμ.
Αναλύσεις





i ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ


 
Indymedia Athens(1)

 **********************************************

σημ. Διευκρίνιση, όπου αναφέρετε το ακρωνύμιο ΣΟ σημαίνει  Συντακτική Ομάδα (ομάδα διαχείρισης του athens.indymedia.org).

 

 Πρέπει ο σταλινισμός να προβάλετε στο indymedia;


Δεν καταλαβαίνω πως η Σο ενός αντιεξουσιαστικου δικτύου όπως τα indymedia παγκοσμίως αφήνει εδώ όλα αυτά τα σταλινόμουτρα που μας ποσταρουν κρατικές αναλύσεις της πάλε ποτέ ΕΣΣΔ,
 https://athens.indymedia.org/post/1547901/

ΣΟ πας καλά, επειδή οι σταλίνες δεν είναι στην εξουσία, έχουν γίνει και αντιεξουσιαστές; ο σταλινισμός είναι μια από της χειρότερες μορφές εξουσιασμού και εσείς τον προβάλλετε;

 Τότε να βάζετε και φασιστικά κείμενα εδώ, πρόσεχε φασιστικά όχι ναζιστικά που είναι ρατσιστικά.

Σο δεν καταλαβαίνω τι ρόλο παίζεις και έχεις αφήσει εδώ και καιρό όλα αυτά τα αριστερό,εθνικό,μπολσεβίκικα μορφώματα να ποσταρουν εδώ; τι ψάχνεις επισκεψιμότηταή έχεις μπερδέψει τον επαναστατικό πλουραλισμό με την συναισθηματική βλακεία (τους καημένους τους μπολσεβίκους).

 Ορίστε από που προέρχεται το κείμενο
 Roslavlev, U., «Γκαντισμός» Κεφάλαιο IV. Οι βασικοί δρόμοι της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της αποικιακής Ινδίας και οι 
ταξικές ρίζες του Γκαντισμού

Nauchno-Issledovatelskaya Assosiatsia Instituta Vostokovedeniya pri TsIK SSSR, Gosudarstvennoe Sotsialno-Ekonomicheskoye Izdatelstvo, Μόσχα-Λένινγκραντ, 1931, σ.σ. 64-78 (Τμήμα Επιστημονικής Έρευνας του Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών υπό το Κεντρικό Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΣΣΔ, Κρατικός Κοινωνικοικονομικός Εκδοτικός Οίκος).
Μετάφραση από τα Ρωσικά στα Αγγλικά: Tahir Asghar

https://parapoda.wordpress.com




από @ 12/08/2015 10:42 πμ.

παρέθεσε την δική σου "σωστή" ανάλυση πάνω στο φαινόμενο γκάντι. μην παρεξηγηθώ μακριά από μένα ο σταλινισμός και ο λενινισμός αλλά το συγκεκριμένο άρθρο δεν πρέπει να κοπεί
"Τότε να βάζετε και φασιστικά κείμενα εδώ, πρόσεχε φασιστικά όχι ναζιστικά που είναι ρατσιστικά" λένε οι ξεφτιλισμένοι και ανιστόρητοι άνθρωποι.

.

από . 12/08/2015 3:13 μμ.

Καταρχάς ξεκινάς με μία παραποίηση πραγματικότητας.
Λες ότι ο <<σταλινισμός προβάλλεται στο ιντυμίντια>> Η λέξη-ρήμα προβάλλω όπως θα δεις στο λεξικό αλλά και όπως έχει επικρατήσει σημαίνει :
----βάζω κάτι μπροστά
----μετακινώ κάτι προς τα εμπρός ή προς τα έξω
------δίνω μεγάλη δημοσιότητα –προβολή  σε κάτι
Τίποτα από αυτά δεν έχω δει να κάνει η ΣΟ-ΔΟ στον σταλινισμό, απλά αφήνει και άρθρα σταλινικών όπως και τροτσκιστών και μαοϊκών, αλλά και μαρξιστών λενινιστών οποιασδήποτε τάσης να δημοσιεύονται χωρίς όμως να τα <<προβάλλει>> όπως λες.
Προβολή θα σήμαινε φερειπείν να μπει κεντρικό άρθρο, ξεκάθαρα σταλινικής ανάλυσης.
Για το συγκεκριμένο άρθρο που αναφέρεις , δεν νομίζω ότι είναι άρθρο που θα έπρεπε να λογοκριθεί, και επίσης η ταύτιση σταλινισμού-φασισμού θέλει μεγάλη συζήτηση, γιατί τα περισσότερα κομμουνιστικά κόμματα έως και το θάνατο του Στάλιν , σταλινικής γραμμής ήταν, οπότε δεν θα έπρεπε να μπαίνουν κείμενα για μια ολόκληρη ιστορική περίοδο, δηλαδή προτείνεις μια μεγάλη σε έκταση λογοκρισία.

Ένας εκεί που δημοσιεύετε το κείμενο λέει:
μπα,και ποιοι είστε εσείς;1570919 από @άλλος 12/08/2015 11:31 πμ.,
Ο τυπάς που έχει το μπλογκ βάζει τέτοια κείμενα στο ίντυ από το 2002. Ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα να μην ανεβάζει τέτοια κείμενα.

Και πού ξέρουμε ότι εσείς δεν είστε κάποιοι που θέλετε το ίντυ να'ναι μια μονοκαλλιέργεια;

Αν θέλετε να τοποθετηθείτε επί των απόψεων του Γκάντι έχει καλώς.

Ένας αντικομμουνιστής 1570926 από G 12/08/2015 3:58 μμ.,
Αυτό είμαι φίλε μου , όσο για αυτό που λες “ Ο τυπάς που έχει το μπλογκ βάζει τέτοια κείμενα στο ίντυ από το 2002” το αν ζητήθηκε να μην μπαίνουν σταλινικά κείμενα εδώ άστο αγαπητέ μου.
 Λες να μην ξέρω τη μου γίνετε; ή τι γίνετε στο ίντυ; τράβα και ρώτα το σταλινιζον φιλαράκι σου στην Σο, για μένα.

 Μας σφάξανε την Ρωσία, στην Ισπανία, στην Κίνα και αλλού, οι κόκκινοι φασίστες μπολσεβίκοι και η Σο εκεί, δίνει βήμα στους σταλινες, και άντε ένα κείμενο κάποιου οκ, άλλα κείμενα κατασκευασμένα απο το σοβιετικό κράτος όπως αυτό , ξεχάσαν την δράση της GBU στην Ισπανία το 1936, έχουν ξεχάσει της δολοφονίες συντρόφων από πράκτορες; αναφέρω μόνο έναν, αυτή την θαυμάσια φυσιογνωμία τον Καμίλο Μπερνερη.
 Ρε τσογλάνια δεν υπήρξε Γκαντισμος όλο ισμους βλέπετε, ο Γκάντι δεν έφτιαξε ούτε κόμμα, ούτε κάθετη ιεραρχική οργάνωση , ανεξάρτητα αν διαφωνώ σε πολλά μαζί του ήταν μια υπέροχη και αγωνιστική φυσιογνωμία.

 Τώρα κάποιοι από την Σο μπορείς να εξηγήσεις ότι οι χθεσινοί διώκτες σου στο μέλλων μπορεί να μη σε διώξουν, εξηγείται φυσικά και με το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» .
 Ένας σταλίνας υψηλά ιστάμενος στην κομματική ιεραρχία με μια δόση ειλικρινούς κυνισμού μου είπε κάποτε “εσάς τους αναρχικούς στην αρχή σας χρειαζόμαστε, μετά όταν θα πάρουμε την εξουσία για λογαριασμό του λαού και της εργατικής τάξης θα σας σφάξουμε”.
 Ενάντια στην μπολσεβικοποίηση ενός τμήματος του αναρχικού χώρου που συντελείται αυτή την περίοδο .
 
Γιώργος Μεριζιώτης

  "Για να προσχωρήσεις σε ένα κόμμα, πρέπει να είσαι κατά κάποιον τρόπο αυτιστικός, νευρωτικός, κουφός και τυφλός. Βαρέθηκα την “μαρξιστική" δημαγωγία, διότι στην προσπάθειά της να εκμηδενίσει τις αντιφάσεις του ατόμου, το μόνο που κάνει είναι να το αλλοτριώνει περισσότερο. Κάθε απόπει­ρα απλοποίησης της ανθρώπινης συνείδησης εμπεριέχει κάτι το φασιστικό: σταλινισμός και χιτλερισμός, εδώ, είναι το ίδιο"
Μαργκερίτ Ντυράς, Μετέωρο Πάθος




από G 12/08/2015 5:09 μμ.

και η φιλοσοφία του Swaraj
Ο Γκάντι ήταν αναρχικός. Ίδρυσε μια φιλοσοφία και ένα κίνημα αυτο-οργάνωσης με το όνομα Swaraj που στόχο είχε την απελευθέρωση των Ινδιών απο τους Βρετανούς και τη δημιουργία μιας αναρχικής αταξικής κοινωνίας. Τελικά ο Γκάντι δολοφονήθηκε και η Ινδία πέρασε στα χέρια τοπικών εξουσιαστών που κράτησαν πολλά χαρακτηριστικά της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Ο Γκάντι γεννήθηκε το 1869 και ήταν δικηγόρος στη Νότια Αφρική. Το 1915 επέστρεψε στην Ινδία και οργάνωσε εργατικές διαμαρτυρίες. Είπε επί λέξη πως θεωρούσε τον εαυτό του «φιλοσοφικό αναρχικό».
Δεν χρειάζεται πολύ, (να γιατί πάω το διαδίκτυο) άμα ψάξεις λίγο θα βρεις, ενάντια στης ύαινες (τι μου φταίει το ζώο και το μπλέκω στην ανθρωπινές υποθέσεις) ) του μπολσεβικισμού.
όλο το κείμενο εδώ : Ο αναρχισμός του Γκάντι
Και προειδοποιώ μην πει κάποιος τίποτα για το σαιτ αυτό γιατί είναι διεθνές και τσεκαρισμένο 100% ως αναρχικό.
από εσύ είσαι ο σταλινικός και μπολσεβίκος 12/08/2015 10:36 μμ.

που υπερασπίζεσαι τη "μία" και "μόνη αληθινή" ανάλυση του σαϊτ που λες για τον υποτιθέμενο αναρχισμό του πασιφιστή και βαθιά θρησκευόμενου γκάντι, έναντι του "σταλινικού" και "κακού" άρθρου που μιλάει για την "ταξική φύση του Γκαντισμού" που πρέπει να εξαφανιστεί από το ιντιμίντια! αλλά όπως λέει και το άρθρο σου "κάθε φορά διαφωνούσε και έφευγε από το κόμμα άλλά κάθε τόσο γύριζε" (σαν τον "αμεσοδημοκράτη" γλέζο ένα πράγμα). ποτέ κάποιον δεν τον ορίζει τι λέει αυτός για τον εαυτό του, αλλά το τί κάνει, πως πράττει κλπ.
από @αντιγκάντι 13/08/2015 12:37 πμ.

Πρώτον.Πάρε θέση για την ταξική συνεργασία του Γκάντι και τις διαβεβαιώσεις στα αφεντικά που έδινε εναντίον της επανάστασης και για την αρμονία συμφερόντων αφεντικών και εργατών που κήρυττε.
Δεύτερον.Σταλινικής καταγωγής είναι και το ΡΚΚ που προβάλλεται νυχθημερόν στο indymedia. Θες να το λογοκρίνουμε κι αυτό;

Ένα ένα ερώτημα, για να μην μπλέξουμε τα μπούτια μας
1) Ως προς τον τίτλο της παρέμβασης σου. Έχω ανοίξει μια συζήτηση αυτή εδώ, στις άλλες που αναφέρεσαι δεν της άνοιξα εγώ απλά συμμετείχα.
 
2) Λες: “Πρώτον. Πάρε θέση για την ταξική συνεργασία του Γκάντι....”
Δεν ξέρω την ηλικία σου με την έννοια, αν είσαι κάτω τον 25 θα σε αντιμετωπίσω με κατανόηση, από κει και πάνω θα σε βρίσω. Μην μπλέκεσαι μαζί μου φιλαράκι γιατί είμαι η επιτομή της ταξικής μνήμης, όπερ σου συνιστώ να πας για κάνα μπανακη (χα...χα...χα...).
Λιπών, έχουμε και λέμε, με βάση το κείμενο που παρουσιάστηκε “Η ταξική φύση του Γκαντισμού”
(το οποίο ούτε καν διάβασα, χαμένος κόπος) και είναι γραμμένο από κρατικούς υπαλλήλους για της ανάγκες προπαγάνδας του σταλινικού μπολσεβίκικου, αλλά κατ όνομα “σοβιετικού” καθεστώτος και εγκδοθηκε το 1931.
 
Αυτό έχει την σημασία του γιατί είναι η περίοδο που η κομιντέρν, (διεθνή των κομμουνιστών δημιουργημένη από τον Λένιν) ο Στάλιν δηλαδή, προωθεί α) την στρατηγική των λαϊκών μετώπων, δηλαδή την συμμετοχή των κομουνιστικών κομμάτων σε αστικές κυβερνήσεις. β) είναι εποχή που σιζητήται και προετοιμάζετε πάλι από την κομιτερν η στρατηγική της “ειρηνικής μετάβασης στον σοσιαλισμό”, αυτά σε πολιτικό επίπεδο φίλε μου δεν είναι ταξική συνεργασία; 

3) Ακόμα και σε κοινωνικό επίπεδο στους εργατικούς αγώνες τότε, είναι γνωστή η ρήση: «Χρειάζεται να γνωρίζεις πώς να τερματίσεις μια απεργία» (Μορίς Τορέζ, γραμματέας του Κ.Κ. Γαλλίας, 1936). Πόσες απεργίες σε παγκόσμιο επίπεδο από συνδικάτα που ελεγχόταν τα Κ.Κ πουλήθηκαν από τότε; άστα θα χρειάζονταν 50.000 post. ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ; όχι καλέ αυτό είναι τακτικές. 

4) Στα δικά μας, πόσες φορές οι ελληνες κομμουνιστές μπολσεβίκοι συνεργάστηκαν ταξικά με τα αφεντικά; και ιδιαίτερα μετά την μεταπολίτευση; τι ταξική συνεργασία ; όχι καλέ αυτό είναι τακτικές. (μην μου ΑΡΧΙΣΕΤΕ την μαλακία για το προδοτικό ΚΚΕ ) 

5) Στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ στην ουσία ταξικά συνδικάτα, (εκτός από κάποια βιομηχανικά) ας πάρουμε κάποια παραδείγματα, το πάλε ποτέ “συνδικάτο οικοδόμων και συναφών” είχε - έχει στις τάξης του μισθωτούς – μεροκαματιάρηδες και εργολάβους - εργοδότες, το ίδιο και το σωματείο ηλεκτρολόγων (στο οποίο ανήκω επαγγελματικά ) το συνδικάτο μετάλλου κλπ, πως λέγετε αυτό ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ; όχι καλέ γιατί προέχουν τα συμφέροντα του κλάδου, οκ, και εγώ ο μεροκαματιάρης έχω τα ίδια συμφέροντα με τον εργοδότη – εργολάβο; έχεις γιατί αν δεν έχουμε δουλεία πως θα έχεις μεροκάματο;. 

Όσες φορές εμείς παλιότεροι αναρχικοί πήγαμε να φτιάξουμε ταξικά σωματεία φάγαμε τα μούτρα μας από όλο το φάσμα της κομμουνιστικής αριστεράς, εγώ έχω διαγραφεί παλιά από το σωματείο μετάλλου του Περάματος.

6) Το σαιτ από όπου ποσταρα το κείμενο για τον Γκάντι το anarkismo του έχω εμπιστοσύνη 1000% από ταξικής πλευράς, γιατί α) ο Έλληνα που συμμετέχει (σήμερα ζει στο εξωτερικό) είναι παλιός αναρχικός τον ξέρω εδώ και 35 χρόνια και έχει το ταξικό πάνω και από εμένα,
 
β) {...} Απο τους ιδρυτές του σαιτ anarkismo είναι οι σύντροφοι που έγραψαν το καταπληκτικό δίτομο έργω “ΜΑΥΡΗ ΦΛΟΓΑ”
 
Ο μεν Lucien van der Walt είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου διδάσκει οικονομική κοινωνιολογία και μελέτη της εργασίας. Έχει γράψει και έχει δώσει πολλές διαλέξεις πάνω σε θέματα που αφορούν τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης και της σχέσης μεταξύ φυλής και τάξης, μαζί με τον Steven Hirsch, είναι ο συντάκτης του προσεχούς τόμου, “ ο αναρχισμός στην αποικιακή και μεταποικιακή εποχή, 1880-1940”.
 
Ο Michael Schmidt ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι δημοσιογράφος έρευνας και καθηγητής δημοσιογραφίας, με περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ερευνητικής δημοσιογραφίας και ως πολεμικός ανταποκριτής για μεγάλες εφημερίδες της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Sunday Times και THISDAY, είναι επίσης συν-εκδότης της αναρχικής ιστοσελίδας anarkismo.net. Ένας έμπειρος ακτιβιστής και πολεμικός ανταποκριτής , στις εργασίες του περιλαμβάνονται η επιτόπου ανταπόκρισης για την Τσιάπας, την Γουατεμάλα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, το Νταρφούρ, το Λίβανο, και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Επίσης οι συγγραφείς του έργου είναι και οι δύο ιδρυτές και μέλη του Zabalaza Anarchist Communist Federation (Αναρχική Κομμουνιστική Ομοσπονδία Zabalaza) που μετεξελίχθηκε σε Zabalaza Anarchist Communist Front (Αναρχικό Κομμουνιστικό Μέτωπο Zabalaza) της Νότιας Αφρικής. {...}
ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ: Ρε μπας και αυτοί δεν ξέρουν τι δημοσιεύουν στο anarkismo;
Προσέχεται ο Γκάντι ήταν για πολλά χρόνια στην Νότιο Αφρική.

Υγ 1. Δεν υπήρξε παγκοσμίως κομμουνιστικό κόμμα αυτόνομο, όλα αυτά τα κόμματα παίρνανε εντολές και γραμμή από την Μόσχα και την κομιτερν.
Υγ 2 . Η διαφορά μας είναι οτι εσύ- εσείς εμπιστεύεστε ένα κείμενο γραμμένο απο κρατικούς υπαλλήλους, ενώ εγώ τους συντρόφους μου. Όσο για το άλλο περί λογοκρισίας στο μέσο, είναι παλιό το θέμα και την εποχή που συμμετείχα για λίγο στην Σο αυτού του μέσου,αντιμετώπισα το ίδιο ερώτημα όταν έκανε εδώ μέσα - για λίγο -  προπαγάνδα η Μοσαντ (την εποχή των πρώτων βομβαρδισμών της Γάζας πριν 7 χρόνια περίπου), αλλά γι αυτά θα μιλήσω (αν δεν βαρεθώ) εις αυριον.
Υγ 3. Είναι άλλης τάξης ζήτημα να διαφωνείς με την στρατηγική του Γκάντι της “μη βίας αντίστασης”, με την ποια διαφωνώ ως διαρκεί και συνεχή τακτική.




από ζαμπαλαστικααποσεναζαμπαλαστικα 13/08/2015 9:38 πμ.

6) Το σαιτ από όπου ποσταρα το κείμενο για τον Γκάντι το anarkismo του έχω εμπιστοσύνη 1000% από ταξικής πλευράς, γιατί α) ο Έλληνα που συμμετέχει (σήμερα ζει στο εξωτερικό) είναι παλιός αναρχικό......
β) {...} Απο τους ιδρυτές του σαιτ anarkismo είναι οι σύντροφοι που έγραψαν το καταπληκτικό δίτομο έργω “ΜΑΥΡΗ ΦΛΟΓΑ”
Ο μεν Lucien van der Walt είναι καθηγη...
Ο Michael Schmidt ζει στο Γιο...
Επίσης οι συγγραφείς του έργου είναι και οι δύο ιδρυτές και μέλη του Zabalaza Anarchist Communist Federation (Αναρχική Κομμο...
ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ: Ρε μπας και αυτοί δεν ξέρουν τι δημοσιεύουν στο anarkismo;


Δεν κανεις κριτικη στο αλλο κειμενο (δεν καθησες ουτε να το διαβασεις λες-οπως εκφραζεται ενας χριστιανος για κειμενα αλλοθρησκων-)
καποιος εχει δικιο δηλαδη απλα γτ ειναι αυτος που ειναι.
πληρης απογοητευση

Υγ 2 . Η διαφορά μας είναι οτι εσύ- εσείς εμπιστεύεστε ένα κείμενο γραμμένο απο κρατικούς υπαλλήλους, ενώ εγώ τους συντρόφους μου

Οχι. Η διαφορα μας ειναι οτι εμεις δεν χρειαζετε να εμπιστευομαστε ενα κειμενο για να το διαβασουμε κριτικα, ενω εσυ ... τους συντροφους σου

Υ.Σ. Ρε μπας και δεν ξερουν ρι δημοσιευουν αυτοι στο anarkismo???(επρενε κρατησεις το λαικιστης)

http://www.anarkismo.net/article/28195?search_text=marxism
κειμενο στο anarkismo για τον meszaros
από διπ.διαταραγμ 13/08/2015 12:48 μμ.

Εγω προτεινω ρε G σε αντιθεση με τον απο πανω, να αλλαξεις το ονομα σου σε ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
Τι ειναι αυτα που μας λες ρε συ γιωργο?

1.από G  12/08/2015 3:58 μμ.,
Λες να μην ξέρω τη μου γίνετε; ή τι γίνετε στο ίντυ; τράβα και ρώτα το σταλινιζον φιλαράκι σου στην Σο, για μένα.

Ποιο σταλινιζον φιλαρακι σου στην Σο?


2.
Ρε τσογλάνια δεν υπήρξε Γκαντισμος όλο ισμους βλέπετε

και αμεσως μετα ανεβαζεις κειμενο με τιτλο ο αναρχισμός του γκαντι ρε απιστευτε?

3. από G  12/08/2015 5:12 μμ.,
Και προειδοποιώ μην πει κάποιος τίποτα για το σαιτ αυτό γιατί είναι διεθνές και τσεκαρισμένο 100% ως αναρχικό.

Απο ποιον ειναι τσεκαρισμενο? να μην κριθει γτ εσυ η καποια αλλη μεγαλη αυθεντια το τσεκαρε σαν 100% μαλιστα αναρχικο?  και αν πει καποιος γιαυτο το σαιτ εσυ τι?
ειναι σιγουρα 100 αναρχικο ,δεν εχει τιποτα αλλο μεσα?

4. από G  13/08/2015 8:57 πμ.,
Λες: “Πρώτον. Πάρε θέση για την ταξική συνεργασία του Γκάντι....”
Δεν ξέρω την ηλικία σου με την έννοια, αν είσαι κάτω τον 25 θα σε αντιμετωπίσω με κατανόηση, από κει και πάνω θα σε βρίσω. Μην μπλέκεσαι μαζί μου φιλαράκι γιατί είμαι η επιτομή της ταξικής μνήμης, όπερ σου συνιστώ να πας για κάνα μπανακη (χα...χα...χα...).

Εσυ και αλλος κανενας .

5.
Λιπών, έχουμε και λέμε, με βάση το κείμενο που παρουσιάστηκε “Η ταξική φύση του Γκαντισμού”
(το οποίο ούτε καν διάβασα, χαμένος κόπος)


κανεις κριτικη σε κατι χωρις να το εχεις διαβασει? ξερεις ηδη ε? βλεπεις αλφαδι : ειναι καλο, βλεπεις κατι αλλο: κακο..
η "μεγαρικη" διαλεκτικη σου στο τσιμεντο

6.
Το σαιτ από όπου ποσταρα το κείμενο για τον Γκάντι το anarkismo του έχω εμπιστοσύνη 1000% από ταξικής πλευράς, γιατί α) ο Έλληνα που συμμετέχει (σήμερα ζει στο εξωτερικό) είναι παλιός αναρχικός τον ξέρω εδώ και 35 χρόνια και έχει το ταξικό πάνω και από εμένα,


Παλι εσυ εισαι η αυθεντια. Και ο ελληνας που που εχει το ταξικο πιο πανω απο και απο σενα

7.
Επίσης οι συγγραφείς του έργου είναι και οι δύο ιδρυτές και μέλη του Zabalaza Anarchist Communist Federation (Αναρχική Κομμουνιστική Ομοσπονδία Zabalaza) που μετεξελίχθηκε σε Zabalaza Anarchist Communist Front (Αναρχικό Κομμουνιστικό Μέτωπο Zabalaza) της Νότιας Αφρικής. {...}
ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ: Ρε μπας και αυτοί δεν ξέρουν τι δημοσιεύουν στο anarkismo;


Ο λαικισμος σε ολο του το μεγαλειο.
δεν ειναι ανθρωποι, ειναι θεοι, αλανθαστοι,
προσβαλλεις και τους ιδιους τους συντροφους με αυτα που στελνεις , μακαρι να τα διαβασουν μπας και σε συνεφερει κανενας.
8.
 διαφορά μας είναι οτι εσύ- εσείς εμπιστεύεστε ένα κείμενο γραμμένο απο κρατικούς υπαλλήλους, ενώ εγώ τους συντρόφους μου. Όσο για το άλλο περί λογοκρισίας στο μέσο, είναι παλιό το θέμα και την εποχή που συμμετείχα για λίγο στην Σο αυτού του μέσου,αντιμετώπισα το ίδιο ερώτημα όταν έκανε εδώ μέσα - για λίγο -  προπαγάνδα η Μοσαντ (την εποχή των πρώτων βομβαρδισμών της Γάζας πριν 7 χρόνια περίπου), αλλά γι αυτά θα μιλήσω (αν δεν βαρεθώ) εις αυριον.

 οι συντροφοι δεν ειναι δικοι σου ειναι ολλωνων. δεν μπορω να καταλαβω γτ να μπει κειμενο απο οποιαδηποτε πηγη και να κριθει οπως του αξιζει , χωρις καμμια υποσημειωση που να λεει "Προσεξτε αυτο το κειμενο ειναι για να κριθει, δεν ειναι σαν τα αλλα που απλα τα πιστευουμε" λες και ολοι οι συντροφοι ειναι χαζοι και αν διαβασουν ενα κειμενο απο την εσσδ γινονται σταλινικοι, η αν διαβασουν ενα κειμενο απο φασιστες , γινονται φασιστες.
και δεν απαντας καν στο ερωτημα με τα κειμενα για την pkk απλα υπεκφευγεις

κραζεις τον μαρξισμο αλλα εισαι ο μαρξ στις χειροτερες πλευρες του
η επιτομη της τΟξικης μνημης
(μη το κοψεις ρε , συντροφος ειμαι και γω, 10000% διαπιστομενο, θελω να νιωσω και γω πως ανηκω στην εριστικη σχολη και εχω και γω τετοιους πνευματικους και ταξικους προγονους.)

α...... μα αρέσουν η άνθρωποι με χιούμορ, και εσύ έχεις χιούμορ, πραβο επιτέλους ανέβασες/τε ένα χρήσιμο βιβλίο (πέραν από τις σαβούρες που ανεβάζετε) , το ποιο δεν έχω διάβαση και υπάρχει αφραγκια – ανεργία και το διαδίκτυο είναι φτηνό , επίσης δες τι γράφω σε αυτό το νημα: αναρχισμος η μαρξισμος, στο “Πουλάκια μου τσα...1570806”

 “....Ο Μαρξ αφιέρωσε όλη του την προσπάθεια να εξηγήσει και όχι να αλλάξει τον κόσμο, όπως διακήρυττε, (και εδώ αντιφατικός) γιατί για να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει να πεις και να προσφέρεις κάτι καινούργιο στη υπόθεση της απελευθέρωσης του προλεταριάτου του. Η οικονομική του θεωρία δεν ήταν νέα, πολλά για την υπεραξία και την τάξη τα είχαν πει άλλοι πιο μπροστά, εκεί που μένει ακόμα αξεπέραστος είναι όχι στην οικονομία αλλά στην κοινωνιολογία με την ανάλυση του για την αλλοτρίωση και την αποξένωση.....”
 Δεν είμαι μόνο λαϊκιστής αλλά και πλέμπας, πάρε ένα λαϊκίστικο.
 Ο γερο λοστρόμος και ο καθηγητής
 
 Ένας καθηγητής κοινωνιολογίας – ανθρωπολογίας ήθελε να μελετήσει την καθημερινή ζωή των ναυτικών. Βρήκε ένα εμπορικό καράβι και μπαρκάρισε, φυσικά ενημέρωσε το πλήρωμα ότι κάνει ερευνά κλπ.

 Ο καθηγητής ήταν λίγο σπασίκλας, αλά του άρεσε να συζητά με τον γερο λοστρόμο (οι λοστρόμοι δεν έχουν βάρδια). Βρισκόντουσαν και τα λέγανε στο καπνιστήριο (καφενείο) του πλοίου.
 Μια φορά ο καθηγητής ρωτάει τον λοστρόμο: , δεν μου λες λοστρόμε μια που είσαι μεγάλος άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία, από ιδεολογία – φιλοσοφούσα πως πας; λοστρόμος (στην αρχή δεν κατάλαβε την ερώτηση ) λέει: κοίτα καθηγητά, εγώ δεν σπούδασα γιατί ήμουν από φτωχή οικογένεια και έπρεπε να δουλέψω από μικρός . Ο Καθηγητής απαντάει: δεν ξερής τι είναι η ιδεολογία - φιλοσοφία; έχεις χάση το ένα τέταρτο από της ζωή σου.

 Μέτα από λίγες μέρες ο καθηγητής ρωτάει πάλη τον γερο λοστρόμο :, δεν μου λες λοστρόμε από ωκεανολογία ξέρεις; ο λοστρόμος ρωτάει :, τι είναι αυτό; ο καθηγητής λέει :, καλά ταξιδεύεις τόσα χρονιά στους ωκεανούς και δεν ξέρεις ωκεανολογία ; έχεις χάση τα δυο τέταρτα από την ζωή σου.
 Μετά από μέρες έχει πιάσει φουρτούνα και ο καθηγητής ρωτάει τον λοστρόμο:, από μετεωρολογία ξερής; ο λοστρόμος λέει όχι, ο καθηγητής λέει : καλά ταξιδεύεις και δεν ξέρεις από μετεωρολογία; έχεις χάση τα τρία τέταρτα από την ζωή σου.

 Ο λοστρόμος τα έχει πάρει από τις ερωτήσεις του καθηγητή.

 Την άλλη μέρα η φουρτούνα έχει εξελιχθεί σε τυφώνα, το καράβι αρχίζει να μπαντάρει, ο καθηγητής κίτρινος σαν το φλουρί από την ναυτία και τον φόβο του, στον διάδρομο των καμπινών βρίσκει τον γερο λοστρόμο τον ρωτάει, τι γίνετε; και ο λοστρόμος τον ρωτάει:, δεν μου λες καθηγητά από κολυμπολογία ξέρεις; ο καθηγητής ρωτάει, τι είναι αυτό; ο λοστρόμος του λέει: κολύμπι καλό ξέρεις; ο καθηγητής λέει, λίγο, ο λοστρόμος του λέει: , καλά πάρε ένα σωσίβιο γιατί σε λίγο μπορεί να χάσεις τα τέσσερα τέταρτα της ζωής σου....

 ΥΓ. δεν ανταπαντάς/τε σε κανένα από τα επιχειρήματα που παραθέτω, παρά μόνο επί του προσωπικού, ο Κάρολος ήταν μεγάλος μάστορας σε αυτό και από εκεί πήρατε μαθήματα.
 Τον ΤΣΙΝΑΣΚΙ τον ξέρετε; που έγραφε εδώ μέσα και με “παρακάλεσε” ένα μέλος της Σο να τον αντιμετωπίσω γιατί τους έχει γαμήσι, και σε ερώτηση μου γιατί δεν τον μπαναρετε; μου απάντησε βλακωδώς εμείς οι αναρχικοί δεν κάνουμε λογοκρισία (για αυτά είπα θα μιλήσω αργότερα) ειπα το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» . Ο τύπος ο Τσινασκι έχει φτιάξη και μπλοκ αντιαναρχικο, ο τύπος  ήταν - είναι εντεταλμένος, επαγγελματίας με συγκεκριμένη αποστολή στο διαδίκτυο.

από G 13/08/2015 3:48 μμ.


«Πρέπει να ξέρουμε να αντιστεκόμαστε με όλα μας τα μέσα, να κάνουμε κάθε θυσία και να είμαστε έτοιμοι για όλα – αν η ανάγκη – να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και το δόλο, την υποκρισία, τις αθέμιτες μεθόδους, να αποσιωπήσουμε και να κρύψουμε την αλήθεια, μόνο και μόνο για να μπορέσουμε να διεισδύσουμε στα συνδικάτα, να παραμείνουμε σ΄ αυτά και να πραγματοποιήσουμε εκεί ένα κομμουνιστικό έργο». Β.Ι. Λένιν, «Ο αριστερισμός παιδική αρρώστια του κομμουνισμού».


από G 13/08/2015 7:13 μμ.

Το σχόλιο αυτό

μα αρέσουν η άνθρωποι με χιούμορ 157095 από G 13/08/2015 3:27 μμ.,

απευθύνεται στο σχόλιο του εεε μ157094 από ζαμπαλαστικααποσεναζαμπαλαστικα 13/08/2015 9:38 πμ.,
 δεν είχε δημοσιευθεί το σχόλιο Προς G 1570947 από διπ.διαταραγμ 13/08/2015 12:48 μμ.,
απόδειξη είναι ότι δεν αναφέρθηκα στο τίτλο ονοματίστηκα άλλα για το χιούμορ του πιστεύοντας ότι θα μείνει ακριβώς από κάτω από την δημοσίευση του από ζαμπαλαστικααποσεναζαμπαλαστικα, αυτή η διευκρίνηση έχει την σημασία της.

Στην πραγματικότητα ο τίτλος και το ερώτημα του νήματος που άνοιξα είναι ρητορικό !!
Γιατί; μα αν είναι δυνατών να παραμυθιάζομαι ότι μπορεί να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση εδώ μέσα.

Όπως το διαδίκτυο είναι αντανάκλαση της κοινωνίας έτσι και το indymedia είναι αντανάκλαση του επιπέδου του αναρχικού χώρου, ένας χώρος που φλερτάρει μεταξύ μικροαστισμού και τοξικότητας, μεταξύ κοινοτισμού και ατομικισμού, μεταξύ επανάστασης και συνωμοτικότητας – πραξικοπηματισμού, μεταξύ μιλιταρισμού και αντιμιλιταρισμού, μεταξύ ολοκληρωτισμού και άμεσης δημοκρατίας, μεταξύ συγκεντρωτισμού και αποκέντρωσης, μεταξύ οργάνωσης από τα κάτω και από τα πάνω, μεταξύ διαμεσολάβησης και αντι ... και πλήθος άλλων μεταξύ... αυτός ο μετεωρισμός των μεταξύ είναι που έχει φέρει την αναρχία σε αυτήν την χιμαιρική κατάσταση.

Δεν θα κάτσω να συζητήσω εδώ αν ο σταλινισμός είναι ολοκληρωτισμός, αλλά και εδώ μέσα και σε δημόσιες συνέλευση από πιο παλιά είχα ποιεί ότι πρέπει να χωριστούμε σε αντιεξουσιατες-αναρχικους /ες οπαδούς του ολοκληρωτισμού και σε αντιεξουσιατες- αναρχικούς /ες της άμεσης δημοκρατίας (της οποίας είμαι οπαδός), εγείρετε το ερώτημα γιατί τα λέω αυτά; απαντώ.

Ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αναρχικούς/ες πάνω από έναν αιώνα είναι πως παίρνουνε τις αποφάσεις, αφού είναι κατά της πλειοψηφίας και μειοψηφίας, βρέθηκε μια φόρμουλα και ονομάστηκε ομοφωνία, όμως η ομοφωνία έχει πολλά προβλήματα ακόμα και όταν ασκείτε από μικρά σύνολα (ομάδες) έτσι όταν δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις η ομοφωνία συμπληρώθηκε με την συναίνεση, στην συναίνεση όμως καταπιέζετε αυτός- αυτοί που συναινεί (είτε το θέλετε είτε όχι μειοψηφία είναι).

Η Σο του ιντυ (και πολλές αναρχικές ομάδες) λειτουργεί με τους παραπάνω τρόπους άλλα έχει και έναν ακόμη που είναι και το αφεντικό, αυτός είναι το βέτο, δεν μπα να συζητάς και να παίρνεις μια απόφαση, μπορεί ένα άτομο να ασκήσει βέτο και να μην παρθεί καμιά απόφαση από της προτεινόμενες.

Ένα παράδειγμα: Όταν συμμετείχα στην Σο πρότεινα (αρκετά για την βελτίωση λειτουργίας του μέσου) όπως και να εμπλουτιστεί η πολιτική δημοσίευσης με νέα στοιχεία λχ η πολιτική δημοσίευσης σε ένα σημείο του Ποιες δημοσιεύσεις κρύβονται λέει :
{...} * Είναι φασιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου
Το indymedia είναι χώρος πολυφωνίας, με σεβασμό στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Δημοσιεύσεις όμως που εκφράζουν οποιασδήποτε μορφής ρατσισμό (πολιτικό, κοινωνικό, εθνικό, φυλετικό) δεν έχουν θέση εδώ.{...}

Πρότεινα να μπει: Είναι φασιστικού, ρατσιστικού και ολοκληρωτικού περιεχομένου
και ενώ έγιναν συζητήσεις και υπήρξε συναίνεση, ένα άτομο άσκησε βέτο και η πρόταση μου αυτή(και πολλές άλλες) δεν πέρασε, εδώ θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες προτάσεις όπως για παράδειγμα να υπάρξει προέγκριση,(κάτι που εφαρμόστηκε αργότερα από ανάγκη).

Το επιχείρημα αυτού που άσκησε βέτο ήταν ότι η έννοια του ολοκληρωτισμού είναι πολύ γενικόλογη και αυτό θα αποκλείσει πολλοίς, απάντησα: ο σταλινισμός τι είναι; γιατί αν είναι απολυταρχία και οχι ολοκληρωτισμός, τότε να βάλουμε απολυταρχισμός,δεν πήρα απάντηση.
 
Αυτές οι συζητήσεις που έγιναν αν θυμάμαι καλά πρι 8-9 χρόνια και προτού μπει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο η έννοια σύγχρονος ολοκληρωτισμός.
 
Με βάση το βέτο επιχειρηματολόγησα φέρνοντας σαν παράδειγμα πάλι από την πολιτική δημοσίευσης από τη παράγραφο Ποιες δημοσιεύσεις θέλουμε:
 
{...} Άρθρα και αναλύσεις σε θέματα που αφορούν όλες τις παραμέτρους των κοινωνικών/ταξικών αγώνων.
  • Προσωπικές μαρτυρίες δράσεων και διαδηλώσεων
  • Ειδήσεις για άτομα ή συλλογικότητες που εργάζονται//δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης
  • Ειδήσεις για γεγονότα που επηρεάζουν ή προέρχονται από "περιθωριοποιημένες" κοινωνικές ομάδες // από αποδυναμωμένους κοινωνικούς χώρους
  • Ενημέρωση για θέματα τοπικής ή παγκόσμιας σημασίας
  • Δημιουργία και παραγωγή υλικού που σχετίζεται με όλα τα παραπάνω {...}
Είπα ότι τότε αφού δεν περνά το θέμα ολοκληρωτισμός και ο σταλινισμός , πρέπει να δημοσιεύονται και θέσεις, απόψεις, αναλύσεις στρασερικών και αριστερών φασιστών, γιατί έχουν το ταξικό και το προλεταριάτο σε πρώτη γραμμα και είναι: "περιθωριοποιημένες" κοινωνικές ομάδες // από αποδυναμωμένους κοινωνικούς χώρους” . ( για περισσότερα δείτε αυτό το κείμενο που έχω ξαναδημοσιεύσει εδώ: Ο δρόμος προς το φασισμό, εναλλακτικά από εδώ:http://eleftheriakos.gr
 
Έρχομαι τώρα στο θέμα της αντιπληροφόρησεις, τα indymedia παγκοσμίως δημιουργήθηκαν από την ανάγκη αντι- πληροφόρησης του κινήματος αντι- παγκοσμιοποίησης από το Σιάτλ και μετά, είχαν ως και κατά βάση ελευθεριακο, αντιεξουσιαστηκο και αυτόνομο περιεχόμενο, τώρα το κίνημα και τα indymedia είναι σε παρακμή (η μοίρα των κινημάτων) πολλά ιντυ έκλεισαν και άλλα υπολειτουργούν, το εγχώριο ιντυ αποτέλεσε- αποτελεί μια ιδιομορφία σε σχέση με πολλά άλλα στο σημείο που έχει και δημοσιεύει αναλύσεις και βιβλιοθήκη με ιστορικά και άλλα, μέχρι εδώ καλά, όμως αφορμή και για αυτό το νήμα στάθηκε το εξής που έγραψα σε αυτό το νήμα “αναρχισμος η μαρξισμος”.

{...} Στην βιβλιοθήκη έχει εγκατασταθεί μόνιμα ένας τύπος ή τυπισα που κατεβάζει μαρξισμό της “παναγίας τα μάτια”, δικαίωμα του, τι κάνει όμως;, δεν τολμάω να δημοσιεύσω κάτι , φυσικά δεν του αρέσει και ποσταρη συνέχεια διάφορα μέχρι να πάει η δημοσίευση μου στο παρασκήνιο (δεύτερη σελίδα) καμιά δημοσίευση μου δεν μένει μια μέρα στη πρώτη σελίδα, χρησιμοποιεί διάφορα ονόματα για νικ νειμ, συνήθως των συγγραφέων, καλλιτεχνών που ανεβάζει, λχ, αν ανεβάσει Αλτουσέρ θα υπογράψει σαν Αλτουσέρ, αν ανεβάσει Μπρεχτ θα υπογράψει σαν Μπρεχτ κλπ. Ο τύπος/σε έχε άκρη με την ΣΟ εδώ (μαγκιά του) και σβήνει η λέει να σβήσουν κείμενα μου, και προσέχεται δεν τα πάνε στα Κρυμμένα άλλα τα διαγράφουν τελείως για να μην φαίνονται.

 Σε αυτό το αντιεξουσιαστηκό μέσο γράφω από πολύ παλιά, τώρα όμως θα σταματήσω και θα ανεβάζω μόνο κείμενα (χωρίς δυνατότητα σχολιασμού) διεκδικώντας το μερίδιο που μου αναλογεί. {...}
Εξηγούμε λίγο παραπάνω με πρόσφατο παράδειγμα, όταν ανέβασα αυτό το κείμενο “Η πάλη ενάντια στον φασισμό αρχίζει με την πάλη ενάντια στον μπολσεβικισμό” (1) στην βιβλιοθήκη αμέσως άρχισαν η δημοσιεύσεις, Λευκή Κορδέλα, La jaula de oro,Glengarry Glen Ross κλπ, ο τύπος δεν έβαλε τις ταινίες σε μια ενότητα αλλά την δημοσίευσε μια μια προφανώς για να πιάσει χώρο, πιο μπροστά είχε δημοσίευση αυτό Μανιφέστο του Μπρεχτ με μια μόνο παράγραφο, ούτε κάποιο pdf ούτε κάποιο λινκ για πιο εκτενή αναφορά του τη είναι αυτό που δημοσιεύει, το ίδιο μοτίβο παίζει πολλές φορές και στις αναλύσεις.

Πολλοί θα πουν, έλα μωρέ και τι έγινε αν θέλει κάποιος να τα βρει θα τα βρει, τη γκρινιάζεις για την πρώτη σελίδα αφού υπάρχει ανταγωνισμός δημοσιεύσεων, όμως πολλοί/ες όπως και εγώ όταν μπαίνουμε στο μέσον και λόγο την πληθώρας δημοσιεύσεων ρίχνουμε μια πρώτη μάτια και όταν και αν θελήσουμε να ασχοληθού με μπαίνουμε στο παρασκήνιο (δεύτερη σελίδα ) κλπ, έτσι πολλά κείμενα άξια προσοχής πάνε αδιάβαστα, και η εύρεση όταν δουλεύει δεν λειτουργεί σωστά, αυτό εκμεταλλεύονται τα σταλινόμουτρα και οι μπολσεβίκοι κάθε απόχρωσης, το ξέρουν καλά το παιχνίδι, ξέρουν ότι για να ηγεμονεύσεις, πρώτα αυτή η ηγεμονία ξεκινάει από της ιδέες, ξέρουν καλά τον πολεμικό κομμουνισμό του Λένιν. Πάλι κάποιοι/ες θα πουν: καλά ρε G σε ποια εποχή βρίσκεσαι αυτοί είναι τώρα πεθαμένοι. (δεν θα απαντήσω)

Όσο για αυτούς/ες που λένε ότι, ρε συ G οι επισκέπτες και οι χρήστες δεν έχουν άποψη είναι μαλάκες και θα επηρεαστούν; απαντώ, α) ούτε εγώ ούτε αυτοί που ισχυρίζονται αυτό έχουν χριστεί υπερασπιστές των επισκεπτών – χριστών του μέσου, β) εκτός από τον γκεμπελισμό, υπάρχει και ο σουσλοφισμός (από τον Σουσλόφ προπαγανδιστή του Στάλιν) και οι δυο έχουν σαν αρχή πες..πες ..πες.. στο τέλος κάτι θα μείνει, γ) ξέρουν κάποιοι/ες τις διάφορες μεταξύ πληροφόρησης και προπαγάνδας, μεταξύ πληροφόρησης και αντι- πληροφόρησης; αν ξέρουν ας αφήσουν αυτές τις φιλελεύθερες μπούρδες. (2)

Τέλος θα μπορούσα να πω για την Γάζα και αρκετά άλλα περί αντιπληροφόρησης άλλα βλέπω ότι δεν έχει νόημα, δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω ότι υπήρξε μια εξέλιξη με την έννοια του ότι πολλές αναρχικές ομάδες που παλιά σνομπάρανε το ιντυ και τώρα δημοσιεύουν, είναι ένα αναγκαίο “κακό” με την έννοια ότι το οργανωτικό μπάχαλο των αναρχικών δεν τους δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουν ευρύτερες κινηματικές υποδομές.

Σημείωσης:
1) Παρεμπιπτόντως όταν είχα ανεβάσει το κείμενο (που ήταν παντελώς άγνωστο) πρώτη φορά διαδικτυακά και εδώ, και προτού βγάλει σχετικό βιβλίο ο ελεύθερος τύπος έγινε “σεισμός” μου την έπεσαν ακόμη και αναρχικοί για το τι είναι αυτά που δημοσιεύω!! αυτό το κείμενο και αλλά σχετικά προέρχονται από το αρχείο μου και αφορούν μια μελέτη που ήθελα να κάνω παλιά,σχετικά με τον συμβουλιακό κομμουνισμό που είναι ακόμα και σήμερα άγνωστος σε πολλούς/ες.
 
2) Για το πως μπορεί να διαμορφωθεί μια γνώμη παραπέμπω στο απλό παράδειγμα (ταινία) αυτού του δημοσιεύματος μου και φυσικά στην σημειολογία (σημείο- σημαινόμενο) στον Παβλόφ (εξαρτημένα ανακλαστικά) επίσης στο βιβλίο του Γεωργαλά “ Η Προπαγάνδα” θεωρητικού της χούντας και πρώην προπαγανδιστή του ΚΚΕ με ανώτερες σπουδές στην κομματική σχολή της Μόσχας. Είναι και άλλα βιβλία και ταινίες αλλά το αφήνω.


Υγ.1 Προς τον διπ.διαταραγμ 1570947 κοίτα φίλε αν μου απαντήσεις με ποιους είσαι, γιατί με τους σταλίνες και τους αναρχικούς δεν γίνετε, θα ισχύει αυτό που λέω πιο κάτω στο Υγ. 3 .

Υγ. 2 Το ξέρω ότι δεν είναι σωστό να μεταφέρω την συζήτηση από άλλο νήμα , άλλα είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω τον εαυτό μου και για τον λόγο ότι γράφω επώνυμα, στο νήμα “αναρχισμος η μαρξισμος” είπα ότι δεν θα ξανά μπω και ενώ λέω ότι: “....έχω ποιεί οι δεν απαντάω επι προσωπικού συνεχίζεται; πόσο ξεφτίλας μπορεί να είναι κάποιος καλυπτόμενος στην ανωνυμία του...” , ο @αναρχικος προλελε συνεχίζει εδώ 1570879 λέγοντας “... Επειδη εσυ εχεις πληρη αγνοια κινδυνου και επιλεγεις διαδικτιακα την επωνυμια και μαλιστα σε ανοιχτες συζητησεις με ενα ψευδωνυμο που εχει πλεον ταυτοτητα, οδο και αριθμο (που λεει και το συνθημα), αυτο συμαινει οτι ολοι οι υπολοιποι που δεν γουσταρουμε να γνωριζει ο καθενας αγνωστος, οι οι φασιστες, οι μπατσοι και τα πρακτορια το ονομα μας...”

Ξέροντας ότι μπαίνει και εδώ του λέω: Φίλε μου ότανέγραψε ο * ότι: “... ο Μπακούνιν ήταν πανσλαβιστης και έκανε εκλύσεις στον τσάρο, ο μαχνο ιδρυσε μυστικες αστυνομιες...) απάντησα με ντοκουμέντο, εσύ δεν απάντησες. Όταν έγραψες: “Το ζητημα δεν ειναι αναρχισμος ή μαρξισμος, αλλά επανασταση ή ρεφορμισμος...” απάντησα: “... φίλε μου, και ο φασίστας επαναστατεί και ο ισλαμιστής κλπ, το ζήτημα είναι ποια μορφή και περιεχόμενο θα πάρει η επανάσταση....” δεν απάντησες όταν παρέθεσα κείμενα αναρχικών πάνω στο θέμα αναρχία και μαρξισμός , παραπομπές σε βιβλία, λινκ και δικά μου κείμενα , όχι μόνο δεν απάντησες άλλα άρχισες να μου την πέφτεις προσωπικά, δεν έχεις κάτσει (δικαίωμα σου) τα κείμενα μου να τα συγκρίνεις και να πεις ότι λέω αρλούμπες.
 
Σχετικά με τον φόβο, έχω δηλώσει εδώ , σε συνελεύσεις στους μπάτσους, τους φασίστες, τους πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ότι: στην ζωή μου δεν ξερό τι θα πει φόβος , το μόνο που φοβάμαι (και βλέπω εφιάλτες) είναι η κοινωνική και ατομική οπισθοδρόμηση, δεν είμαι θετικιστής, δεν βλέπω στη ιστορία γραμμικά , υπάρχει και η εξέλιξη και η ανέλιξη και η παρακμή -οπισθοδρόμηση.
Αυτή την περίοδο ζούμε σε φάση κοινωνικής οπισθοδρόμησης και ατομικά πως να το κάνουμε όταν βλέπω άτομα αναρχικούς/ες να το γυρίζουν στον μαρξισμό - λενινισμό το θεωρώ οπισθοδρόμηση, το έχω γράψει και εδώ: 1986 – 87 Δυο ημερομηνίες σταθμός άλλα και καμπής για το αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα Σημ. Όλα τα κείμενα έχουν δημοσιευθεί και στο ιντυ, αλλά είναι πολύ δύσκολο το γκουγκλάρισμα.

Υγ. 3 Λέω σε όλους αυτούς που με σχολιάζουν προσωπικά, θέλω να δω αναλύσεις σας η κείμενα και όχι σχόλια για να κάνω των συγκρητισμό μου αλλιώς “... Σχετικά με τους σχολιαστές διαδικτυακών καφενείων. Το σχόλιο στις μέρες μας έχει αποκτήσει τη δύναμή του από την επιρροή που ασκεί στο επίπεδο των εντυπώσεων. Έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει και να χρωματίζει τις σκέψεις κενών ανθρώπων. Είναι τέτοια η δυναμική του που ακόμα και οι πολιτικοί, τα διάφορα καθεστωτικά μπλογκς και διαδικτυακές σελίδες εφημερίδων, χρησιμοποιούν ψεύτικους σχολιαστές αν χρειαστεί, για να γεμίσουν το μενού που συνοδεύει την είδηση και να στείλουν το μήνυμά τους...”








2) Για το πως μπορεί να διαμορφωθεί μια γνώμη παραπέμπω στο απλό παράδειγμα (ταινία) αυτού του δημοσιεύματος μου.  Τον ΤΣΙΝΑΣΚΙ τον ξέρετε;

από G 21/08/2015 2:33 πμ.

Ένα δεύτερο παράδειγμα, επιβεβαίωση των όσων λέω
εχθές στην βιβλιοθήκη ανέβασα (δείτε ημερομηνίες) αυτή την θεματική
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ
1548067 από G 19/08/2015 9:29 μμ.,
δείτε αμέσως της δημοσιεύσεις του τύπου για να με υποσκελίσει από την πρώτη σελίδα με την σειρά όπως δημοσιεύονται από κάτω προς τα πάνω (με κόκκινο η δικιά μου δημοσίευση) Σημ.*


Γένεση και εξέλιξη των οικονομικών θεωριών του Κ. Μαρξ (1843-1863)
1548100
από Ερνέστ Μαντέλ 20/08/2015 10:28 μμ.,
Μαρξισμός-Λενινισμός Οικονομία


Η γέννεση του κεφαλαίου
1548072
από Κ. Μαρξ 20/08/2015 12:22 πμ.,
Ιστορία - Θεωρία Μαρξισμός-Λενινισμός


Η Δύναμη του χρήματος
1548071
από Κ. Μαρξ 20/08/2015 12:14 πμ.,
Μαρξισμός-Λενινισμός
Μετάφραση Γιώργου Μπλάνα
Αρχεία:
158636387-ΚΑΡΛ-ΜΑΡΞ-Η-ΔΥΝΑΜΗ-ΤΟΥ-ΧΡΗΜΑΤΟΣ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΓΙΩΡΓΟΣ-ΜΠΛΑΝΑΣ.pdf


Κείμενα για τον αναρχισμό
1548070
από Marx,Engels 20/08/2015 12:04 πμ.,
Αναρχία
5 Κείμενα
1. Engels,Για το Κύρος
2. Engels, Ένας απολογισμός της ισπανικής εξέγερσης το καλοκαίρι του
1873.
3. Marx, Γράμμα στον Σβάιτσερ
4. Marx, Η Αδιαφορία για την πολιτική
5. Marx, Η υπόθεση Νετσάγιεφ
Αρχεία:
121701861-Marx-Engels-Κείμενα-για-τον-αναρχισμό-pdf.pdf


ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ
1548067
από G 19/08/2015 9:29 μμ.,
Συνεχίζετε...

Τα μακρά κύματα της καπιταλιστικής εξέλιξης
1548060
από Ερνέστ Μαντέλ 19/08/2015 3:18 μμ.,
Μαρξισμός-Λενινισμός
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Αρχεία:
ta_makra_kymata_ths_kapitalistikhs_ekselikshs-OCR.pdf


*) Δεν είμαι της άποψης να μην δημοσιεύονται μαρξιστικά κείμενα όλων των αποχρώσεων (λενινιστικά, σταλινικά , τροτσκιστικά, μαοϊκά κλπ) άλλα ο τύπος όπως και άλλοι μαρξιστές στις αναλύσεις, έχουν ή υποσκελίζουν οποιαδήποτε άλλη ανάλυση, για αυτή την κατάσταση έχω ενημερώσει την Σο εδώ και καιρό και με έχει γράψει.
Συνεργάζομαι με το ιντυ πάνω από δέκα χρονιά, αυτή η συνεργασία ήταν πολυκύμαντη με διαφωνίες και συμφωνίες , σε όλες της προσπάθειες καταστολής του ιντυ και εγώ και ο αναρχικός χώρος δεν λείψαμε από καμιά έμπρακτη αλληλεγγύη, ακόμα και στην λίγο καιρό πριν κατάληψη της πρυτανείας του πολυτεχνείου στου Ζωγράφου ενάντια στην προσπάθεια κλεισίματος του ιντυ .
Αυτούς τους αριστερούς που δημοσιεύουν, άλλα και όποιους τους αριστερούς πέραν από κάποιες ανακοινώσεις διαδικτυακές δεν τους έχω δει ποτές σε μια πορεία η συγκέντρωση για το ιντυ, από αυτούς ξέρω κάμποσους που ευχόντουσαν να κλείσει το ιντυ.
Ο τύπος αδειάζει το αρχείο του Πολιτικού Καφενείου που έχει κλείσει στο ιντυ,( δείτε πόσο επαγγελματικά είναι τα pdf που ανεβάζει) και έχει μετατρέψει ένα αντιεξουσιαστηκό μέσο σε παραμάγαζο του . Και η ΣΟ δεν παίρνει θέση σε αυτά που γράφω.
Ένας τύπος κάποτε μου λέει: “καλά είσαι αναρχικός και έβαλες συναγερμόστο αμάξι;” του απάντησα: “αναρχικός είμαι μαλάκας δεν είμαι” έτσι λιπών επειδή είμαι αναρχικός και όχι μαλάκας σταματάω να δημοσιεύω οτιδήποτε εδώ στο ιντυ, ο G τελείωσε.
Υγ. Δεν μπορώ, κείμενα μου η εργασίες μου, η πρωτότυπες ψηφιακές δημοσιεύσεις άλλων συντρόφων που αναρτώ στο σαιτ μου βιβλιοθήκη Ελευθεριακός Κόσμος να εμποδίσω να αναρτηθούν στο ιντυ, πάντως δε θα έχουν αναρτηθεί από εμένα ( αυτό μπορεί να το διαπιστώσει η Σο γιατί έχει την δυνατότητα να δει τιςIPακόμα και όταν κρύβονται).